Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ááá, ten strojek, to jsem podcenil (ten exemplář, co jsem měl v ruce já, jsem pochopitelně neotviral, bylo toho dohromady cca 3 kg primek včetně Spartaků, šlo mi z toho hlava kolem)...máš pravdu, Staniku. Pokud visí cifernik s nov?jší datací na starém strojku, bude to tak, jak říkáš.

(Jen pro úplnost uvádím mizivou možnost, že zlaté hodinky byly "na zakázku" a zákazník si v rámci úspor dodal vlastní doškrábané primky, ze kterých se použil jen strojek. Ale to je asi pitchovina, nesnažím se tu bránit nějakou svou teorii, říkám to jen proto, že padesátá a šedesátá léta byla přece jen něco jiného než léta osmdesátá, stále ještě existovala sorta zákazníků i výrobců zvyklých na prvorepublikový standard, třeba zakázkové šití kalhot a šatů obecně nebo možná právě klenoty a zlato. Chtělo by to názor pamětníka.)

Abych tu nepřispíval jen divokými dohady a přidal i nějaká rozumná fakta, jdu otevřít všechny kousky s tímto typem cifru a postnu sem, jaké strojky v nich jsou, jen tak pro zajímavost. Tenhle typ cifru má alespoň pro mě ještě jednu zajímavost, prošlo mi jich rukama odhadem třicet, a zatímco v chromové verzi jsou vždy ve starém typu pouzdra s prohnutými nožkami bez fazetek, zlacená verze se vyskytovala jak ve stejném pouzdru s prohnutými nožkami, tak v novějším pouzdru s rovnými nožkami (v tom jsem je viděl dokonce častěji).

Jdu otvírat.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno (upraveno)

Takže hlásím, momentálně mám 13 ks.

9ks v chromovaném pouzdru s prohnutými nožkami: strojky 1x 0101, 3x 0111, 5x 50.1

1ks ve zlaceném pouzdru s prohnutými nožkami: strojek 50.1

3ks ve zlaceném pouzdru s rovnými nožkami: strojky 3x 50.1

Ta 0101 je taky dost divná. Primky jsou prostě zdrojem stálého překvapení :-)

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Zdravím Vás ve spolek,

měl bych na Vás velkou prosbu, nenašla by se tu dobrá duše co by mi pomohla vybrat moje první PRIMky ? Už poněkolikáté několik hodin procházím fora a aukro a nevím do čeho jít, už jednou sem se napálil a nerad bych věc opakoval. Na oplátku mohu poskytnout vědomosti co trochu něco vím (stavební projektant, rc dlouholetý modelář).  Líbí se mi Sporty I a II a nebo i traktory ... i když pro mne to jsou hodinky co bych rád nosil každý den k řekněme polospolečenskému oblečení.

díky všem

Milan

Odesláno

Jestli je chceš nosit každý den, tak si kup renovaci Igenů, u dvojkových sportů, byť renovačních, se ti po pár týdnech ošoupe luneta a budou vypadat blbě (bohužel), ostatní Tebou vybrané modely v původním stavu ponesou po pár letech denního používání značné známky opotřebení, i když těch "pár let" je relativní pojem, u někoho to může být po pěti a u jiného po dvaceti, hraje v tom roli celá řada faktorů.

Odesláno

Jestli je chceš nosit každý den, tak si kup renovaci Igenů, u dvojkových sportů, byť renovačních, se ti po pár týdnech ošoupe luneta a budou vypadat blbě (bohužel), ostatní Tebou vybrané modely v původním stavu ponesou po pár letech denního používání značné známky opotřebení, i když těch "pár let" je relativní pojem, u někoho to může být po pěti a u jiného po dvaceti, hraje v tom roli celá řada faktorů.

Dva hlavní faktory jsou, jak.moc je budeš otloukat a hlavně agresivita potu, ta je individuální. Můj pot chrom likviduje dost drsně, tak hodinky vždy před nasazením impregnuji silikonem ve spreji, to funguje.

Odesláno

No ale nové Eleganty stojí 65 000 ne ? Tolik se mi do nich opravdu nechce dát. Do začátku jsem chtěl najít něco rozumného v rozmezí 2000-5000.

Ale děkuji za nápady. Zkusím hlídat aukro, aktuálně tam jsou jen v hrozném stavu nebo nějaké prapodivné složenky (Sport I a Traktory)

Odesláno

Stačí si sehnat funkční vrak primek a v Eltonu Ti jej dají do kupy,jen počítej s částkou okolo 10táců +- /nerezové pouzdro/.A traktory nebudou ani vlhkovzdorné /nulová odolnost vodě/.U sportů 1 je to jiná,tam se s něma můžeš jít pak i vykoupat.Nebo si sehnat starší originály /pochromované pouzdro/ a třeba ze dvou hodinek udělat jedny.Oběhni si bazary a nebo opravdu Aukro.

Odesláno

JÁ MYSLEL ŽE TY NOVÉ JSOU V NEREZU :eek:

Ale no tak, to byl pokus o vtip, samozřejmě, že jsou v nerezu  ;) 

No ale nové Eleganty stojí 65 000 ne ? 

83000 v základu

Odesláno

Tak sem ztrávil několik bezesných večerů a mám jasno, už jen někde sehnat ty Prim Igen Sport :), alespoň mám jasno. Díky moc všem za rady, pokud byste o nějakých věděli, dejte mi prosím vědět ...

Odesláno

Dnešní bitka o trikolóru PS1 byla drsná, kdo je sakra c..1 takovej šílenec je snad jen strašák :D

Dělá si asi sbírečku tak už mu chybí jen okrovky, a ty končej v sobotu tak to jsem zvědav :giljotiini:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...