Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dávat fotky - prosím. Inzerát po měsíci zmizí.

Tovární bastl kal.68 na automat a k tomu doprasený cifr z televizí a jestli se nemýlím, tak kvůli průměru cifru, tak bez armováku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Já už jsem taky jednou koupil automaty Humbert podle mizerné fotografie na Aukru, také mě prodávající ujistil, že jsou to automaty... bohužel mi pak prišly obyčejná Humberta, ale v dobrém stavu za pár korun. Že prý to je automat, když se s tím "zahrká" a ony jdou :-) Snažil jsem se mu vysvětlit, že to dělají všechny mechanické hodinky, když mají v pořádku setrvačku, ale asi marně.

Každopádně přeji hodně stěstí, ať dorazi to, co udelá radost ;-)

Odesláno

Já už jsem taky jednou koupil automaty Humbert podle mizerné fotografie na Aukru, také mě prodávající ujistil, že jsou to automaty... bohužel mi pak prišly obyčejná Humberta, ale v dobrém stavu za pár korun. Že prý to je automat, když se s tím "zahrká" a ony jdou :-) Snažil jsem se mu vysvětlit, že to dělají všechny mechanické hodinky, když mají v pořádku setrvačku, ale asi marně.

Každopádně přeji hodně stěstí, ať dorazi to, co udelá radost ;-)

Z toho si nic nedělej, manželka včera večer objevila , že Prim umí vyrobit i perpetum mobile.

Ukazoval jsem jí metronom Prim, který se mi zcela funkční a v krásném stavu podařilo sehnat. Manželka zajásala, že to zná ze ZUŠky, kam chodí s dcerou na housle. Skvělé je prý zvláště to, že se do metronomu jen strčí a on se rozběhne a pořád sám běží. Následných 10 minut jsem se ji jako technik snažil vysvětlit, že samo nic neběží a že všechno má nějaký pohon - buď mechanický na klíček nebo na baterie a že to pan učitel před hodinou musí natáhnout......princip mi ale vysvětlit nedokázala, nějak to samo funguje........nic nepomohlo, stála si na svém, prostě metronomy běhají sami jako porpetum mobile  :)  .

No nic, kde nic není ani čert nebere, asi to u zkoušek na medicíně ani na postgraduálu neměli :lol2:  .

Odesláno

V pohodě Staniku, myslím, že to máme všichni doma taky - alespoň ta moje je technický génius a vždy, když jí vysvětlím, proč nějaké její přání nejde technicky realizovat, tak se dozvím, že jsem línej a neochotnej a že si řekne někomu jinému.

Odesláno

V pohodě Staniku, myslím, že to máme všichni doma taky - alespoň ta moje je technický génius a vždy, když jí vysvětlím, proč nějaké její přání nejde technicky realizovat, tak se dozvím, že jsem línej a neochotnej a že si řekne někomu jinému.

A řekne si?

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

Dávat fotky - prosím. Inzerát po měsíci zmizí.

Tovární bastl kal.68 na automat a k tomu doprasený cifr z televizí a jestli se nemýlím, tak kvůli průměru cifru, tak bez armováku.

attachicon.gif4395602133.jpg

attachicon.gif4395602133_4.jpg

tohle je "borec na konec", myslím že bastly, alespoň některé vycházejí nejen z lidové tvořivosti, ale i z materiálové základny v dané lokalitě. Jinde i dle výrobce, u nás máme jednoho, tak se může bastlit jedna radost. A v případě Prim může vyjít třeba tohle, možná se soudruzi dávno tomu měli zamyslet, jestli neudělali chybu, když na tuhle kombinaci ani nepomysleli.... No, v lepším provedení a pouzdro v nerezu by to šlo zkousnout.   :)

**

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

A že by se s těmi automaty roztrhl pytel ? A tyhle jsou ještě rar..... http://aukro.cz/rar-prim-17-jewels-auto-time-i4415689705.html

Tohle auto-time znamená autohodiny, ze kterých byl stroj s ciferníkem vyndán a taky proto je cifr otočený o 90 stupňů.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Legendární hodinky Prim Sport v unikátním sběratelském stavu - tak jak má starožitonost vypadat - pouzdro je perfektně sedřené na mosaz dlouholetým nošením stejně jako korunka. Na otočné lunetě s kterou se nedá pohybovat nejsou již patrny žádná čísla, sklíčko se škrábanci, které už asi nerozleštíte,oproti tomu zachovalý vyhledávaný ornaž ciferník a ručky. Vše samozřejmně původní,z hlediska opotřebení a patiny bych řekl i RARE, žádný bastl(foto není nijak upravováno). Hodinky bohužel nejdou,čemuž se při jejich věku a stavu nemůžeme divit, ale s touto letitou patinou budo i jako nefunkční ozdobou nějaké sbírky a navíc stále sběratelsky vyhledávané.....

Tak už jsem se dlouho nezasmál,takový popis dá k hodinkám náš člen zdejšího fóra k hodinkám - foto je o příspěvek výše.Nevím,proč tak ceněný kus prodává a neprodá třeba letecké.

Odesláno

Tak co ti nakonec dorazilo?

Ještě nic protože mu je pošlu až zítra. Tak krásně jeté Primky jsem už dlouho neviděl,třeba ta luneta je na hraně úplně zaoblená a protože mně rajcují ty popisy typu RRR nebo RARE,tak jsem jim připravil popis jak opravdu a krásně "starožitně" vypadají....ale že se s nimi dostanu až sem do rubriky, to jsem nepočítal :giljotiini:

Odesláno

Ještě nic protože mu je pošlu až zítra. Tak krásně jeté Primky jsem už dlouho neviděl,třeba ta luneta je na hraně úplně zaoblená a protože mně rajcují ty popisy typu RRR nebo RARE,tak jsem jim připravil popis jak opravdu a krásně "starožitně" vypadají....ale že se s nimi dostanu až sem do rubriky, to jsem nepočítal :giljotiini:

Myslim ze se bavime kazdy o jiny aukci. V mym prispevku je odkaz.

Nebo nerozumim jazyku tveho kmene

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...