stenly Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Je to stejné původní dynko, ale trochu jinak přebroušené. Dnes by takové rovné drážky bylo velice obtížné udělat. Elton na výrobu původních dynek používal technonogii lisování(velice efektivní pro hromadnou výrobu, ale je potřeba vyvinout a vyrobit speciální nástroje) Dnes pokud by jste si nechal udělat dynko s drážkami, měl by jste na konci drážky rádius od frézovacího nástroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Jenže pokud se nemýlím, tak na dýnku mají Igeny 5 atmosfér a ne 4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Já tam tedy vidím 4 ale je to špatně čitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Já to mám v telefonu čitelné velmi dobře. Je tam 4 a IMHO tam má být 5. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Sport 1 má standardně 4 Atm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Já tam tedy vidím 4 ale je to špatně čitelné. Já to mám v telefonu čitelné velmi dobře. Je tam 4 a IMHO tam má být 5.Tedy pánové, buď máte oči jako rentgen, nebo nějaká lepší zařízení, ale já tam čtyřku "jednoznačně" nevidím ani náhodou...Jinak na Eltonech byla pětkošestka s jedním fontem písma a číslem uprostřed, na pozdějších 4 AT a trochu jiný font. Ještě by mě tedy zajímaly ty drážky, respektive to lisování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 (upraveno) Lisování není problém. Sport 2 z Parexa mají lisovaná jak pouzdra, tak víčka.A vzhledem k té totožné samolepce s proužkem je toto podle mě také Parexo. A také vidím čtyřku. Upraveno 7. března 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Jo, to chápu, ale stenly psal, že cit.: "Elton na výrobu původních dynek používal technonogii lisování..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 (upraveno) Sport 1 má standardně 4 Atm.Karlos ma pravdu.4 AT maji standard Igeny.V 1969 vyroba Igenu pro MNO s 5 AT.Vojaci je s tim poslali k sipku a pozadovali 6 AT.Co s dynkama udelali je uz jasne - "petkosestku".Teoreticky muzou behat po svete vsechny tri varianty. Upraveno 7. března 2018 uživatelem Hardslimer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Tak holt mám mezery ve vzdělání. Pardón. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Tedy pánové, buď máte oči jako rentgen, nebo nějaká lepší zařízení, ale já tam čtyřku "jednoznačně" nevidím ani náhodou...Jinak na Eltonech byla pětkošestka s jedním fontem písma a číslem uprostřed, na pozdějších 4 AT a trochu jiný font. Ještě by mě tedy zajímaly ty drážky, respektive to lisování.Lepší zařízení asi nemám, ale při troše fantazie to tam vidím:) co by tě zajímalo na technologii lisování (respektive objemového a plošného tváření)? Rád se podělím a můžu ti poslat odkaz na skripta o této technologii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Pro velkovýrobu je nejlevnější a nejjednodušší lisování, pro novodobou Elton kusovou výrobu frézování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 ... tak kdo brnkne p. Hnevsovi a zepta se po kolika jsou...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 ... tak kdo brnkne p. Hnevsovi a zepta se po kolika jsou...? Já mu volal, ale zatím se nemohu dovolat. Za sebe doufám, že se do toho vložil a nechal to naplácat v Číně, ať se nám to posune na vyšší úroveň. Běžné remaky/renovace - Parexo, speciální jeden místní vážený člen, asi všici víme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Podle boků a zadní strany bych asi určil zda jsem to dělal nebo ne. Ale pokud se dal někdo další do renovace tímto směrem, tak nevím. Asi budu dělat Orlíky a Omega. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 7. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2018 Podle boků a zadní strany bych asi určil zda jsem to dělal nebo ne. Ale pokud se dal někdo další do renovace tímto směrem, tak nevím. Asi budu dělat Orlíky a Omega.Orlíky! (y) A tím už máš skoro aj ty Omegy :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shakur Odesláno 8. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2018 Něco k debatám Parexo díly v inzerci. Kdy je to pro kupujícího OK (když prodejce přizná druhovýrobu?) a kdy ne (když prodávajcí taktně mlčí?)...Zde malinko nový rozměr. Igen Parexo v nálezovém stavu po letech (dvou?, čtyřech?), kdy byly předpokládám dědečkem zapomenuty někde na půdě. Komu by nevyhovoval letitý ciferník, má možnost si jej vyměnit za černého bratra. Podle mě je škoda si výměnou kazit hodinky s historií a patinou. https://aukro.cz/prim-sport-igen-1968-6924655368 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 8. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2018 Co píše prodejce, pravda být může a nemusí, člověk by se měl zařídit/rozhodnout podle vlastního uvážení. Stejně tak pro kupujícího žádnou historii hodinek (že léta ležely někde odložené) nevidím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shakur Odesláno 8. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2018 (upraveno) Jasně mohly ležet s okrovým Parexo ciferníkem odloženy na půdě ty roky, co Parexo ciferníky v prodeji jsou. Tak jsem se k tomu i vyjádřil.Každopádně tento inzerát je napsán tak (nebo alespoň na mě to tak působí), jako by šlo o původní Prim Sport 1 s historií a patinou (uvedeno v textu), což nejsou. I když možná pro některé ano.Pak vidím, že i toto zboží má svého spokojeného kupce. Mě by nákup docela mrzel, až bych zjistil odkud je luneta a ciferník.Poslední Tvé větě nerozumím. V popisu je napsáno, že "hodinky jsou, jak jsem je nalezl léta odložené". Upraveno 8. března 2018 uživatelem Shakur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 8. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2018 Píšeš, že je škoda výměnou si kazit hodinky s historií a patinou a předpokládáš dědečkem někde zapomenuté na půdě. A já v souvislosti s těmi hodinkami prostě žádnou (jejich) historii nevidím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se