šíma Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Asi jedna z hloupějších otázek, ale jsem poprvé majitelem uvedeného strojku a mám trochu problém na watchwinderu bo se mi zastavil. Má opravdu nátah jen na jednu stranu? Díky.
tombed Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 má, a zastavil se ti proto, že máš nastavený oboustranný pohyb a to pro 7750 nestačí, potřebuje opravdu točit jen doprava
Z. Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 (edited) Jo, opravdu má nátah na jednu stranu. Na winderu se má točit clockwise neboli po směru hodinových ruček. Edit: tak a máš to zde dvou nezávislých zdrojů Edited January 8, 2011 by Z.
šíma Posted January 8, 2011 Author Report Posted January 8, 2011 Tak je to jasné, díky. Je zajímavé, že ne ruce to nemá vliv. Někde jsem tuším četl že se vyrábí už 60 let...
šíma Posted January 8, 2011 Author Report Posted January 8, 2011 Steinhart Nav-B Chrono na tahu. Dost dobrý...
Matthew Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 jdu už pozdě, ale taky bych to rád potvrdil taky mě to ze začátku překvapilo
mischa Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 (edited) Tak je to jasné, díky. Je zajímavé, že ne ruce to nemá vliv. Někde jsem tuším četl že se vyrábí už 60 let... Nevyrábí se 60 let, pochází z roku 1970 a jako základ pro něj slouží mechanický chronograf Valjoux 7733, na který se přidaly dvě nástavby- dvojitý kalendář z jedné a segment s automatickým nátahem z druhé. Ovšem nebyl to první automatický chronograf, o rok dříve se o tento primát přetahovaly dvě firmy- Zenith / El Primero/ a Breitling- Heuer- Hammilton / B 10/. BHB ten svůj dříve vystavil, Zenith ten svůj začal dříve prodávat. Tahanice o prvenství vyřešila až strohá informace z Japonska, že firma Seiko měla automatický chronograf / 6136/ v běžné japonské prodejní síti o půl roku dříve.... Edited January 9, 2011 by mischa
bandicoot Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 I na ruce to vliv má. Při práci v kanclu jsem je musel dotahovat růčo, do rána nevydržely.
tombed Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 (edited) tohle mě dělaly ETY 2892 a 2824, a taky 7s25 od seika, celý den na dálnici a do rána se zastavily, i když jsem je sundal z ruky třeba v osm hodin večer Edited January 9, 2011 by tombed
sery.vlk Posted January 10, 2011 Report Posted January 10, 2011 7750, 7751: 850 ot/den ve směru hodinových ruček
RomanP Posted January 11, 2011 Report Posted January 11, 2011 Taky sedím v kanclu, ale 7750 ve Fortiskách mi jede přes týden bez problémů. Dokonce bych řekl, že se zastavovaly až někdy hluboko v sobotu po pátečním odložení, ale to bych kecal.
xjr1 Posted January 11, 2011 Report Posted January 11, 2011 (edited) Míval jsem 7751 v omegách, kancl, aktivitou rozhodně nepřekypuju a nikdy se mi nezastavily, stačí je prostě nosit . Jinak jak už bylo řečeno, winder 850ot/den doprava. Jo a líbilo se mi, jak se rotor občas roztočil "na volnoběh" na druhou stranu, uplně to s hodinkama třáslo, jakoby by byly živý.. Edited January 11, 2011 by xjr1
Matthew Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Jo a líbilo se mi, jak se rotor občas roztočil "na volnoběh" na druhou stranu, uplně to s hodinkama třáslo, jakoby by byly živý.. Tohle já miluju!! Občas když sedim a nudim se tak s nima kejvu abych to roztočil co nejvíc Když se to takhle roztočí na ruce tak je to docela cejtit jak to s ní cuká...
vrcan Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 nevedel som ze to roztocenie rotora pri 7750 je na tu pasivnu stranu, na volnobeh, ale pravdepodobne ano. Na tu stranu, kde sa natahuje, asi nedosiahne take otacky mam malu dilemu. Mam winder na dvoje hodinky, pravidelne su jedny z nich na ruke, ale sem tam aj delsie quartzky. Cize otazka, ako nastavit winder, keby som v nich mal oboje hodinky? Jedny so 7750, druhe s rolex 3135. Prve 800 cw, druhe potrebuju iba 650 oboma smermi. Winder umoznuje cca 400, 800, 1100 a 2100 otaciek, na noc vypinam manualne. Otazne, ci pre ten 3135 je vhodne pouzivat iba cw smer natahu, co je to prave pre 7750. Zrejme dlhodobo by to nebolo ok (cw only pre rolex), ale obcasne asi vadit nebude, takze nastavim 2100 rpd CW, ked na noc vypnem, som na takej cca polovici, cize 1000 otociek. Asi radsej viac, ako menej... ale necham si poradit
PavelK Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Jo a líbilo se mi, jak se rotor občas roztočil "na volnoběh" na druhou stranu, uplně to s hodinkama třáslo, jakoby by byly živý.. Tohle já miluju!! Občas když sedim a nudim se tak s nima kejvu abych to roztočil co nejvíc Když se to takhle roztočí na ruce tak je to docela cejtit jak to s ní cuká... Mě to zase vadí. Pravidelně se mi to stává, když zvednu ruku tak, abych se podíval na hodinky.
vrcan Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 zalezi od hodiniek.... 7750 resp. caliber 13 v breitling super avenger zase tak moc tie tazke hodinky nerozvibruje... v tejto suvislosti ma zaujima... 7750 ma zrejme najtazsi rotor, z beznych motorov... napriek tomu sa casto osadza do "tough" robustnejsich hodiniek. Napriek tomu som sa za svoju ultra kratku chronohistoriu nestretol s tym, aby sa rotor utrhol na 7750, resp. akykolvek problem s nim. Napriklad CX 20000feet hodinky ho maju, vydrzia vela... ze by ho nejako modifikovali? Kalibre tag heuer sa tiez pisia neviem akym testom (resp. TH tvrdi, ze ma take a onake testovacie pristroje, neviem ci kazdy kus sa testuje) na shock ale aj vibracie... Pri tom tvrdeni co vydrzi Th, ako sam TH tvrdi, mi pridu smiesne obavy brat automaty na bike napriklad...
bohush Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 zalezi od hodiniek.... 7750 resp. caliber 13 v breitling super avenger zase tak moc tie tazke hodinky nerozvibruje... v tejto suvislosti ma zaujima... 7750 ma zrejme najtazsi rotor, z beznych motorov... napriek tomu sa casto osadza do "tough" robustnejsich hodiniek. Napriek tomu som sa za svoju ultra kratku chronohistoriu nestretol s tym, aby sa rotor utrhol na 7750, resp. akykolvek problem s nim. Napriklad CX 20000feet hodinky ho maju, vydrzia vela... ze by ho nejako modifikovali? Kalibre tag heuer sa tiez pisia neviem akym testom (resp. TH tvrdi, ze ma take a onake testovacie pristroje, neviem ci kazdy kus sa testuje) na shock ale aj vibracie... Pri tom tvrdeni co vydrzi Th, ako sam TH tvrdi, mi pridu smiesne obavy brat automaty na bike napriklad... Něco vydržet musí, na dýnku Orisek je, mimo dalších údajů, napsáno shock resistent, ovšem tak jak popisuje výše Matthew, tak takhle bych je netrápil.
sery.vlk Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 Napriek tomu som sa za svoju ultra kratku chronohistoriu nestretol s tym, aby sa rotor utrhol na 7750, resp. akykolvek problem s nim. Stát se může kdeco... Mně ve fortisech praskl šroub, kterým je rotor upevněn, během necelých dvou měsíců od koupi (v kamenném krámě). Pan Městka kroutil hlavou a nechtěl věřit, že jsem s nimi nesekal dřevo nebo je jinak neprasil. Naopak, do práce jsem je nenosil, nosil je jen jako volnočasové hodinky...
vrcan Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 fiha, prasknuty hriadel na rotore... nepotesi... asi ide o ozaj ojedinelost... kolko stala oprava a kolko trvala? zmenila sa presnost? Neposminas si na co i len jediny silnejsi naraz, ktore hodinky teoreticky absolvovali pred poruchou?
Recommended Posts