bandicoot Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 To je divný. U Bechyněho nechávají původní cenu modelů na krámě. Až nové zboží má novou cenu. Takže "ležák" to nebyl.
xjr1 Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 jeste jsem nepublikoval zadny prispevek, ale neda mi to nezasahnout do debaty o cene. Bezna marze obchodnika je okolo 40%, a potom sleva 20% je ve finale dobry obchod pro kupujiciho i obchodnika. Taky toho moc nenapíšu, ale na tenhle nesmysl reagovat musím, i když je off topic. Řekněme, že pracuješ běžně za 500,- Kč na hodinu. Byl by pro tebe ve finále dobrej kšeft dělat třeba půl měsíce za 250,- s argumentem od šéfa, že je to přece pořád slušná vejplata?
WATCHES Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Pořád lepší půl měsíce za 250,- / hod, než půl měsíce doma zdarna. Nemyslíš?Něco jako kapitalismus Ti nic neříká?
Donuts Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 I kdyz opomenu ten blabol, ze bezna marze obchodnika je 40%, tak je to stejne diskuze o nicem.
skalis Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Proc by prodaval s marzi 20%, kdyz proda se 40%. Navic s takovou by mu nejspis rolex brzy sebral autorizaci...
Matthew Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 mně se líbí, že s tématem marží/peněz/kapitalismu to tu hned ožilo... nechte toho nebo to zase skončí hádkou a zamykáním vláken
baza Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Zajímavé, jak někdo necítí ten rozdíl mezi obchodem (podnikáním) a zaměstnáním.
man1k Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 No mě hlavně překvapilo, že i u takový značky jako Rolex, která si celkem přísně hlídá autorizovaný prodejce, se ceny liší tak závratně (4,5-6 tisíc Eur) za tytéž hodinky. Člověk by čekal, že nastavěj jednotnou cenovou politiku alespoň pro EU (cenu bez DPH) a daj obchodníkovi nějaký prostor pro slevu pro vybrané zákazníky (dejme tomu 5 procent). Proto jsem byl tak (nemile) překvapený realitou....
Petr83 Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Je to business jako každý jiný s luxusní/prestižní značkou. Když si srovnáte např.ceny prémiových aut, tak se také liší v rámci EU a také je možné od prodejce získat zajímavou slevu.Určitě existují doporučené ceny, ty které jsou uvedeny na cenovkách v obchodě, ale finální rozhodnutí za kolik prodat je na obchodníkovi.Běžně existují bonusy za obrat, stejně tak výše marže obchodníka se často odvíjí z dosaženého obratu za období. Potom je lepší prodat s menší marží a více kusů a ještě s vidinou vylepšení marže do budoucna.Ale abychom se drželi tématu: Nové Rolex se dají sehnat za ceník minus 20% bez větších problémů. To samé platí o ostatních značkách jako Tag Heuer, Omega atd...
Jay Doll Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Ano, souhlasím s tím, co píše Petr83. A jenom s dovolením dodám, že marže autorizovaných dealerů jsou opravdu 40%, i když se to zde mnohým nelíbí.
NIGHTinGALE Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Já sice nevím, kolik se dá usmlouvat na Rolády, ale výrobce může cenu jen doporučit a ne diktovat, to by se pak nestačil divit, kdyby to dělal.
bandicoot Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Já sice nevím, kolik se dá usmlouvat na Rolády, ale výrobce může cenu jen doporučit a ne diktovat, to by se pak nestačil divit, kdyby to dělal. Tohle platí u AD. Ve vlastním butiku ceny určuje - aspoň tak soudím např. podle světové cenové politiky na krámu i na webu u Vuittona či Cartiera.
NIGHTinGALE Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Tak jasně, ve vlastním kšeftě si dá ceny jaký chce, ale u AD diktovat nemůže (byť to výrobci určitě dělají a tlačí na dodržování cen co to jde).
Milis Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Já sice nevím, kolik se dá usmlouvat na Rolády, ale výrobce může cenu jen doporučit a ne diktovat, to by se pak nestačil divit, kdyby to dělal. Některý výrobci ceny vyloženě diktujou a je to tak v pořádku - je to ochrana před případnou nekalou cenovou politikou jednotlivejch distributorů.
kloubik Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 (upraveno) Kamarád nedávno kupoval IWC u autorizovaného dealera, který mu slíbil před několika měsíci určitou cenu, ale bohužel díky nedávnému zdražení to v momentě, kdy se rozhodl pro koupi už nevycházelo. Ostatní dealeři odmítli o slevě vůbec jednat vzhledem k údajnému nedostatku hodinek. Kamarád nakonec slíbenou cenu dostal, ale trvalo to 2 týdny a dealer mu řekl, že si museli nechat schválit výjimku z ceny až ve Švýcarsku a odůvodnit (jednalo se o dealera v USA) - podle mě, pokud začne jakýkoliv dealer luxusní značky prodávat vyloženě pod cenou, dlouho dealer nebude - ničí to pověst značky. Např. v USA tento rok Omega začala hromadně vypovídat autorizovaným dealerům smlouvy a naopak ve velkém začala otevírat vlastní butiky, aby měla větší cenovou kontrolu. V rozhovoru si jejich CEO stěžoval, že v USA je špatná kultura prodeje hodinek a obchodníci běžně prodávali se slevou 20-30 % (pro doplnění dodám, že na WUS bylo někde potvrzeno, že autorizovaný dealer v USA nakupuje za 55 % katalog. ceny, tzn. marže je až 45 %, proto asi na Omegy nebyly slevy okolo 30 % problém). Upraveno 2. srpna 2011 uživatelem kloubik
Cyber Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Je to business jako každý jiný s luxusní/prestižní značkou. Když si srovnáte např.ceny prémiových aut, tak se také liší v rámci EU a také je možné od prodejce získat zajímavou slevu. Určitě existují doporučené ceny, ty které jsou uvedeny na cenovkách v obchodě, ale finální rozhodnutí za kolik prodat je na obchodníkovi. Běžně existují bonusy za obrat, stejně tak výše marže obchodníka se často odvíjí z dosaženého obratu za období. Potom je lepší prodat s menší marží a více kusů a ještě s vidinou vylepšení marže do budoucna. Ale abychom se drželi tématu: Nové Rolex se dají sehnat za ceník minus 20% bez větších problémů. To samé platí o ostatních značkách jako Tag Heuer, Omega atd... Já toho moc o Rolexech a nákupech u Rolexu nevím, ale pokud dokážeš sehnat bez větších problémů 20%, proč si na tom nepostavíš byznys plán? Pokud budeš dávat třeba 14% slevu, tak Ti 6 % zbyde, což je třeba u Dayton hezkých 13.200,- a zákazníků budeš mít mraky. Slyšel jsem už o mnoha báječných slevách, ale ještě nikdo mi neukázal účtenku od ocelových Rolexů, na které bylo cena - 20%. A pokud to zvládáš běz větších problémů, tak možná při Tvých obchodních znalostech seženeš při troše problémů i slevu 25-30%, a to potom nebudeš stíhat vyřizovat objednávky. Pokud dáš na nový Rolexy slevu třeba 23% oproti běžné ceně, tak za Tebou budou lítat z Dubaje i Londýna.
Matthew Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Já toho moc o Rolexech a nákupech u Rolexu nevím, ale pokud dokážeš sehnat bez větších problémů 20%, proč si na tom nepostavíš byznys plán? Pokud budeš dávat třeba 14% slevu, tak Ti 6 % zbyde, což je třeba u Dayton hezkých 13.200,- a zákazníků budeš mít mraky. Slyšel jsem už o mnoha báječných slevách, ale ještě nikdo mi neukázal účtenku od ocelových Rolexů, na které bylo cena - 20%. A pokud to zvládáš běz větších problémů, tak možná při Tvých obchodních znalostech seženeš při troše problémů i slevu 25-30%, a to potom nebudeš stíhat vyřizovat objednávky. Pokud dáš na nový Rolexy slevu třeba 23% oproti běžné ceně, tak za Tebou budou lítat z Dubaje i Londýna. tak na Daytony ti nedaj slevu nikde na světě ani dollar tam je štěstí koupit je za ceníkovku... jinak Carollinum má pobočku i na letišti, kde prodává bez DPH, usmlouvejte k tomu ještě 20% a jste na krásný slěvě 1/3 přesně
skalis Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Já toho moc o Rolexech a nákupech u Rolexu nevím, ale pokud dokážeš sehnat bez větších problémů 20%, proč si na tom nepostavíš byznys plán? Pokud budeš dávat třeba 14% slevu, tak Ti 6 % zbyde, což je třeba u Dayton hezkých 13.200,- a zákazníků budeš mít mraky. Slyšel jsem už o mnoha báječných slevách, ale ještě nikdo mi neukázal účtenku od ocelových Rolexů, na které bylo cena - 20%. A pokud to zvládáš běz větších problémů, tak možná při Tvých obchodních znalostech seženeš při troše problémů i slevu 25-30%, a to potom nebudeš stíhat vyřizovat objednávky. Pokud dáš na nový Rolexy slevu třeba 23% oproti běžné ceně, tak za Tebou budou lítat z Dubaje i Londýna. Taky mi to tak prijde. Pred par dny jsem okukoval rolady v bezcelce v Parizi (myslim, ze to bylo tam, nejak se mi ty letiste slivaji ) a ptal jsem se na moznou slevu (ceny byly kvuli absenci dane 12 % pod cenikem). Odpoved byla, ze to zalezi na modelu, ale chlapik okamzite dodal, ze slevu muzu ocekavat pouze u zlatych modelu, u ocelovych ne.
Jarett Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 jeste jsem nepublikoval zadny prispevek, ale neda mi to nezasahnout do debaty o cene. Bezna marze obchodnika je okolo 40%, a potom sleva 20% je ve finale dobry obchod pro kupujiciho i obchodnika. Ty jsi musel mít z matematiky jasně za 5. Marže 40% je počítána jako 1,4 násobek nákupní ceny a sleva je naopak počítána jako 20% z maloobchodní ceny. Tedy jestliže koupím něco za 100kč a přirazím 40%, tak prodávám za 140kč. Sleva 20% ze 140Kč je 28kč, tedy prodáváš za 112Kč což je marže 12% .. než příště napíšeš kravinu mysli. Patrně netušíš o čem je řeč
Petr83 Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Neměl jsem za pět, ale mám pocit, že si pleteš marži a obchodní přirážku.Marže se vždy počítá z maloobchodní/prodejní ceny, stejně tak sleva/rabat/discount atd.... Fakt je ten, že slevu ti AD dá a záleží na situaci, jak velká bude. Jak už jsem napsal, je to business a zákon nabídky a poptávky tam platí, tak jako jinde.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se