Přejít na obsah

Teraristicke okenko

Doporučené příspěvky

Znal jsem jednoho chovatele jedovatých hadů, opakovaně uštknutého. Vždy si zapisoval příznaky otravy do deníku, se kterým ho jednou přivezli k nám do nemocnice. Pokud mě paměť neklame, vypadalo to nějak takhle:

1.3. středa 12,00: 30 vteřin po uštknutí - prudká bolest v prstě, mírné zarudnutí

12,05: otok celého prstu, špička necitlivá, rozřízl jsem a zaškrtil, vzal jsem si dithiaden a píchl kalcium

12,10: ruku mám jak basebolovou rukavici, posunul jsem škrtidlo výš

12,15: špatně se mi dýchá, volána RZ, druhá tableta dithiadenu

12,20: ještě tu nejsou, je mi docela blbě

12,25: už jsou dole, ruka modrá až k lokti.............

17.3. pondělí: dnes mě extubovali na ARu, zajímavá zkušenost, ale tu bestii prodám Frantovi!

Slíbil jsem, že sem už nekouknu, ale tohle mě rozsekalo :gora: :gora: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

pavouci domácí mají mé sympatie, ani chlupatej pavouk velikosti talíře mi nevadí, ale štíři a nedejbože ti bičovci (příroda si snad dělá pr.del) - to mi běhá mráz po zádech i z těch fotek.. :skull:

jako kluk jsem měl jeden čas 2 malý užoffky, ale nějak mě nebavily.

prostě když zvíře, tak teplý, hebký, který můžu pomuchlat :), nejlíp potkani.

Odkaz ke komentáři

Já jsem loni v létě na dovolené zkoumal dvě Kudlanky. Byly fajn.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

A jedno hezké foto z Wikipedie:

Edit: fotky blbnou

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři

Slíbil jsem, že sem už nekouknu, ale tohle mě rozsekalo .

Něco na tom bude. Mám kamaráda, k vůli jeho blbosti ho pavouček kousnul do prstu.. ( po příchodu z osvěžovny měl nutkání k mazlení)

Popisoval to jako ránu kladivem.

A těch keců co si pak vyslechl..

Odkaz ke komentáři

Myslím, že tohle vlákno místním arachnofobikům asi moc nepřidá.

To kousnutí a následná nekróza bude ale asi hodně extrémní případ, běžně se to do takovéhoto stádia snad nedostane ne?

Myslím, že to je hodně nešťastná souhra náhod. Možná záleží hodně na tom, co pavouk předtím posvačil a jestli si čistil zuby (pochybuju). Viděl jsem takovou nekrózu na noze, po kousnutí nepatrnou muškou.
Odkaz ke komentáři

tohle se mi nelibi ani trochu, z bicovcu je mi vylozene blbe :( a ja furt, kde sem je uz

Teda nevim, co je v tý soutěži první cena, ale já sám nepřišel na to, kvůli čemu bych tohle udělal (vyjma obligátního "Za rodinu!"). Těžkej hnus, to se jen tak nevidí. S tou ženskou bych se pak chtěl "vykusovat"... :sick01: Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Jj kdysi jsem cetl od jednoho typka z Kambodze, ze koupil nekde na trhu plny sacek techto pavouku pripravenych na osmazeni. Byli zivi, jen meli odstrihnute chelicery (ty zuby ve kterych je jed zespodu pavouka). Vsichni to kupodivu prezili a pri dalsich svlecich se jim ty chelicery obnovily. Do te doby jim musel delat kasicku ze cvrcku :D

No proste az nekam pojedete, tak mi je kupte ;) Dik. :D

BTW pejsci by vam chutnali vic? :D

Odkaz ke komentáři

Trochu se to oproti záměru zakladatele vlákna zvrhlo, ale vysvětlí mi někdo, proč jsem na ten předchozí obrázek klikl, ikdyž jsem věděl, že se mi z toho udělá blbě a budu mít noční můry.

Před několika lety jsem na Nově viděl nějaký dokument, něco jako Pavoučí muž 4. díl a bylo to o člověku, co jezdí po světě a zajímá se o pavouky. Mimojiné byl v nějaké zemi, kde indiáni jedli pavouky velké jak talíř k nějakým rituálním účelům. Dělali je na ohni a ten pavoukolog se pak hrozně radoval, jak využijí celého pavouka, protože ty jedové zuby nebo co to je používají místo párátek - dodnes nemůžu ten záběr dostat z hlavy :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...