Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to než Raifka je to lepší. Ta používá svoje kurzy deviza-prodej, pouze u měn, které nemá v kurzovním lístku používá kurz MasterCard

Odesláno

Dnes mi přišla karta od FIO, kterou jsem zřídil výhradně jako účet pro internetové platby všeho druhu.

Bohužel mi Paypal píše, že tato karta není akceptována a mám použít jinou.

Je možné, že je to proto, že jsem jí přes banking oživil teprve těsně před tím?

Odesláno (upraveno)

.. spíš se mrkni na limity karty a nebo, co k ní máš nebo nemáš povolené, jestli jsou správně zadaná čísla karty atd. s fio kartou by PayPal problém mít neměl.. mnohokrát vyzkoušeno. Jo a taky na účet, se kterým je svázána nalej nějaké peníze, PayPal si potřebuje nějakou drobnost strhnout pro ověření, po ověření vrátí.. :-)

Upraveno uživatelem Bimbac
Odesláno

Asi to bylo tím 3D secure. Když jsem se po tom prvním pokusu s paypal opět přihlásil na Fio banking, vyskočila na mě hláška, že bych to měl aktivovat. Nyní už ok i s ověřením testovací platbou paypalu.

• po měsíci...
Odesláno

Koukám po kreditkách, které ještě něco vracejí. Našel jsem Cetelem, Tankovací karta České pojišťovny a Premia od Homecreditu. Ještě něco mi uniklo? A funguje u posledních dvou stále pošta?

Odesláno

Přišla mi zpráva s oznámením mírného zvýšení procenta hypotéky. Stejně mi to hnulo žlučí, tak jsem sednul a napsal rozhořčený mail. Obratem mi přišla nabídka fixace na příjemném, o dost nižším úroku než byl ten úplně původní. Tak mi napadá- ano, je to tak, líná huba je holé neštěstí, ale rád bych věděl, na jaký úrok se právě teď běžně uzavírají hypotéky řekněme kolem milionku ? Víte někdo ?

Odesláno

Teď jsem zařizoval refix na rok dopředu a dostal 1.89 % (bez pojištění). Plus jsem si vyjednal nějaké výhody (např. 1 velká mimořádná splátka zdarma).

Odesláno

Teď jsem zařizoval refix na rok dopředu a dostal 1.89 % (bez pojištění). Plus jsem si vyjednal nějaké výhody (např. 1 velká mimořádná splátka zdarma).

Já myslel, že dneska smíš ze zákona zaplatit 25% ročně bez jakýchkoliv poplatků. Pro mě je těch 25% teda "velká splátka".

Odesláno (upraveno)

jacob: To je pravda, ale pokud víš, že brzy budeš mít dostupné peníze na splacení např. 80 % úvěru, tak se ti taková výjimka ve smlouvě hodí. Jinak bys sice každý rok mohl umazat těch 25 % (podle spotřebitelského zákona), ale i tak by ses s tím plácal několik let. A když to nevyužiješ, tak se nic neděje :)

Upraveno uživatelem Heky
Odesláno

Kdyz uz jste u tech hypotek. Da se s nejakou bankou jeste domluvit, kdyz chce clovek pujcit treba jen 50-60% castky na nakup nemovitosti, aby nemusel dokladat vsechny ty debility ohledne prijmu a zamestnani apod.? Protoze kdyz bych prestal splacet, tak jim spadne do klina nemovitost, ktera uz bude z poloviny splacena a obratem ji za jeste vic penez prodaji, tak me z principu rozciluje jim jeste cokoliv dalsiho dokladat podle nejakych jejich tabulek.

Odesláno

Kdyz uz jste u tech hypotek. Da se s nejakou bankou jeste domluvit, kdyz chce clovek pujcit treba jen 50-60% castky na nakup nemovitosti, aby nemusel dokladat vsechny ty debility ohledne prijmu a zamestnani apod.? Protoze kdyz bych prestal splacet, tak jim spadne do klina nemovitost, ktera uz bude z poloviny splacena a obratem ji za jeste vic penez prodaji, tak me z principu rozciluje jim jeste cokoliv dalsiho dokladat podle nejakych jejich tabulek.

Ale banku tvoje nemovitost vůbec nezajímá (není to realitka). Banka chce vědět, že máš z čeho splácet (a že budeš splácet) a chce tím předejít situaci, že bude muset řešit dlužníka...

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...