Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

rádi bychom vás informovali, že jsme prověřili vaše hlášení (ID 1-9905000037442).

Zjistili jsme toto

Rozhodli jsme, že tuto reklamu neodstraníme. Zjistili jsme, že reklama neporušuje zásady společnosti Google, které zakazují určitý obsah a postupy, jež jsou podle nás škodlivé pro uživatele a online ekosystém celkově.

(Pokud máte další informace, které by nám pomohly toto rozhodnutí zvrátit, můžete nám dát do šesti měsíců vědět opětovným nahlášením této reklamy, případně si můžete přečíst o dalších možnostech podání námitky proti tomuto rozhodnutí.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě nemá moc smysl nahlašovat stránku creditasct.com

Ač její obsah nevypadá zrovna důvěryhodně, tváří se to jako regulerní stavební firma a ať dělám, co dělám, jsem bez šance proklikat se kamkoliv do nějakého IB...

Jiná věc je ten ctedltas.top

Tohle je podle mě regulerní scam, ale tam se mi zase nedaří přesvědčit google, aby mi tuto stránku vůbrc nabídl a tudíž šla nahlásit. Warann musel mít neuvěřitelnou smůlu, protože ať dělám, co dělám, ne a ne se napálit...

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, lucid napsal:

Jj, včetně upozornění na stránce: pozor na podvody - viz sken. V PC zobrazení stránky bránil antivir, v mobilu ho ale člověk mít nemusí ...

image.thumb.png.d9b346c6ad87939ab03858a82ee487ec.png  

Presne tak. Zkousel jsem to ex post v PC a Norton zacal hned vyvadet jak Michal David na Matejsky. V mobilu nic nemam, takze to proslo… mozna cas na zmenu. 

Kazdopadne za me ve finale ok. Ujma nastesti zadna a k tomu tady nejaka ta negativni publicita pro ty smejdy, ktera treba nekomu dalsimu pomuze se nenapalit. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Jak tady někdo psal - dobrý je používat na některé věci záložky (oblíbené) v prohlížeči. Ne prostě něco napsat do vyhledávače a pak bezhlavě ve fofru klikat.  Banka je zrovna asi ten případ. Kolik lidí to ovšem dneska dělá a ví vůbec, že to jde, je otázka. V mobilu je asi lepší, co se týká banky, používat aplikaci. Tam můžeš v prohlížeči ještě spíš něco přehlídnout, než na počítači.

Hlavně, že to dobře dopadlo. Ale že těch podfuků dneska je...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si v e-mailech četl příběh @warann a jsem rád, že dobře dopadlo. Jen bych se zeptal, jak na to Creditas příšla, že není vše v pořádku? Řekli ti to? Pochopil jsem správně, že se někomu podařilo autorizovat svoje zařízení, zadal platbu, ale Creditas ji zablokovala kvůli nějakým podezřelým markantům, nebo k čemá vlastně došlo?

No, abych přispěl alespoň nějakou užitečnou informací - vyskočila na mne v IB Monety reklama na spořící účet bez výpovědní lhůty v EUR s úrokem 2,2 % p.a. Nevidím v něm háček, tak jsem si ho elektronicky sjednal. K němu ještě běžný, ke kterému lze vybrat kartu. Vše zdarma (tj. vedení obou účtů + platební karta k tomu běžnému eurovému, výběry z bankomatu platební kartou). Lepší varianta by byla jen spořící a karta k němu, ale to se nenabízí. Dle zkušeností na fóru na Finexpertu by převod mezi účty měl být okamžitý. 
Trochu nejasný je poplatek za operaci z hotovostí. U běžného je to jasné - 120 Kč, ale u spořícího mi vyskočila tabulka, kde byl výběr zdarma, tak očekávám, že i vklad bude zadarmo (což by byla velká výhoda a byl to důvod, proč jsem původně zakládal u Creditas, kde ale došlo ke zdražení na 50 Kč). V běžném sazebníku to ale není k nalezení.

Sazebník pro spořící EUR účet 

file.php?id=114803&mode=view

V 25. 11. 2024 v 18:40, geometr napsal:

Zbytečná námaha. Blbců je na světě dost. A jak říká můj táta: "Nejvíc se vydělává na lidský blbosti."

nejlepší výrobní prostředky jsou lidská hloupost, lenost a chamtivost. Ideální je kombinace. Toho třeba využívají lákači na různé "zázračné investice", lidem se při vidině slíbených zisků "zhasne v hlavě" a jsou líní si sami informace ověřit.

Ještě k těm stránkám s podobným názvem. Třeba Komerční banka má registrovanou doménu i "ojebanka.cz" (něco jako ojebat Anku :D ).

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

V 26. 11. 2024 v 10:34, geometr napsal:

Jak tady někdo psal - dobrý je používat na některé věci záložky (oblíbené) v prohlížeči. Ne prostě něco napsat do vyhledávače a pak bezhlavě ve fofru klikat.  Banka je zrovna asi ten případ. Kolik lidí to ovšem dneska dělá a ví vůbec, že to jde, je otázka. V mobilu je asi lepší, co se týká banky, používat aplikaci. Tam můžeš v prohlížeči ještě spíš něco přehlídnout, než na počítači.

Hlavně, že to dobře dopadlo. Ale že těch podfuků dneska je...

já píšu název stránky do adresního řádku včetně koncovky, záložky u často používaných stránek nepoužívám

Odkaz ke komentáři

@Patrik Ne tak docela. Já nic platit nechtěl, jen jsem koukal, resp. chtěl kouknout na zůstatek. Mám přihlašování přes SMS a k tomu vůbec nedošlo. Banka to nějak vyhodnotila již po zadání už. jména a hesla, když jsem čekal na tu SMS.

Jak jsem už psal, tady mi nějaký peníze spíš leží, než bych s nima hýbal, proto nemám ani appku v mobilu. A po pravdě jsem úplně nedocenil možnost útoku v situaci, kdy ani nechci zadávat platbu a chci jen mrknout na zůstatek (moje blbost).

Každopádně ty banka to sjíždějí důkladně, paní na infolince se mě ptala na značku mobilu a hned řekla, že to byl taky Iphone, ale jinej model, než mám já.

Odkaz ke komentáři

Tak hlavně že to dobře dopadlo.

Pánové dotaz - od patnácti jsem u KB, mám vše u nich - stavebko pro děti, penzijko, nějakej menší neúčelovej úvěr, dvě kreditky, spořící účet, hypotéku jsem tam deset let měl a nedávno doplatil. Žena totéž, akorát bez úvěrů:) - chtěli jsme mít vše u jednoho ústavu. Teď už mě definitivně nasrali, měl jsem nějaký individuální slevy na vedení gold účtu (respektive zdarma), bylo v tom pojištění pro celou rodinu, výběry z bankomatů po světě a tak. Najednou to s přechodem na na nový bankovnictví prej vůbec nepude, když po nich něco chci (jako třeba jednoduchý sloučení úvěrů) tak to taky nejde, respektive bych měl dodávat potvrzení od zaměstnavatele, po tom, co si pětadvacet let posílám prachy ze zaměstnaneckýho poměru jenom k nim, když chci něco po poradci tak to prostě neudělá.. fakt už dost.

Tedy dotaz - jakou banku pro podobný "rodinný" použití byste doporučili? Nechci nic co má něco společnýho s Ruskem, Air Bank taky ne. A pak.. penzijko převést lze, nebo ne, to samý stavebko pro dvě děti? A jakej by byl postup?

Sorry, asi se ptám jak úplná lama:)

S dovolením.. @Patrik

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Ja byl dlouho taky u Komercky a taky me nasrali.

Kdyz jsem resil hypo, tak jsem to vzal u Sporky, k tomu Erste Premier, mam u nich i pojisteni domacnosti, zivotko atd. Penzijko mam jinde schvalne, ale jinak vse primarne resim pres Erste a nemuzu si to vynachvalit. Takze asi to je individualni, kdyz Andrew psal, ze na pytel. Ale aspon bych tam zkusil zajit a poptat se. Ja jsem spokojenej parchant.

Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, Micey napsal:

Tak hlavně že to dobře dopadlo.

Pánové dotaz - od patnácti jsem u KB, mám vše u nich - stavebko pro děti, penzijko, nějakej menší neúčelovej úvěr, dvě kreditky, spořící účet, hypotéku jsem tam deset let měl a nedávno doplatil. Žena totéž, akorát bez úvěrů:) - chtěli jsme mít vše u jednoho ústavu. Teď už mě definitivně nasrali, měl jsem nějaký individuální slevy na vedení gold účtu (respektive zdarma), bylo v tom pojištění pro celou rodinu, výběry z bankomatů po světě a tak. Najednou to s přechodem na na nový bankovnictví prej vůbec nepude, když po nich něco chci (jako třeba jednoduchý sloučení úvěrů) tak to taky nejde, respektive bych měl dodávat potvrzení od zaměstnavatele, po tom, co si pětadvacet let posílám prachy ze zaměstnaneckýho poměru jenom k nim, když chci něco po poradci tak to prostě neudělá.. fakt už dost.

Tedy dotaz - jakou banku pro podobný "rodinný" použití byste doporučili? Nechci nic co má něco společnýho s Ruskem, Air Bank taky ne. A pak.. penzijko převést lze, nebo ne, to samý stavebko pro dvě děti? A jakej by byl postup?

Sorry, asi se ptám jak úplná lama:)

S dovolením.. @Patrik

Kdybys chtěl zůstat u KB, tak přejdi na TOP nabídku (mám já). Aktuálně jediná podmínka pro vedení zdarma - obrat na účtu 100 000 Kč (tuším je tam podpodmínka, že se počítají 2 největší transakce na účtu za měsíc a jedna z nich musí být minimálně 70 000 Kč, ale já to prostě plním jednou platbou 100 000 Kč a vyřešeno). Součástí je debetka Visa Platinum s výběry v tuzemsku i v zahraničí. 
Pak si můžeš k účtu pořídit tuto kreditku - Prémiová karta World Elite | Kreditní karta | Komerční banka, která je normálně placená, ale když ji zahrneš do balíšku TOP nabídky, je zdarma. Jak na kreditce, tak na debetce je cestovní pojištění i když v rámci prémiových účtů na bídných 10 000 000 Kč (pokud jsem nepřehlédl nějakou změnu), ale jsou tam i takové věci jako asistence na silnici (nejen u auta, ale i u jízdního kola). Z pojištění ke kartě u KB jsem si nechal dvakrát platit - jednou zrušený let v Japonsku (uhradili lodní lístek a jednu noc v hotelu) a nedávno zrušený let Praha-Basilej (uhradili propadlé ubytování ve Švýcarsku). I když z podmínek nějak zrušené lety vypadly, to Švýcarsko mi napasovali na "zmeškání odletu". Samozřejmě můžou podmínky, ale i likvidační praxi (tj. míru benevolentnosti) kdykoliv změnit.

Součástí kreditky je program Dragon Pass se 4 vstupy do letištních salonků za rok zdarma (jedno jestli půjdeš ty 4 krát, nebo jestli vezmeš jednou manželku a 2 děti)

Pokud máš u KB i penzijko, můžes si pořídit A-Kartu / Lady kartu, která vrací 1 % z plateb, maximálně 500 Kč rovnou na penzijko. Když si s tím budeš chtít hrát, můžeš si posílat dopisy na 50 000 Kč na dobírku :D.

Spořáky KB žádný zázrak nejsou, aktuálně mám jeden kde je do mrzkých 200 000 Kč úrok 2,9 % (lze o 1 % zvýšit pokud bych měl tarif účtu Komfort nebo Exclusive, zatím ho mám k účtu Start. Uvidíme, až do nového bankovnictví překlopí TOP-Nabídku, jestli to bude mít na sazbu na spořáku vliv.

Co se týče jiných prémiových účtů na trhu, tak je tu Erste, ČSOB, Raifka a Moneta.
Nejmírnější podmíny má Raifka (jen obrat 50 000 Kč) a navíc má dvě karty každou se 4 vstupy. Ale nechceš "vazby na Rusko", takže nic.
U Monety je potřeba mít bankou spravovanou větší částku, tuším milion nebo něco takového, úrok na spořáku není žádná hitparáda a na investice nejsem.
Erste dost kouká na "výhodnost klienta", zatím trpí "účelové plnění podmínek" (obrat 70 tisíc a 250 000 Kč na spořáku na 1 den - poslední den v měsíci), otázkou je, jak dlouho. Variant jak splnit podmínky je více, tahle je pro mne "nejpřístupnější"
ČSOB - ta teď od ledna zpřísňuje podmínky. Obrat si nejsem jist, tuším 70 000 Kč (posílám 100 000 Kč), navíc nesmí jit o nalej-vylej ze stejného účtu, takže musímš posílat "do trojúhelníku" (z ČSOB na účet A, z něj na účet B a z něj zpět do ČSOB, nebo podobně) a zůstatek na spořáku 300 000 Kč (opět stačí poslední den v měsíci) - jako u ČS, je více způsobů jak splnit podmínky, uvádím ten nejjednodušší

Pak jsou tu varianty obyčejných účtů, to záleží na tom co chceš, Zadarmo u nich dostaneš jen vedení účtu a transakce, bonusy žádné, takže cestovní a další pojištění si musíš platit. Partners má alespoň slušný úrok (4,03 % p.a.,ale za partnerský účet chtějí platit, zdarma je jen individuální, prý jde ale na pobočce osobně ukecat, že dají zdarma, pár lidem se povedlo, pak mají nějaké výhody na Rohlíku).

Unicredit, AirBank a ČS mají od firmy Dateio bonusový systém, využívám pro nákupy v Albertu, tototo čtvrtlerí mám 10 % u AirBank zpět (u ČS jen 2 %), je to individuální, každý klient to má jinak.

Já mám jako základní účet FIO, je to totální "holobyt", žádné bonusy, jen základní služby (vedení účtu, transakce, omezený počet výběru za bankomatu). Ale vyhovuje mi jejich internetové bankovncitví, každý uživatel má svoje a může mu tam někdo jiný nasdílet svůj účet s různými právy, včetně firemních.

Pak jsou tu banky se speciálními vlastnostmi, třeba skutečně společný účet moc bank neumí, většinou je to majitel + disponent. Jedna z mála, kdo to umí je mBank. Je to rozhodující třeba při úmrtí, A pak asi ta Partners (nejsem si 100 % jist, jak to tam je, spoelčný účet nemám) a asi Unicredit.

Pokud máš příjmy v EUR, tak je zajímavá Creditas, platby ve třetích měnách konvertuje do eur kurzem karetní společnosti a bez dalších poplatků strhává z eur účtu (no, tak to tvrdí, metodou pokus-omyl jsme zjistili kurzový rozdíl asi 0,2 %)

Jako hlavní spořák mám Všeobecnou úvěrovou banku, aktuální úrok 4,1 % p.a.

Případně se zeptej, určitě jsem na spoustu věcí zapomněl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...