Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Na Měšci vyšlo srovnání kurzů platebních karet. Aktuálně kraluje Partners

Kurzy platebních karet 2025. Která karta má nejlepší kurzy? (TEST) - Měšec.cz

...ale už tam je drobný zádrhel "otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi", dobíjení finančních služeb (např. Revolut) je u Partners omezeno na 100 000 Kč za měsíc, na vyšší částku už bude poplatek 2,5 %. Někteří lidé (já ne, fakt :D , ale minimálně jednoho znám) používali totiž pro arbitráž, když došlo k velkému mezidennímu výkyvu měny. "Nakoupili" u Partners a prodali u Revolutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, prosim o radu. Dnes mne dosla vratka z ebay pres paypal. Platba byla vracena primo na kartu, kterou mam v pp navedenou, a je videt v bankovnictvi ze je na uctu. Ale zustatek mam porad stejny jako pred vratkou. Trva to chvili nez se to zobrazi i v zustatku nebo je neco blbe? Mam mbanku. Diky.

Odkaz ke komentáři

Jaky je prosim nejlevnejsi zpusob jak o vikendu vymenit online EUR -> CZK, aby vysledek byl v CZK na beznem uctu Fio banky (nebo jakekoliv jine banky umoznujici SEPA Instant Payment)? Da se to v ramci nejake konkretni banky vyresit?

Revolut nema uplne spatnej kurz, ale neumozni mi okamzitou platbu v CZK na ucet, jen klasickou SEPA.

Wise take neumi Instant Payment v CZK, navic proti revolutu ma vyssi poplatky.

edit: čtu li dobře patrika, vychazi partnersbanka ?

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

V 24. 1. 2025 v 10:18, JanKuc napsal:

Ahoj, prosim o radu. Dnes mne dosla vratka z ebay pres paypal. Platba byla vracena primo na kartu, kterou mam v pp navedenou, a je videt v bankovnictvi ze je na uctu. Ale zustatek mam porad stejny jako pred vratkou. Trva to chvili nez se to zobrazi i v zustatku nebo je neco blbe? Mam mbanku. Diky.

mělo by to trvat asi stejně dlouho, jako zaúčtování blokované platby, tj. obvykle následující pracovní den, maximálně tak 3 dny.

před 9 hodinami, zceyee napsal:

Jaky je prosim nejlevnejsi zpusob jak o vikendu vymenit online EUR -> CZK, aby vysledek byl v CZK na beznem uctu Fio banky (nebo jakekoliv jine banky umoznujici SEPA Instant Payment)? Da se to v ramci nejake konkretni banky vyresit?

Revolut nema uplne spatnej kurz, ale neumozni mi okamzitou platbu v CZK na ucet, jen klasickou SEPA.

Wise take neumi Instant Payment v CZK, navic proti revolutu ma vyssi poplatky.

edit: čtu li dobře patrika, vychazi partnersbanka ?

instant SEPA u nás umí jen tři banky (pokud jsem něco nepřehlédl) - J&T, Oberbank a FIO. U všech můžeš kdykoliv směnit měnu v jejich internetovém bankovnictví, ale kurz nebude zajímavý. Jestli a za jakých podmínek mají nějaké dealingové oddělení a jestli funguje o i víkendech nevím. První část (tedy že mají) můžu předpokládat, druhou (že funguje i o víkendech) nepředpokládám.

Revolut kdykoliv můžeš dobít jakoukoliv platební kartou (ideálně vybrat takovou, která za platby přes internet dává nějakou vratku, třeba některé kreditky ČS dávají 1 % maximálně 350 Kč za měsíc) a následně na Revolutu provést směnu (za jeho zvýšený víkendový spread) a pak poslat peníze pryč (Revolut by měl podporovat instant SEPA, ale nemám vyzkoušené).

Pak je tu nový hack spojený s Partners. Dobít Revout kartou Partners, ale ne korunami, nýbrž přímo eury. U Partners se to zaúčtuje pátečním kurzem ECB. No a jak budeš mít takto na Revolutu eura, můžeš je poslat kam chceš. Jenže v tomto případě tě nebude mít ráda ani Partners banka (ostatně jen pár dní po zavedení omezila tento typ transakcí na 100 000 Kč měsíčně, pak účtuje 2,5 % poplatek; znám lidi, kteří 13. ledna, kdy koruna skokově oslabila, tímt způsobem za "starý" kurz ECP narychlo směnili "za levno" eura) a ani Revolut (pokud účet dobiješ kartou, neprodeveš na něm žádnou pro Revolut výnosnou transakci (jako je alespoň ta směna) a zase ho vybiješ převodem, tak to uděláš párkrát a účet ti zruší).

Nejjedonudšší by bylo, pokud bys mohl příjemci zaplatit kartou. Prostě bys mu zaplatil kartou Partners a vyřešené.

Odkaz ke komentáři

Dekuju moc patriku, vesmes to co pises funguje na z czk do eur, ale nikoliv opacne. Instant platbu umi Revolut jen v EIUR. Teoretickym resenim by bylo zalozit v Partners devizovy ucet, ale to bohuzel banka neumoznuje (nebo sem to nikde nenasel).

Odkaz ke komentáři

Aha, špatně jsem pochopil otázku. Tobě přijdou eura o víkendu a chceš je okamžitě směnit na koruny. No, tak potom jedině české banky, které umí okamžité SEPA transakce, tj. Oberbank, J&T a Fio, tam přijmout eura a ty směnit u stejné banky na koruny. Jenže to o víkendu půjde asi jen kurzem deviza-nákup, tedy cca 2-3 % od středu. Ale můžeš se tam zeptat, jestli nefunguje dealing i o víkendu, ale pochybuji.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, par-pa napsal:

Poraďte prosím účet pro důchodce. Podmínka je že musí fungovat bez apky, tedy autorizace IB pomocí SMS.

Máti má účet u Spořky a Creditas a u obou autorizuje přes sms. Tuším, že i u Monety to nějak jde.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, par-pa napsal:

Poraďte prosím účet pro důchodce. Podmínka je že musí fungovat bez apky, tedy autorizace IB pomocí SMS.

ono to umí většina bank, "jen" u většiny je to zpoplatněné (bývají slevy nebo výjimky pro osoby nad určitý věk.

Já mám jako hlavní účet FIO a tam se mi moc líbí, že mi aplikaci nenutí, jde potvrzování přes SMS. Navíc s možností si nastavit podepsané šablony, a pokud se přihlašuje z důvěryhodného počítače, tak to potvrzování ani moc často potřebovat nebude. A jejich internetové bankovnictví je takové hodně jednoduché a přehledné. Také má rozsáhlé možnosti pro nastavení disponentů, tj. můžeš mít svůj vlastní přístup a rodičům případně platby zadávat.

Co by ale možná bylo ještě lepší, tak je AirBank, pokud mají blízko její pobočku. Může si chodit zadávat příkazy na pobočku, kde může požádat bankéře, aby mu s tím pomohl (oba sedí u stejného počítače). Výhoda je, že když se mu doba vysype počítač, může si vše zdarma vyřešit na pobočce

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Vorel napsal:

Máti má účet u Spořky a Creditas a u obou autorizuje přes sms. Tuším, že i u Monety to nějak jde.

u Monety to jde, ale za peníze - jednotlivé SMSky se platí.

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Patrik napsal:

u Monety to jde, ale za peníze - jednotlivé SMSky se platí.

Možná je právě Moneta ten případ, kdy je od určitého věku autorizace přes sms zdarma. Každopádně ve Spořce máti za sms nic neplatí, ale má už přes 70.

Odkaz ke komentáři

Díky všem za informace, z toho se snad něco vybere. Jinak malé město, loni nám tu zrušili Spořku. Takže jediný kam lze dojít je pošta, tedy ČSOB, a tam podle obsluhy to bez apky nejde.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, par-pa napsal:

Díky všem za informace, z toho se snad něco vybere. Jinak malé město, loni nám tu zrušili Spořku. Takže jediný kam lze dojít je pošta, tedy ČSOB, a tam podle obsluhy to bez apky nejde.

Máma má účet u ČSOB a jde to bez aplikace.

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, par-pa napsal:

jako @Patrik doporučuji Fio , kde se přihlásíš jménem a heslem podobně jako se přihlašuješ do e-mailu . Odesílání peněz potvrzuješ s obdrženým SMS kódem. A k tomu mít ČSOB kvůli kartě a výběru hotovosti z bankomatu. @JDenver bez aplikace to u ČSOB jde 👍, ale jsou složitější na pochopení , Fio je opravdu nejjednodušší 🙂 

Odkaz ke komentáři

FIO má taky karty a je tam i omezený počet výběrů z bankomatu zdarma.

u karty VISA jsou vždy všechny výběry z bankomatu v tuzemsku i v zahraničí zadama.

u karty MC jsou zdarma minimálně 2 měsíčně, při používání karty může dostat bonusem další, maximálně 5 za měsíc.

K účtu je zdarma 1 karta VIsa a 1 karta MC.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...