Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jen ještě doplním, že u Premium kreditky ČSOB lze bezúročně převézt peníze na běžný účet (a pak na spořák) za poplatek 150Kč.

Odesláno

U kreditek ČS je výběr z bankomatu nebo převod zadaný v bankomatu za 50 Kč a měl by být také neúročený (nemám vyzkoušené). Ale jelikož základní (ne převedené od Hello nebo prémiové) vrací 1 % z platby přes internet, vyplatí se dobíjet Revolut  :)

Odesláno

Pak je tu ještě "rozložení platby" u AirBank. Za cenu 50 korun je možné rozložit platbu až 30 000 Kč (mělo by se týkat i banovního převodu) na 3 měsíční splátky (první splátka následující měsíc) bez dalších úroků. 

Odesláno
před 2 hodinami, Patrik napsal:

U kreditek ČS je výběr z bankomatu nebo převod zadaný v bankomatu za 50 Kč a měl by být také neúročený (nemám vyzkoušené). Ale jelikož základní (ne převedené od Hello nebo prémiové) vrací 1 % z platby přes internet, vyplatí se dobíjet Revolut  :)

Ano, lze vybrat za poplatek 50, a není do konce bezurocneho období úročení.

Odesláno
Trinity Bank také přichází se zvýšením úrokových sazeb, i když za lítry trhu mBank.cz a Raiffeisenbank (obě 4 % do 500 000 Kč) zaostává a překonává ji dále VÚB banka (3,70 % p.a.) a Komerční banka (3,5 % p.a. do 1 000 000 Kč).
Úrok je 3,3 % p.a., ovšem pouze pro nové vklady po 10.4.2026 a garantován pouze do konce srpna.
  • Like 1
Odesláno
V 16. 4. 2026 v 20:10, p3k napsal:

Nemáte někdo @Patrik zkušenost s okamžitou SEPA platbou z Německa na EUR účet v české bance. Ptal jsem se v Raiff a moc tomu nevěřím, že to bude spolehlivé

Třeba jiná banka?

Díky

Dělal jsem nedávno převod z Fia do Švýcarské banky (eur platba mezi eurovými účty). Bylo to přes 2k euro, s tim ze maximum u Fia je myslím 4 tisíce €. Vše proběhlo během několika sekund. V německé bance by to mělo být ještě jistější, protože už to musí přijímat a posílat povinně. Takže dokud jsou obě banky tohoto schopné, neměl by být problém. 

J&T jsem testoval a šlo to také hned, v Partners řekli že to zatím neumí...

Odesláno
V 16. 4. 2026 v 20:10, p3k napsal:

Nemáte někdo @Patrik zkušenost s okamžitou SEPA platbou z Německa na EUR účet v české bance. Ptal jsem se v Raiff a moc tomu nevěřím, že to bude spolehlivé

Třeba jiná banka?

Díky

Fio, Unicredit  .. obcas to pochytaji algoritmy a platba proste neprobehne, nekdy volaji druhej den z DE banky co to bylo za platbu a tak, co to ma byt za DE banku? VR a Sparkasse do Fio treba bez problemu, u Unicredit uz maji trochu problem.

• Like 1
Odesláno
V 16. 4. 2026 v 22:32, Patrik napsal:

Přesně tak. KB z bankomatu (KB bankomat na 1 výběr mi dal 80 tisíc, AirBank sdílený bankomat 120 tisíc), ostatní přes Revolut

Co se týče těch výběrů hotovosti z KB kreditky, tak to děláš pravidelně? Já bych se pak bál, aby mi banka po nějaké době neblokla účet a nezačala se při tom objemu hotovosti ptát proč to dělám...

Odesláno

Roky jsem to dělal přes Revolut a přes poštu. Teď druhý měsíc. Nejdříve 80, pak 120. Plus 30 vytaženo přes Revolut. 
Jo, může vypovědět smlouvu, asi to risknu.

• Díky 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dokáže mi tady někdo (napadá mě @Patrik), prosím, udělat souhrn, jaké banky mají ke svým produktům vstupy do letištních salonků zdarma a jaké podmínky?

Dosud jsem to využíval jen u ČSOB, ale Visa Infinit od nich má již Prahu a Vídeň za poplatek tuším od června po novu. Pak mam ještě od nich kreditku MC World Elite tuším se čtyřmi? vstupy v rámci LoungeKey. Toto omezení mi moc nehraje do karet a proto hledám další varianty.

Z podmínek bych se rád vyhnul investování, naopak třeba aby byl na účtě nějaký příjem za měsíc splněný přeposláním z jiné banky je za mě OK.

Díky.

Odesláno

Nejčastěji využívané karty pro salonky zdarma: ČSOB Premium, Erste Premier u ČS, KB Premium, Raiffeisenbank Gold.

Nejsnazší je asi ziskat Raiffeisenbank: nejde o debetní = odpadá skoring pro zisk kreditky, měsíční obrat jen 50 000 a karty k účtu lze získat dvě - jedna VISA a jedna MC (a u každé jsou čtyři vstupy zdarma)

Odesláno

A doplním Mareka01- u Reiff si každý muže ty exkluzivní konta udělat dvě, tedy mít jednu kreditku a 4 debetky - sám tak mám. Na kreditku 2 vstupy a na debetky na každou 4, tedy 18 vstupu Loungekey na rok

Odesláno

Já mám:

Erste Premier - 6 vstupů LK (lounge key) za rok, plus neomezeně Erste salonek (v Praze na Teminálu 2 a v červnu se aktuální salonek na terminálu 1 změní z Mastercard na Erste).

ČSOB - 4 vstupy LK

KB - ke kreditce MC World Elite (zdarma k Exkluzivnímu účtu) jsou 4 vstupy v systému Dragon Pass

RB - ke každé zlaté debetce 4 vstupy v systému LK, ke každému Exkluzivnímu účtu jsou 2 zlaté karty zdarma. Oficiálně je možné mít dva běžné účty, ale s trochou snahy jde mít víc (já jich mám pět). Ke kreditce jsou další dva LK vstupy zdarma

Pak je tu privátní bankovnictví, ale to už je "vyšší dívčí". Jo a ještě Moneta, ale tam je potřeba mít milion spravovaného majetku a to pro mne nedává smysl.

Odesláno

Raiffeisenbank spouští nové podmínky pro svoji směnárnu. Jak už stačil někdo z fóra vyzkoušet, není nejlepší na trhu, z českých bank je při platbě kartou předbíhá třeba Partners, ale pokud má někdo RB jako jedinou banku, dává aktivace směnárny smysl.

Citace z z Finexpert fóra:

RB Směnárna funguje novým vylepšeným způsobem. Dříve bylo potřeba směnit si peníze dopředu mezi měnovými složkami účtu, teď stačí mít RB Směnárnu zapnutou a při platbě debetní kartou nebo výběru z ATM se transakce automaticky zaúčtuje výhodnějším kurzem.

Pro zajímavost srovnání aktuálních karetních kurzů EUR:
24,492 RB Směnárna
24,448 Revolut (24,417 od 1000EUR)
24,417 VISA
24,414 MasterCard (mKreditka Travel, Curve)
24,366 Partners
24,363 Trading212 (23,998 při zohlednění cashbacku 1,5%)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Mozna je tady lepci vlakno, ale nevim jaky.. asi za mesic budu platit kolem 4k USD dolaru cash za ubytko na jednom karibskym ostrove. A tedka, mam si to vymenit za co nejnizsi kurz v overeny smenarne, nebo previst na vicemenovej USD ucet v ramci “premiovyho bankovnictvi” od moji banky (KB), kde mam celkem slusny kurzy a vybrat to primo na miste z bankomatu..? Dost mozna se ptam jako uplnej blbec, ale proste tomu nerozumim:)

Odesláno

Hlavně částka bývá často limitovaná, nevím, jak na konkrétním ostrově, ale když jsem naposledy potřeboval hotovost v USA(což už je pár let), tak limit výběru na jednu transakci českou kartou byl 300 dolarů, za každý výběr poplatek +-4 dolary, to bych nechtěl vybírat 4000😂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...