Patrik Odesláno 11. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2022 před 1 hodinou, M10 napsal: .... nezaznamenal jsem nikde, že by Patrik jakkoliv porušil podmínky čerpání nějakých nabídek a výhod.... Ono je to ještě lepší. Finanční arbitr (tj. státní rozhodčí orgán) rozhodl, že ten, kdo porušil podmínky, byla Unicredit. Ale ne jednou, rozhodnutí mám v ruce už dvě a na třetí čekám (peníze už jsem dostal). Ostatně velmi podobně se Unicredit (spolu s Komerční bankou) chovají k hypotékářům. Při předčasném splacení vyúčtují nesmyslnou pokutu klidně převyšující sto tisíc, aby po zahájení řízení před arbitrem šly na jednotky tisíc. Často stačí tím arbitrem jen pohrozit. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vysoke-poplatky-za-splaceni-hypoteky-kdyz-se-klient-brani-banky-spis-ustoupi-176534 Nejdříve jsem si myslel, že tam mají jen neschopné produktové managery, ale on je to systém. Nastavit podmínky produktu lákavě a pak se přes nepřesné definice v podmínkách snažit vyvléknout. Třeba v mém druhém sporu, který trval déle než rok, Unicredit několikrát měnila argumentaci, vždy, když jim Arbitr nějaký argument shodil ze stolu, přišla banka s jiným. Nebo poslední spor. Krátce po druhém sporu mi Unicredit vypověděla účet (přesněji hned druhý den, co mi poslala peníze dle nabídky ke smíru). V pohodě, má na to právo, nikdo jí nemůže nutit mi vést účet (stejně tak by neměl nikdo být nucen mít účet u konkrétní banky). Jenže za několik týdnů mi účet zablokovala. Když jsem přišel na pobočku na Náměstí Republiky v Praze, nebyli schopni s tím nic udělat, prý to může udělat jen moje osobní bankéřka (jako kdyby byla nemocná, tak se k penězům nedostanu?). Tak jsem do dal k Arbitrovi a že chci úrok z prodlení dle zákona. Asi za 3 týdny peníze z účtu přišly i s pár stovkami navíc :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 11. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2022 Jojo, klient UCB si za to sám může že je klient.. nikdo ho nenutil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 11. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2022 V 10. 2. 2022 v 13:51, Patrik napsal: Pozor u těch bankovních převodů z Revolutu, třeba český účet Revolut zrušil, takže korunové platby nyní chodí z Rakouska, což může generovat na účtu příjemce poplatky - https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&st=0&sk=t&sd=a&start=4350. Aby něco takového nepostihlo i účet v Polsku. Já do Polska platím přes devizovku Fortissimo (devizy.cz), kurz není úplně nejlepší, zejména u malých částek, nicméně v nejhorším případě odpovídá bankám, spíše je ale o něco lepší (odvíjí se dle částky, já ale většinou platím opravdu velmi drobné částky). Tohle nemůžu potvrdit - peníze do ČR mi stále přichází přes prostředníka, který má učet 0800. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladisu Odesláno 12. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2022 Má pravdu, předsedo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 12. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2022 Tip pro Patrika: https://www.mesec.cz/clanky/cashback-az-5-jde-to-s-visa-kartou-od-crypto-com/ Jestli dobre chapu, tak pres tuhle kartu jdou dobirky v klidu tocit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2022 Nosis dříví do lesa :-)https://www.mesec.cz/autori/chrz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2022 před 7 hodinami, uff napsal: Tip pro Patrika: https://www.mesec.cz/clanky/cashback-az-5-jde-to-s-visa-kartou-od-crypto-com/ Jestli dobre chapu, tak pres tuhle kartu jdou dobirky v klidu tocit Znám, nepoužívám. Pro vyšší vratky je třeba uložit celkem velké peníze, které nejsou nijak pojištěny. Navíc karta je vedena v eur, tj. při platbách dochází ke konverzi, což ubere část zisku (je tedy potřeba mít na kartě nějaký "vyšší stupeň" ). Ano, teď to funguje, ale bál bych se toho, že letadlo jednou doletí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2022 Jsem si myslel, ze ti taky jednou rozsirim obzory, vic jsem se mylit nemohl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2022 V 10. 2. 2022 v 13:36, Patrik napsal: Já nepopírám, že Revolut má dobré kurzy, jen, že srovnatelné (někdy i lepší) kurzy je možné (bez zmíněných problémů) získat na kartách, které používají čistý kurz karetní společnosti (aktuálně vím jen o kreditkách (pozor debetky mají jiný kurz) Hello a pak debetky k eurovému účtu Unicredit, ale s Unicredit opatrně, já s nimi měl 3 spory před arbitrem a i když jsem je všechny vyhrál, nezkušennému bych tuto banku fakt nedoporučil - navíc po druhém vítězství mi vypověděla účet ). A není třeba řešit, jestli zrovna není v Británii svátek :). Dále je potřeba počítat s 5 librovým poplatkem za obnovu karty (možná i za vydání úplně nové, tím si nejsem jist). Samozřejmě Hello má jiné háčky, třeba je tam poplatek za vedení karty (39-69 korun dle typu karty, má hodně cobrandovek, atd), kterému se ale lze vyhnout. Oficiálně, když není karta daný měsíc použita, neoficiálně když se do posledního pracovního dne v měsíci splatí (nebo "přebije" do plusu). Srovnání kurzů obou karet je komplikovanější v tom, že Revolut zaúčtuje platbu okamžitě, tj. aktuálním kurzem (proto ten příplatek o víkendu), kdežto Hello (tak jako většina bank, výjimkou je v tomto např. Air Bank) až ke dni zúčtování, což je obvykle 1-2 pracovní dny po platbě. Mezitím dojde k pohybu kurzu, lze na tom vydělat i prodělat. Každopádně dnes brzy ráno jsem Hello kartou zaplatil, tak až mi to banka zaúčtuje, napíšu, jaký jsem dostal kurz, nicméně poměr kurzu na Hello a Revolut lze odvodit z mého předchozího příspěvku, kde jsem dělal pokusy na Ukrajině (tak dokonce vycházela Revolutka hůře ve všech dnech použití (tedy i mimo víkendy), ale Revolut tak nějak obecně nemá rád UAH, na víkend je má zařazen do měn s nejvyšší přirážkou, tj. 2 %). Když jsem se teď díval na kurz Revolutu, tak mi to ukazovalo 1 Kč = 0,0409 EUR, tj. euro za 24,45 (opět, ráno mohl být kurz o něco jiný, u Revolutu záleží i na hodině platby). U Hello bych doporučil cobrandovku Mototechna (mně ji nedají, už mám Hello karty tři), která dává 4 % z nákupů u čerpacích stanic (tuším max 500 Kč měsíčně), mělo by to platit i v zahraničí (tj. tankování v Polsku by teď bylo ještě o kus výhodnější). Revolutku zase dobíjím tzv. Transparentní kreditní kartou od České spořitelny, která mi dává 1 % z plateb na Internetu max. 350 Kč, což platby Revolutkou opět zlevňuje - zde si myslím, že je cesta a důvod, proč si Revolutu zřídit, na standardní použití bych ji fakt nedoporučil. Slíbil jsem dát ten kurz z platby Hello kartou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwuiddo Odesláno 17. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2022 (upraveno) V 9. 2. 2022 v 11:31, Patrik napsal: Od dalších dvou kamarádů mám potvrzenou "džentlmenskou dohodu" s osobním bankéřem Erste Premier. Oni posílají nějakou menší částku pravidelně na investice a on neřeší, jestli splňují podmínky obratu a zůstatku. Jeden si vyjednal i zrušení již naúčtovaného poplatku. Ahoj Patriku, dlouho jsme se nevideli, jak se dari? Moc diky za info, s bankerkou jsem mel jednu osobni a nekolik telefonickych schuzek. Vicemene jsem ji narovinu rekl, ze jsem si nevsiml zmeny podminek atd... Zkousel jsem gentlemanskou dohodu, ze budu plnit prijmove kriterium a nabidl jsem 2000/mesicne do investic. Uprimne se mi do toho moc nechtelo, protoze investuju pres vlastni brokery se zlomkovymi poplatky oproti Erste Premier, ale rikal jsem si, ze teda cca 60kc mesicne za ten ucet dam... Nicmene rekla mi, ze nezna zpusob jak se vyhnout plneni tech podminek obratu a zustatku. Jinak nevzala by navyseni na pravidelnou investici ani na 5000 mesicne :), pry to opravdu nejde. To, ze maji nejaci znami znameho takoveto gentlemanskeho dohody s jinymi bankeri jsem ji nerikal... Kazdopadne jsem premyslel jestli se mi chce tam kazdej mesic protacet 250 tisic (a jeste si pamatovat, ze to musi byt pres noc posledniho v mesici) -> nechce. Nebo tam nechat lezet 250 tisic na sporaku za 1.5% -> to se mi taky moc nechce uz jen kvuli tomu, ze konkurence nabizi i o vice nez 100% vyssi urok. Vlastne uvazuju, ze to zrusim, protoze zadne ty premiove vyhody nevyuzivam, krome Erste Fast Track na letisti a salonku (ty ma i CSOB, ikdyz jen 4). Pres vikend to promyslim a jsem dohodnuty, ze mi bud prevedou ucet na nejaky standardni nebo musim nejakym zpusobem plnit podminky. Strhnuty poplatek 2500 mi v obou pripadech pry vrati Upraveno 17. února 2022 uživatelem Qwuiddo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 17. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2022 Můžu se zeptat případně kamarádů, kterého mají bankéře, že je ochoten k dohodě, pokud vím, všichni to mají v Praze (a mají různé). Bylo by to docela dobré takové bankéře podpořit, tj. odejít od těch "nevstřícných" a jít k těmto, určitě jim to zvedne nějaké body, že umí přesvědčit své klienty k investicím, proti těm, kteří je umí akorát přesvědčit k odchodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 18. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2022 Tak to vypadá, že to ČS s tím tlakem na klienty přehnala, už mi přišel mail, že dávají odměny za doporučení nových klientů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 18. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2022 V 10. 2. 2022 v 20:55, uff napsal: Diky, kluci. Koukam, ze je to docela alchymie a zda se, ze jsem preplatil dovcu na RB o skoro tri litry. Ponorim se do toho a aktivuji si to Hello a mimo vikend Revolut. Ve vláknu Revolut na Finexpertu se objevila informace, že Revolut plíživě zhoršil kurzy - https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1239073&st=0&sk=t&sd=a&start=4590 Také je tak odkaz na dřívější diskusi ohledně účtování poplatku za převody v CZK - vypadá to, že někdy to pošle z Vídně (a tím pádem příchozí banka naúčtuje poplatek) a někdy z Prahy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
x591 Odesláno 18. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2022 Opět nemůžu potvrdit dnešní platba pořád klasicky 29.3045 v té době (takže to bych spíš hádal na překročení limitu). Stejně jako platby (chodí mi jich cca 5 za měsíc). Ale jsem na Metal planu, tak netuším jestli to nemá nějaký vliv. Ale nechci aby to vypadalo, že je obhajuji - vlastně mě to je jedno. Čas od času porovnávám kurzy (osobně nebo firemně měním peníze ve větších částkách cca 3x do měsíce). Za ty roky jsem s nimi měl asi 2 problémy a vždy to šlo vyřešit bez nějakých vážných problémů. Větší problém byl minulý týden nějaký výpadek zpracování karetních transakcí - to se už nestalo dlouho. A obecně na některých terminálech v ČR mám problém s Apple Pay (třeba většina obchodů ve Westfield Chodov) - na první transakci za den musím použít kartu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rendyG Odesláno 20. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2022 V 10. 2. 2022 v 13:36, Patrik napsal: U Hello bych doporučil cobrandovku Mototechna (mně ji nedají, už mám Hello karty tři), která dává 4 % z nákupů u čerpacích stanic (tuším max 500 Kč měsíčně), mělo by to platit i v zahraničí (tj. tankování v Polsku by teď bylo ještě o kus výhodnější). Revolutku zase dobíjím tzv. Transparentní kreditní kartou od České spořitelny, která mi dává 1 % z plateb na Internetu max. 350 Kč, což platby Revolutkou opět zlevňuje - zde si myslím, že je cesta a důvod, proč si Revolutu zřídit, na standardní použití bych ji fakt nedoporučil. Zdravím, prosímtě karta od Mototechny jde ještě získat? Nedávno jsem hledal a přišlo mi že už se k ní nedostanu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 Jen si krátce postěžuji, od dob sloučení Equa a RB mi ani jedno nefunguje správně, aplikace nešla v pátek vůbec u Equa, dnes RB, a v mezičase ani v bankovnictví nefungovalo nic krom zůstatku. Třešničkou na dortu je 2denní trvání připsání peněz mezi běžným účtem a spořícím u jedné banky. Na to jsem fakt zvyklý nebyl, a vůbec se mi to nezamlouvá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 Ahoj, jen podotknu, že mám RB i Equa a nějaké další a vše mi funguje bez problému. Jediná neřest u Equa je, že si člověk okamžitou platbu musí zvolit a nedělá se automaticky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 před 13 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Jen si krátce postěžuji, od dob sloučení Equa a RB mi ani jedno nefunguje správně, aplikace nešla v pátek vůbec u Equa, dnes RB, a v mezičase ani v bankovnictví nefungovalo nic krom zůstatku. Třešničkou na dortu je 2denní trvání připsání peněz mezi běžným účtem a spořícím u jedné banky. Na to jsem fakt zvyklý nebyl, a vůbec se mi to nezamlouvá. No já mám stejnou zkušenost když RB pohltila Citibank. Taky bylo najednou všechno špatně a rychle jsem utíkal pryč. Manželka má ale Equa a zatím si nestěžovala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 před 13 hodinami, rendyG napsal: Zdravím, prosímtě karta od Mototechny jde ještě získat? Nedávno jsem hledal a přišlo mi že už se k ní nedostanu.. zkusil jsem se zeptat, uvidíme https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1258394&p=13139549#p13139549 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 21. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2022 před 21 hodinami, rendyG napsal: Zdravím, prosímtě karta od Mototechny jde ještě získat? Nedávno jsem hledal a přišlo mi že už se k ní nedostanu.. tak jeden z diskutujících zřizoval ještě v prosinci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se