Beet Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 1 minutou, petr_cha napsal: S neomezenym limitem vyse vkladu? Ne ze bych ty prachy nyni mel.. Ano, Max banka to má neomezeně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 (upraveno) před 3 hodinami, Vorel napsal: No, 10 plateb kartou už je docela dost. Já jsem zašil prachy na spořák Max banky, ti dávají 6,01% a bez podmínek v Max mi nic nezaloží, ještě za Expobank mi vypověděli účet a nový nezaloží. Mám ještě VÚB s 6,35 % (s bonusovým kódem, jinak 6,15 %). Trochu je s tím opruz ohledně daňového domicilu. Zase kdo nemá vedlejší příjmy, může až do 50 tisíc mít úroky nezdaněné, takže efektivní úrok ještě větší. Pak mám ještě Trinity s 6,08. Obě bez horního limitu vkladu (tedy samozřejmě tam nedávám víc než ekvivalent 100 000 EUR) A jestli 3 platby nebo 30 už je fuk. Prostě začátkem měsíce vezmu v Albertu kilo mrkve (rohlíky podražily) a zaplatím na pokladně po jedné. Protáhnu všechny karty, kde musím splnit podmínky a mám klid. Upraveno 19. července 2023 uživatelem Patrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Ten konec uz je spis do humoru... chtel bych videt vyraz te pokladni... namarkujte mi tu mrkev... po jedne :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Na to jsou samoobslužné pokladny. Volal jsem do Monety, jaké jsou parametry této akce, operátorka mi řekla, že to banka nechce sdělit, a že akce vyskakuje jen na určité klienty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 To je fakt... ale s zivou pokladni by to bylo lepsi.. a jeste by mel cas s ni pokecat :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Nechápem, že im na to ľudia pristupujú (na akcie typu pošli si peniaze, zaplať 10x kartou a my ti milosrdne dáme 5,7%...) A vo svojom okolí takých skutočne poznám. Miesto toho, aby si online založili maxbanku budú platiť 10x kartou, omg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Tuší někdo prosím, zdali lze s revolutkou vybrat v některém PL bankomatu zlotky bez poplatku? Příp. ve kterém? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 1 hodinou, petr_cha napsal: Ten konec uz je spis do humoru... chtel bych videt vyraz te pokladni... namarkujte mi tu mrkev... po jedne :-))) tak samozřejmě, že na samoobslužné. kamarád mi posílal fotky, jak markoval hroznové víno (po kuličkách ). před 55 minutami, koveras napsal: Nechápem, že im na to ľudia pristupujú (na akcie typu pošli si peniaze, zaplať 10x kartou a my ti milosrdne dáme 5,7%...) A vo svojom okolí takých skutočne poznám. Miesto toho, aby si online založili maxbanku budú platiť 10x kartou, omg. jsou lidé, co naráží na limit pojištění 100 000 EUR a nechtějí mít v jedné bance víc a investovat nechtějí, protože v jejich sociální bublině je moc lidí, kteří prodělali kalhoty na to, aby je to nechávalo klidnými. Navíc jsou lidé, kterým Maxbanka účet prostě neotevře. A pak jsou lidé, kteří i v jiných bankách mají víc (Trinity 6,08, VÚB 6,35) a stejně jim to nestačí a hledají další banky. A pak jsou tací, kteří splňují více než jedno z předešlých tvrzení :D. před 37 minutami, Pepino777 napsal: Tuší někdo prosím, zdali lze s revolutkou vybrat v některém PL bankomatu zlotky bez poplatku? Příp. ve kterém? Díky dle tohoto vlákna podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů - FinExpert.cz (e15.cz) by za zahraniční karty neměly účtovat poplatky bankomaty PEKAO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mareka01 Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Potvrzuji bezpoplatkové výběry z ATM Pekao (pozor - neplést s PKO).Občas se podaří najít v PL i jiné bezpoplatkové ATM (Millenium Bank, Santander), ale ubývá jich. :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 2 hodinami, Patrik napsal: v Max mi nic nezaloží, ještě za Expobank mi vypověděli účet a nový nezaloží. Mám ještě VÚB s 6,35 % (s bonusovým kódem, jinak 6,15 %). Trochu je s tím opruz ohledně daňového domicilu. Zase kdo nemá vedlejší příjmy, může až do 50 tisíc mít úroky nezdaněné, takže efektivní úrok ještě větší. Pak mám ještě Trinity s 6,08. Obě bez horního limitu vkladu (tedy samozřejmě tam nedávám víc než ekvivalent 100 000 EUR) A jestli 3 platby nebo 30 už je fuk. Prostě začátkem měsíce vezmu v Albertu kilo mrkve (rohlíky podražily) a zaplatím na pokladně po jedné. Protáhnu všechny karty, kde musím splnit podmínky a mám klid. Aha, zajímavé. Mě se to zatím nestalo, i když zrovna Maxe sem tam prudím kvůli nesplněným slibům S Trinity zkušenosti nemám, to mají na běžném spořáku? Musím kouknout, i když to momentálně nutně nepotřebuju. A k VÚB se mi zatím nechce, je to na mě trochu komplikované. Pak je tu ještě Creditas, ta má bez podmínek 5,6%, ale jen do 500 000,-. Co je nad 500 má 3,1%. A co se plateb týká, věřím tomu, že pro někoho 10 a víc nemusí být problém a jo, jde to jak píšeš, platit mrkve po jedné Ale je to už taky trochu opruz no, zvlášť když už by to u mě byla 4 karta s podmínkama Člověk na to musí myslet, nebo zaplatit vše první den v měsíci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 6 minutami, Vorel napsal: Aha, zajímavé. Mě se to zatím nestalo, i když zrovna Maxe sem tam prudím kvůli nesplněným slibům S Trinity zkušenosti nemám, to mají na běžném spořáku? Musím kouknout, i když to momentálně nutně nepotřebuju. A k VÚB se mi zatím nechce, je to na mě trochu komplikované. Pak je tu ještě Creditas, ta má bez podmínek 5,6%, ale jen do 500 000,-. Co je nad 500 má 3,1%. A co se plateb týká, věřím tomu, že pro někoho 10 a víc nemusí být problém a jo, jde to jak píšeš, platit mrkve po jedné Ale je to už taky trochu opruz no, zvlášť když už by to u mě byla 4 karta s podmínkama Člověk na to musí myslet, nebo zaplatit vše první den v měsíci tys asi jejich bonusový systém nestáhl o 2 letenky do Petrohradu :D. Zkoušel jsem to, když se přejmenovali a kdepak. Nešlo ani on-line, ani na pobočce. Slíbili, že se ozvou a ani se neozvali. Creditas mám taky :D. U Trinity šlo o účet založený na některé z nových poboček, jel jsem kvůli tomu do Liberce :D, ale tahle akce už skončila. VÚB není zas tak složité, 1 dopis na finančák a 100 Kč kolek a pak poslat do VÚB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 27 minutami, Patrik napsal: tys asi jejich bonusový systém nestáhl o 2 letenky do Petrohradu :D. To ne no, ještě se musím učit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Před hodinou, Vorel napsal: To ne no, ještě se musím učit však neměl dlouhého trvání. Akorát jsem jim ho pomohl odladit (byli tak přesvědčeni, že na bonusy nikdo nedosáhne, že ani nenaprogramovali vybrání odměn a museli to v několika krocích - jak jsem postupoval v žádosti o výběr bonusových bodů - doprogramovat), aby ho během pár měsíců zcela zrušili Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Patriku nevíš prosím, jestli je reálné, že by mi ty strhnuté úroky ve VÚB vrátili i zpětně za tohle zdaňovací období, když jim tam napíšu kvůli tomu CZ domicilu? Myšleno teď za rok 2023.Plánuju ty peníze asi do měsíce komplet vybírat, tak jestli to mám vůbec řešit ještě.Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 před 2 hodinami, Happy88 napsal: Patriku nevíš prosím, jestli je reálné, že by mi ty strhnuté úroky ve VÚB vrátili i zpětně za tohle zdaňovací období, když jim tam napíšu kvůli tomu CZ domicilu? Myšleno teď za rok 2023. Plánuju ty peníze asi do měsíce komplet vybírat, tak jestli to mám vůbec řešit ještě. Sent from my iPhone using Tapatalk Mně za pár dnů měsíce ledna vrátili, když jsem doložil v únoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 19. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2023 Díky za rychlou reakci. Zkusím se jim teda taky ozvat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Zdar bankéři ! Máte někdo zkušenosti s bankou, kdy klient (třeba firma s jednatelem dlouhodobě v cizině) nesplnil v rámci AML identifikaci oprávněných osob ? Vypověděli třeba smlouvu a zůstatek zablokovali / převedli na jinou banku / vyplatili hotově jiné oprávněné osobě ? Nebo se chovají jinak ? Zajímá mě skutečnost, nikoli teoretické možnosti. Díky za podněty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 Zablokovani uctu pro platby- odchod, prichod dokud neni vyreseno aktualizaci dat. V druhem kroku vypoved uctu dle VOP. Druhy krok nutne nemusi nastat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2023 Hodím sem můj příběh od "vedle". Chorvatsko, bankomat ATM, výběr bez jakéhokoli potvrzování v čem chci (jako u karet) a vyběhl lístek, že bude odečtena částka v kurzu 31,05 Kč za Euro.... Nevím jak jsem si naběhl... (teda kromě toho, že to žena pomotala a proto jsme šli vybírat). Avizovali poplatek 10 éček, což chápu. Třeba jsem lama, ale třeba je někdo podobný, tak se tomu vyhněte obloukem Možná mi Patrik rozklíčuje co jsem pomotal, samozřejmě to zkusím nějak reklamovat, ale nedávám tomu šanci.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Bankomat musel při výběru hodit hlášku s "nabídkou" DCC (dynamic currency conversion). Fígl je v tom, že ta hláška mohla být v místním jazyce. Pokud jsi si jist, že tu hlášku nehodil, můžeš u stojí banky podat reklamaci, já takto úspěšně reklamoval DCC v Irsku. Samozřejmě na první pokus zamítnuta, ale fin. arbitr banku "přesvědčil" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se