Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No jo, ja vim, dyt jsem si z toho delal legraci, proto ty uvozovky a smajlik. Takze jinak - kdyz to refinancuju, v podstate sam sobe a u stejne banky, a navic novy uver bude vyssi castka nez to co ze stareho zbyva doplatit - je tam duvod pro sankci?

Odesláno

spiderer: jak to krmíš tou cizí měnou? Přece jen převod cizí měny je brán jako zahraniční platba a ty poplatky to musí dost zabít, ne?

Patriku posilam tam penize skrz platebni kartu Air Bank = platim kurz dle kurzovniho listku a nic navic. Sem tam se podivam jaky je kurz a kdyz je dobry, tak tam par GBP poslu. Nekdy poslu 20, nekdy 100 podle toho jak se mi chce a kdyz se mi kurz nelibi tak treba 14 dni neposlu nic.
Odesláno

No jo, ja vim, dyt jsem si z toho delal legraci, proto ty uvozovky a smajlik. Takze jinak - kdyz to refinancuju, v podstate sam sobe a u stejne banky, a navic novy uver bude vyssi castka nez to co ze stareho zbyva doplatit - je tam duvod pro sankci?

Ano.

Ale vzdy je priestor na zjednavanie, trval by som na 0 poplatku.

Odesláno

Patriku posilam tam penize skrz platebni kartu Air Bank = platim kurz dle kurzovniho listku a nic navic. Sem tam se podivam jaky je kurz a kdyz je dobry, tak tam par GBP poslu. Nekdy poslu 20, nekdy 100 podle toho jak se mi chce a kdyz se mi kurz nelibi tak treba 14 dni neposlu nic.

A to že nemáš žádný poplatek je díky Air bank?

v ČSOB mi teď dali k platbě cca 600,- na Slovensko poplatek 250,-

šílený

Odesláno

Air má bezplatné SEPA u Velkého tarifu (stojí 100 Kč za měsíc). Ale ostatní platby cizích měn má za stovku.

Já pro SEPA platby používám devizovky, třeba dneska jsem posílal pouhých 8 euro a bez poplatku :D

post-412-0-04583100-1475753748_thumb.png

Odesláno

Ta devizovka má normálně "internetové bankovnictví". Prostě zadáš, kolik a kam chceš poslat a přijde ti tohle. Pošleš koruny a hotovo.

Jestli si to chceš vyzkoušet, tak doporučím www.europlatba.cz. Provozuje to stejná společnost, je to určené právě pro neklienty, kteří tam nemají smlouvu a má o fous horší kurzy (u drobných plateb je to jedno). Pozor, že mimo pracovní dobu (cca 8:30 - 16) jsou horší kurzy (u obou).

Spiderer - nevšiml jsem si, že dobíjíš jinou kartou i když zrovna AirBank začátkem měsíce rozšířila spread, když už, zkusil bych třeba Cetelem. Jen mi uníká smysl - proč neplatit rovnou kartou Air, když kurz máš tak jako tak dle kurzu banky. Kdybys platil Cetelkou ušetříš víc.

Odesláno

Mam na sporaku koruny, potrebuji je smenit na Libry a zaslat na anglicky ucet. Dostanu se nekde na lepsi kurz, nez u banky? Diky

Odesláno (upraveno)

Mam na sporaku koruny, potrebuji je smenit na Libry a zaslat na anglicky ucet. Dostanu se nekde na lepsi kurz, nez u banky? Diky

Záleží jakou částku. Já používám tohle http://www.exchange.cz/deviza.php a měnil jsem přes ně i tři mega na eura a platba bez problému došla. Jsou jen pár halířů od středu, pokud měníš (nebo přes ně platíš) nad 50 tisíc, tak je to zcela zdarma, pokud nad 100 - 200 tisíc, tak se dá po telefonu domluvit ještě o halíř lepší kurz, pokud byla vhodná doba a měnil jsem přes mega, tak se to podařilo i za střed, ale musíš se trefit do situace, kdy potřebují tu měnu prodat či koupit.

Musíš si s nima udělat jednoduchou smlouvu (stačí emailem) a můžeš přes ně měnit. Kurzy tam mají jen v pracovní dobu.

edit:

Jinak mají i velmi slušný kurzy na valuty, směnárna v Kaprovce, eura prodávají jen pár halířů nad středem bez poplatku. Zrovna dneska prodej eur za 27,10 (střed je 27,02) - stačí si na jejich stránkách vytisknout VIP kupón a dá se za tenhle kurz měnit od 1000 Kč. :)

Upraveno uživatelem dan010
Odesláno

Jen doplním k Exchange. To, že jsou nejlepší na trhu, to už je taková "urban legend". Mají vynikající marketing, mají téměř na všech finančních serverech vykoupený reklamní prostor. Ale nejlepší určitě nejsou.

Akutální kurz: EUR valuty VIP - 27,10, proti tomu třeba alfaprague.cz má aktuálně 27,01, já nejčastěji nakupuji u prahaexchange.cz (vedle hlavní pošty), ale ti nemají kurzy na webu.

Ale aktuálně jsou lepší u GBP, kde mají kurz 30,30 proti alfaprague.cz, která má 30,50, ale ještě lepší je czech-Exchange.cz, která má kurz 30,20. Pro dobré kurzy doporučuji projít trojúhelník Opletalova, Politických vězňů a Jindřišská.

Co se deviz týče, tak mají u EUR 27,04, u GBP 30,12. Když srovnám třeba s Easychange, tak tam je aktuálně 30,032 u GBP a 27,08 u EUR. Tedy Eura má Exchange levněji (a u GBP zase vítězí Easychange), na druhou stranu Exchange vyžaduje obchod minimálně 100 000 EUR, kdežto Easychange mi za tento kurz udělá obchod i několik eur (a u většího pujde smlouvat). Na Finexpert.cz je hodně doporučován Roklen, ale s tím nemám praktickou zkušenost - vyžaduje jednotlivé obchody nad 1000 euro a to já mám jen výjimečně, naopak mám hodně obchodů v jednotkách a desítkách EUR, které jsou ochotny dlouhodobě tolerovat (a bez poplatku provést) jen Fortissimo (devizy.cz) a Easychange. Roklen ale pozitivně hodnotí uživatelé, jejichž úsudku věřím.

Odesláno (upraveno)

Ještě k té jistotě. Některé devizovky - např. Akcenta, Fortissimo, Exchange mají licenci platební instituce, takže, pokud to správně chápu, vztahuje se na ně stejné pojištění jako na banky.

Potom pozor na poplatky. Některé devizovky posílají platby jako SHA a některé jako OUR, někdy je možné si vybrat. Ideální je, pokud pošle jako OUR za paušál (třeba Easychange za 5 stovek), protože kolikrát si cílová banka může za příchozí platbu naúčtovat i několik tisíc korun a pokud je poslána jako OUR, tak to jde na riziko devizovky.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno

Jojo, exchange taky pouzivam, co vic, i pro mensi castky tam je moznost nejakeho vip kurzu, kdyz si clovek vytziskne nakej jejich letak, nebo stahne do mobilu...

V podstate od ty doby, co kousek od Teska na Narodni, tusim ve Vladislavove kuklaci zavreli pofiderni smenarnu, chodim jen to kaprovky... :D tedy, to zni jako bych byl vekslak, ono je to tak spis jednou za dva-tri mesice... :)

Záleží jakou částku. Já používám tohle http://www.exchange.cz/deviza.php a měnil jsem přes ně i tři mega na eura a platba bez problému došla. Jsou jen pár halířů od středu, pokud měníš (nebo přes ně platíš) nad 50 tisíc, tak je to zcela zdarma, pokud nad 100 - 200 tisíc, tak se dá po telefonu domluvit ještě o halíř lepší kurz, pokud byla vhodná doba a měnil jsem přes mega, tak se to podařilo i za střed, ale musíš se trefit do situace, kdy potřebují tu měnu prodat či koupit.

Musíš si s nima udělat jednoduchou smlouvu (stačí emailem) a můžeš přes ně měnit. Kurzy tam mají jen v pracovní dobu.

edit:
Jinak mají i velmi slušný kurzy na valuty, směnárna v Kaprovce, eura prodávají jen pár halířů nad středem bez poplatku. Zrovna dneska prodej eur za 27,10 (střed je 27,02) - stačí si na jejich stránkách vytisknout VIP kupón a dá se za tenhle kurz měnit od 1000 Kč. :)

Odesláno

Do té Vladislavovy jsem chodil, hlavně pro dolary. Jmenovalo se to Camfex Group. A dobrá taky byla Aktivchange na rohu naproti obchodnímu domu Máj, tu zavřeli pro praní špinavých peněz, pak tam byla Fores bank a teď je tam snad kavárna, už nevím.

Minulý týden jsem opět kupoval eura u prahaexchange.cz v Jindřišské a kurz 27,00 :)

Odesláno

Nějak jsem přišel na chuť těm prémiovým účtům a tak jsem se začal zajímat i o tu Top nabídku od Komerční banky. Zajímá mě především "kulturní program". Psal jsem minulý týden mail do Komerčky, ale bez odpovědi, dnes jsem byl na pobočce a prý nějaký mají, ale vypadá to, že je na libovůli bankéře, kterého klienta na co pozve.

Tak se chci zeptat, jestli někdo z místního osazenstva tenhle účet má a má nějakého "štědrého" bankéře, že bych si to šel založit k němu. Samozřejmě Praha.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...