Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdárec,

tentokrát trochu z jiného soudku. Do bytu bych chtěl nástěnné hodiny. Několikery stejné vedle sebe - ano, hádáte správně - ke znázornění světových časů.

Má představa je:

- strohý design, až bauhaus

- stříbrný okraj, bílý ciferník, černé ručky

- průměr 15-20cm

- quartz (AA)

- cena 200Kč/kus

pár fotek stylu

Posted Image

Posted Image

IKEA mě zklamala, nic tam v nabídce nemají :(

Díky za každý tip.

Odesláno (upraveno)

Prim - náááhodou jsou některé ty artó, nebo jak se to čte, dobrý.

Pragotron/elektročas - česká bauhaus klasika

Mondaine SBB - švýcarská bauhaus klasika, přece a ne ledajaká

Junghans max bill - (prý) čínská bauhaus klasika

kdybys byl štramák, a mířil trocha blíže do minulosti, tak něco od karsson, nejlépe pochopitelně ty překlápěcí ála metro.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Zdárec,

tentokrát trochu z jiného soudku. Do bytu bych chtěl nástěnné hodiny. Několikery stejné vedle sebe - ano, hádáte správně - ke znázornění světových časů.

Díky za každý tip.

To zní dostatečně střeleně a zajímavě současně.

Máš představu, kolik hodin/časů současně chceš zobrazovat? Já jen, že seřizovat to, aby to působilo esteticky (minutová ručička a případná sekundovka by měla jít asi synchronně), by mohl být pěkný vopruz.

Rádiem řízené hodiny (DFC) by mohly být řešením, ale asi bude možno naštelovat jen na evropské časy (přesně to nevím). Zkus se taky podívat na H+H hodinářská - firmu hodně blízkou Eltonu (myslím, že vlastní 100%)

Druhým řešením by asi byl nějaký malý profi systém jednotného času. Neuvažoval jsi o této cestě? I když cenový strop to přeletí zaručeně. Pak takový borci, jako už zmíněný Elektročas-Pragotron, by mohli mít odpověď.

Ale asi mojí nejlepší radou bude ? zkus se zeptat Accutrona (to je mimochodem také profesionál v oboru nástěnných hodin a myslím, že to jedno H v H&H bude takříkajíc asi jeho).

Odesláno

Ty si magor :) :) Kup si několikery stejné kukačky :)

V kukačkovém království jsem do teď bydlel. Chci změnu! :D

Petr_P: Na H&H jsem koukal, stejně jako na Prim-shop. Ale v jejich nabídkách jsem se nenašel.

Zatím to vidím tak na 3-4 časy. Nápad s rádiem řízeným je dobrý, ale to by mě hodilo nad limit. Navíc, jak jsi sám správně poznamenal - není vůbec jisté, zda třeba Hongkong je možné nastavit :/

cigi: ano, přesně jsi se trefil. Tohle je ono! Jen ta cena, když by byla v korunách :D

Ty Max Bill jsou už moc čiči :)

Odesláno

Nápad s rádiem řízeným je dobrý, ale to by mě hodilo nad limit. Navíc, jak jsi sám správně poznamenal - není vůbec jisté, zda třeba Hongkong je možné nastavit :/

Nastavit libovolnou časovou zónu by určitě šlo - vždycky se dají nasadit ručky v posunuté pozici.

Ten efekt synchronních sekundových ruček je podle mě k nezaplacení, s rozházenýma to bude vypadat blbě. Leda že by tam sekundové ručky vůbec nebyly.

A třeba s tímhle bys ten rozpočet nepřekročil zas tolikanásobně: :rolleyes:

409 Kč

549 Kč

Odesláno

Kvůli vlastní lenosti a rodině rozeseté po zeměkouli jsem měl podobně na zdi čtvery quartzky. Když mi došlo, že jejich cvakání už slyším i na ulici, šly pryč. Jak to vidíš, vlastně slyšíš, ty?

Odesláno

Podobný problém řeším taky, moje už dělaj hroznej kravál. Mám je kousek od postele a přesouvat je nechci, tak budu hladat nějaký hezký, tichý, elegantní model :)

Odesláno

kdybych resil to, co vy, tak se podivam po nastennych hodinach s plovouci vterinovkou. dejte si do googlu "wall clock sweep second hand" a je to. jsou udajne opravdu tiche. nevim, nemam je. v jedne kancelari jsem videl Mondaine s plovouci vterinovkou a bylo to moc hezky.

dela je napr. i Seiko, tak to nemusi byt zrovna Jasnena, coz je fajn, ne?;-)

Posted Image

(odkaz)

Odesláno

Nastavit libovolnou časovou zónu by určitě šlo - vždycky se dají nasadit ručky v posunuté pozici.

Ten efekt synchronních sekundových ruček je podle mě k nezaplacení, s rozházenýma to bude vypadat blbě. Leda že by tam sekundové ručky vůbec nebyly.

Zdá se, že soudruzi v USA to mají dávno vyřešený. :eek: Přeci jen je to velká země s mnoha časovými pásmy, a tak tam běžně prodávají levná kancelářská řešení pro zobrazení několika časových zón. Je to až nechutně jednoduché ? kolik zón, tolik normálních quartzových nástěnných hodin, bez jakékoliv synchronizace. Přidají jen cedulku s označením města nebo časového pásma a nástěnný systém je hotový. :whistle:

Estetiku synchronního chodu sekundové ručičky vyřešili po svém ? sekundovou ručičku mají instalovanou pouze hodiny ukazující lokální čas! Takže už zbývá jen hlídat minutové ručičky, což už asi lze ručně nastavit a pak občas seřídit.

Pár příkladů, jak to vypadá, je například na tomto odkazu

Profesionálnější řešení se ubírají více digitálním směrem, takže kdyby měl někdo v budoucnosti ideu pořídit si malé velitelské stanoviště nebo burzovní palác, tak na tomto odkazu lze nalézt spoustu inspirativních řešení.

Odesláno

:offtopic: Přidám ještě jeden příspěvek, který je sice hodně off-topic, ale tady pro něj bude asi nejlepší místo:

Náhodou jsem narazil na výrobce zajímavých designových nástěnných hodin - firmu Karlsson, který má shodou okolností dealera i v ČR.

Patrně mají Chronomag ve velké vážnosti, a tak připravili na jeho počest jedny speciální nástěnné hodiny: :D

Posted Image

Koho vám to připomíná?

Nekecám, tady je zdroj. A dokonce produktové číslo je KA4602. To snad nemůže být náhoda. :whistle:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...