Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak díky za info, mrknu na něj.

P.S. Koukám Nicaragua, moje oblíbená lokalita, cena skorozadarmo, zajímavý!

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Já bych se ještě před zapálením podíval na pár videí s "pitvou" kubánských fejků (Bryan Glynn - Cigar Obsession má několik povedených). Že je to fejk a sou v tom nejspíš brouci je jedna věc. Ale že budeš kromě nekvalitního tabáku kouřit taky tabák nahnilý a k tomu jako bonus produkty sice přírodní, ale zcela netabákové - vlasy, hlína, myší bobky a další dobroty, které se nachází na podlaze fabriky (protože odtud ten tabák pochází) - to už je k zamyšlení a možná to celé přehodnotíš a koupíš radši něco normálního.

Neber to jako výsměch jak blbě jsi nakoupil, ale jako přátelské varování před možnými následky kouření plážových fejků - zkaženým dojmem z dobrých doutníků v lepším případě, ukrutnou s**čkou v tom horším.

Ze to je fejk, to je jasne, ale podle me to delaji v nejake manufakture. To nevypadana uplne na home made. Cili az takova hruza to snad nebude. Mrazakem bych to prohnal urcite a mozna z kazdeho baleni jeden doutnik rozrizl a podival se dovnitr, ale porad to bude nejspis lepsi, nez vetsina suchacu. Cest Toscanelum.

Odesláno (upraveno)

little_w: moje zatím nejmilejší fotka, díky! jak tam vidím ty červený tóny, dole tyrkys, úplně na mě dejchnul karibik a v uších mi zní rubén gonzáles

:clap:

ed. ještě trochu té jeho muziky v jednom kraťasu:

Upraveno uživatelem nividic
Odesláno

Ze to je fejk, to je jasne, ale podle me to delaji v nejake manufakture. To nevypadana uplne na home made. Cili az takova hruza to snad nebude. Mrazakem bych to prohnal urcite a mozna z kazdeho baleni jeden doutnik rozrizl a podival se dovnitr, ale porad to bude nejspis lepsi, nez vetsina suchacu. Cest Toscanelum.

Už som to aj urobil a rozrezal tú akože "cohibu" a nič strašné som tam nenašiel, žiadny bordel v strede, ako som videl na videu, len menšie kusy listov tabaku, ktoré neboli ani plesnivé a ani žiadny chrobáci tam neboli.

Potom rozrežem aj ostatné a nafotím.

Odesláno

jaime garcia hlavne za cerstva  je  pekna peprna bomba,   ale casom v humidore prejde krasne do kakaa/kavy

Jo jo. Uz davno jsem se naucil odolavat zacatecnickemu nadseni a zkouset doutniky hned, jak se mi dostanou do rukou. No... nekdy to nejde, ale vetsinou. Tenhle jsem mel v humidoru pres 20 mesicu.

little_w: moje zatím nejmilejší fotka, díky! jak tam vidím ty červený tóny, dole tyrkys, úplně na mě dejchnul karibik a v uších mi zní rubén gonzáles

Diky. Vidis, ta asociace s karibikem me nenapadla, to bylo nechtene. Mam na zahrade piano, tak jsem ho vyuzil jako rekvizitu :)

Odesláno

Aby se doutníky mohly nechat "uzrát", přemýšlím o humidoru na delší skladování tak pro 150-200 doutníků, máte nějaký zajímavý typ? Koupit 30 nebo 50 kousků, tak to nevydrží rozumně dlouho.

Odesláno

Aby se doutníky mohly nechat "uzrát", přemýšlím o humidoru na delší skladování tak pro 150-200 doutníků, máte nějaký zajímavý typ? Koupit 30 nebo 50 kousků, tak to nevydrží rozumně dlouho.

Na dlouhodobe skladovani si kup hlinikovou tesnou bednu nekde v Hornbachu. Mam dve :-)

Odesláno

pokud budes skladovat po bednach opravdu neni treba humidor, ale stejne je pak vetsi humidor dobrej, doutniky maj prostor

Odesláno (upraveno)

Já bych se ještě před zapálením podíval na pár videí s "pitvou" kubánských fejků (Bryan Glynn - Cigar Obsession má několik povedených). Že je to fejk a sou v tom nejspíš brouci je jedna věc. Ale že budeš kromě nekvalitního tabáku kouřit taky tabák nahnilý a k tomu jako bonus produkty sice přírodní, ale zcela netabákové - vlasy, hlína, myší bobky a další dobroty, které se nachází na podlaze fabriky (protože odtud ten tabák pochází) - to už je k zamyšlení a možná to celé přehodnotíš a koupíš radši něco normálního.

.

Zase bych to tolik nehrotil, to ze nejakej amík podporovaný legalnimi výrobci a dovozci doutníku někde neco našel ma stejně vypovídající hodnotu jako vyjádření G.Bushe o chemických zbraních v Bagdádu. Oni amici obecně jsou krmeni hroznejma vecma, šle vyplývá to vše z jejich zjednodušeného pohledu na svět - Bob postoval fotku "Montecristo" kterou si nějaký nebohy pozirac geneticky upravené kukuřice opatřil a s důvěrou věřil tomu, ze nápis na ringu je svatý grál...

Jak psal Kamil, jiná je kvalita fejku na Kubě, v Dominice a jiná někde na mexické hranici.

Obecně se domnívám, a již jsem ten názor prezentoval, ze například čerstvý Fejk z Kuby je mnohdy lepší než dlouhodobě nevhodně skladovane a nám prodávané kurivo- ilustrační foto prikladam:)

Osobně jsem se pozastavil nad tím, proč člověk v jedné z tabákových velmoci místo místní produkce tak moc touží po te "špatně táhnoucí, špatně hořící " Kubě :)

post-18062-0-47052500-1463108834_thumb.jpeg

post-18062-0-78601700-1463108855_thumb.jpeg

post-18062-0-82857300-1463108908_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem vwtyp11
Odesláno (upraveno)

Josef01: ja nakupuji od Pietsche. Tady mas ten samej co postnul Bob, o 20 ? levnejsi. Taky nad nim premyslim, potrebuju nejakej dokoupit. 

Premyslel jsem i nad vinotekou, ale odrazuje me na tom prave to, ze to je permanentne zapnute do elektriky. Ja vim, teplotu to hlida spolehlive, ale nejak me uklidnuje predstava skatule, ktera proste funguje i bez elektriky (klasicky boxovy humidor), spis nez predstava lednicky. Asi k humitece jednou dorostu, momentalne jsem ale silne rozpolceny.

EDIT: Kecal jsem, trochu se mi to spletlo. Premyslel jsem nad timhle. Za 159 ? mi to pripada v pohode.

germanus-humidor-chest-for-ca-400-cigars

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Díky super! Za tu cenu mi přijde ten poslední odkaz pěkný, chtěl jsem, aby to byl kousek nábytku. Podle mě se dá koupit malá vinotéka a tohle do toho strčit a člověk má zaručenou teplotu. Já mám v místnostech dost kolísající teplotu, dle ročního období, klidně 18-24°C.

Odesláno

Little_w: ten humidor na obrazku vyzera ako by bol lakovany aj vnutri, na co by som si dal pozor.

@josef01: taketo kolisanie teplot by som vobec neriesil, na kube tiez nebude cely rok den/noc rovnaka teplota.

Odesláno

Chlazení by se dalo vyřešit snadno namotovaným chladícím modulem z autoledničky zezadu do humidoru, pouze udělat regulaci. Pro ty doutníky je prý ideální teplota kolem 20°C pro ideální nasátí vlhkosti a pro dlouhodobé skladování to bude asi lepší.

Ten humidor uvnitř lakovaný není, ani zásuvky.

post-11110-0-24422200-1463119714_thumb.png

Odesláno

kludne ked nechces moc utracat,  tak velku zatvaraciu plastovu bednu  z ikey  a hotovo ,  akurat si musis najst  idealne zvlhcovadlo a obcas to vetrat .....

chladici modul z autolednicky ?  klasicky kompresor tam je hej ?

- no to budes musiet pekne prespekulovat  :-)))  jakonahe zopne kompresor vysaje ti skoro vsetku vlhkost ,  preto  je ovela lahsie prerobit vinoteku na peltierovom principe  jak klasicku kompresorovu  ( ale da sa aj kompresorova ale treba si spravit poriadny aktivny zvlhcovaci system ktory unesie zapnutie kompresoru pri chladeni ...

tie teploty co pises nicomu nevadia ... skor by bol probelm keby ti to slo k 30st  a bal by si sa ze sa mozu objavit brouci  :-)

Odesláno

Na dlouhodobe skladovani si kup hlinikovou tesnou bednu nekde v Hornbachu. Mam dve :-)

posli nejake fotky  :-)

Odesláno

Autoledničky většinou mívají klasický Peltier + ventilátor, i když teď jak o tom mluvím, jeden mám doma i s regulací z GME :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...