Přejít na obsah

Pánský klub nebo Chronomag

Doporučené příspěvky

Dnes ráno jsem si zobrazil nepřečtené příspěvky a objevilo se 21 nepřečtených témat. Z toho je 11 témat o hodinkách nebo doplncích k nim, zbytek 10 témat je naprosto z "jiného světa". Po včerejší diskuzi s jedním místním kolegou vidím, že měl naprostou pravdu. Chronomag je páský klub, kde se často diskutuje i o hodinkách, nebo se mylíme?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pánském klubu se (aspoň dle důvěryhodných amerických či britských filmů) řeší hlavně politika, sesazování vlád, popř. dohadují nákupy zemí či miliardové transakce. Nic z toho tady neprobíhá, takže bych to úplně na klub neviděl.

V některých pánských klubech probíhají i jiné věci s opačným pohlavím a těch jsem si tu taky nikdy nevšiml.

Odkaz ke komentáři

Jak jsme se, Josefe, bavili, je to tak. Poté, co jsme zjistili, že tu sdílíme nejen hodinkový koníček, ale spoustu dalších, že si užíváme ve světě pánských hraček od nožů, přes pití až po auta, se tady diskuze ohnula jiným než původně vytyčeným směrem. Je tu znát jistý finanční potenciál a proto ten široký rozsah nóbl koníčků.

Já to vidím jako pozitivum. Je to klub se vším všudy. Ta diverzita lidských znalostí a zdejších témat je zábavná, prospěšná, mě osobně to rozvíjí. Specifických webů je spousta a když tam člověk týden nejde, nic mu neuteče. Tady to žije trochu víc, spíš jak sociální síť než diskuzní fórum.

Akorát je mi v tomhle světle trochu líto menšiny, která by se ráda a do hloubky držela původního tématu. Ta si musí přijít ztracená.

A taky je mi líto nováčků, protože se mi zdá, že když jsem sem přišel, tak k lowend hodinkám tu bylo daleko víc témat (někdo už tohle téma nakousl). A jak se vyvíjí core jádro členů, tak se vyvíjí i témata. na druhou stranu je fakt, že k lowend hodinkám toho byla spoustu řečeno a tak onen nepopulární odkaz "hledej", má svojí logiku. A možná to tak není a jen se soustředím na jiná témata a ve vláknech Seiko, Casio a Steinhart to taky žije.

A jak už jsem psal, možná se to někdy nezdá, ale hodinky jsou to, co nás tu spojuje.

edit: KFL, myslíš Saunaklub?

edit2: lolohhu, je jich tu víc, já vím asi o pěti

Odkaz ke komentáři

Nemyslel jsem ten pánský klub doslova, ale chronomag již není forum o hodinkách ale forum volné zábavy, kde se také probírají hodinky. Myslím, že to dobře není, protože postupně zanikne zájem členů, kteří sem chodí kvůli hodinkám a nováčci se tady nic od "starých psů" nic nenaučí, protože na jejich dotazy budou opět odpovídat nováčci. Navštěvuji pravidelně několik diskuzí mnoho let, jedno forum komplet sám moderuji a ve všech forech se úzkostlivě dodržuje dané téma a nekompromisně vše ostatní maže, nebo dává do tématu "odpad". Bohužel i já jsem si zvykl, že se zde dozvím novinky z politiky, ekonomiky, dopravy atd. ovšem začal jsem diskutovat zároveň na "opravdovém foru" o hodinkách a tady to beru opravdu jako takový klub přátel. Nic proti tomu, pobavím se a něco se dozvím, ale o hodinkách skoro nic, co by mělo nějakou hodnotu, až na vyjímky.

Odkaz ke komentáři

Nemyslel jsem ten pánský klub doslova, ale chronomag již není forum o hodinkách ale forum volné zábavy, kde se také probírají hodinky. Myslím, že to dobře není, protože postupně zanikne zájem členů, kteří sem chodí kvůli hodinkám a nováčci se tady nic od "starých psů" nic nenaučí, protože na jejich dotazy budou opět odpovídat nováčci. Navštěvuji pravidelně několik diskuzí mnoho let, jedno forum komplet sám moderuji a ve všech forech se úzkostlivě dodržuje dané téma a nekompromisně vše ostatní maže, nebo dává do tématu "odpad". Bohužel i já jsem si zvykl, že se zde dozvím novinky z politiky, ekonomiky, dopravy atd. ovšem začal jsem diskutovat zároveň na "opravdovém foru" o hodinkách a tady to beru opravdu jako takový klub přátel. Nic proti tomu, pobavím se a něco se dozvím, ale o hodinkách skoro nic, co by mělo nějakou hodnotu, až na vyjímky.

Josefe, a co Ti (potažmo komukoli jinému) brání témata, která vnímáš jako OT abstrahovat? Jak jsi sám ve svém prvém příspěvku tohoto vlákna konstatoval, je jich přibližně polovina. Takovéto téma se jasně profiluje svým názvem atd.

O tom učení by se asi dala vést polemika. Do určité míry i starý pes poradí, ale nyzbývá mi, než souhlasit s Bandiho názorem na funkci HLEDEJ.

O hodnotě tohoto fóra pro zkušené uživatele veďme dlouhé polemiky, ale můj názor je, že na fóru je relativně málo aktivně píšících hodinářů.

Jo, a oprav si gramatickou chybu v podpisu :-)

3. Neodpovat na dotazy o hodinkách, které bych si nikdy nekoupil

Odkaz ke komentáři

Děkuji za upozornění! (rovněž mrkni na druhý odstavec svého příspěvku) Bylo to opravdu jenom zamyšlení, rozhodně to nelze vnímat jako útok proti něčemu a jak píšeš je jednoducé číst příspěvky pouze o hodinkách pokud se tu po dalším roce fungování ještě nějaké najdou pro té záplavě odchodů a banů uživatelů.

Odkaz ke komentáři

po té záplavě odchodů a banů uživatelů.

To je trochu přehnané mluvit o záplavě. Kdo měl jít, šel a kdo chce, ten se přidá.

Ta fluktuace nebude jiná než na jiných zájmových webech, ale protože se tam nedebatí jako tady, nikdo si těch změn ani nevšimne.

Trochu mě mrzí ten pejorativní nádech a vymezení vůči nám ve tvém srovnání s "opravdovým fórem". Taky jsi tu řešil auta...

Odkaz ke komentáři

Já jsem naopak docela rád, že to zde není striktně "hodinářské". Navic zde mnoho dulezitych informací už zaznělo, pro ty, kdo mají skutečně o hodinky zájem, je zde studium na dlouhé měsíce, možná roky. Takze kdo chce najít, najde. Rady novackum trochu pokulhavaji, to je pravda, ale je to i diky nekonecne se opakujicim dotazum, ktere nektere starsi cleny unavuji. Ale porad vidim stare mazaky, jak se snazi novackum radit.

Diky tomu, ze zde nejsou striktni diskuze na jedno tema, sem chodim rád a travim tu hodne volneho casu, hledam ispiraci, dozvidam se mnoho novych veci a nazoru. Takze pohoda Posted Image

Odkaz ke komentáři

Já jsem naopak docela rád, že to zde není striktně "hodinářské". Navic zde mnoho dulezitych informací už zaznělo, pro ty, kdo mají skutečně o hodinky zájem, je zde studium na dlouhé měsíce, možná roky. Takze kdo chce najít, najde. Rady novackum trochu pokulhavaji, to je pravda, ale je to i diky nekonecne se opakujicim dotazum, ktere nektere starsi cleny unavuji. Ale porad vidim stare mazaky, jak se snazi novackum radit.

Diky tomu, ze zde nejsou striktni diskuze na jedno tema, sem chodim rád a travim tu hodne volneho casu, hledam ispiraci, dozvidam se mnoho novych veci a nazoru. Takze pohoda Posted Image

Tak nějak jsi to hezky demonstrativně shrnul. Dle mého názoru správně a vypovídajícně. Sakra, jak se jenom jmenuje ten obor ve kterém děláš? :-)

Odkaz ke komentáři

Trochu mě mrzí ten pejorativní nádech a vymezení vůči nám ve tvém srovnání s "opravdovým fórem". Taky jsi tu řešil auta...

A jsi z celého fóra nejaktivnější v sekci "Ostatní diskuze a zábava", kam jsi postoval každý svůj čtvrtý příspěvek, celkem více než 500 postů.
Odkaz ke komentáři

VÁŽENEJ PANE PEPO.Mám takovej dojem,že právě porušuješ své vlastní pravidlo čislo čtyři.

Jak si uchovat duševní zdraví zde na foru?

1. Nepsat do tématu které mají z á p o r n ý charakter

2. Neodpovídat na pejorativní dotazy

3. Neodpovat na dotazy o hodinkách, které bych si nikdy nekoupil

4. Uzaknout téma, které začne budit zbytečné vášně a ani takové nevytvářet

---------------------------------------------------------------------------

Tvejch 2100 příspěvku za rok pobytu na tomhle foru,jsou jeden propracovanější článek o hodinkách,než druhej.Obvzlášt osm stran na téma-Jakou si mám koupit popelnici v bazaru? jsou pro hodinkové forum velkým přínosem.Já osobně za pul roku,při koupi novýho pekáče se taky tejden předem poptám na foru o hodinkách.Jinak možná tebou nazvané"opravdové forum"uvítalo více tvého času,na ukor čtení místních plku.Z mého okolí zaznívá,že tobě podobní grafomani,jsou možná jednou z příčin,proč ti,kteří k odborným tématum měli co říct,už tady nejsou moc vidět..........jinak souhlasim s Frantou.

Odkaz ke komentáři

mno a je vůbec něco z toho špatně? IMHO je všechno jak má být. ;)

Ženy jednoduše diskutují ve většině o jiných věcech a jinde a jinak.

Hodinky spojují ? to je veliká pravda ;) ta myšlenka spojování není nic nového, nějaký Zuckerberg na tom snad i něco vydělal.. :D ? (kdo by snad hodinky žádné neměl, po návštěvě fora jistě brzy sobě opatří nějaké pěkné Archimede nebo Damaska, možná Steinharty, s těmi ale už opatrně:worried_anim:, že ano? )

Chronomag je Chronomag ? jistě víte k čemu má sklony a tudíž co něj můžete čekat :-D Nic zlýho každopádně.

Je jaro, možná jarní únava, tak bych nějaký složitý závěry nedělal.

Moderátoři by možná nemuseli moc diskutovat o porušování pravidel, sám Chronomag je poměrně liberální. Takže s důvěrou, avšak při závažných porušení pravidel sankce, případně BAN a to bez diskuze! Naopak nějaké zamykání vláken, kde se jednou za čas probere pár věcí, možná i špinavé prádlo, či snad vyhrožování a nedůvěra k zasloužilým členům tak to je úplně zbytečné.

btw: jak vidím, zatím těžká převaha pražáků v diskuzi? :P)

Odkaz ke komentáři

Moc hezky jsi to vyjádřil - mluvíš mi z duše. :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

xfazerx: Já doufám, že toto není o vášni, jenom k zamyšlení.

Opravdovým fórem o hodinkách jsem neměl namysli nic pejorativního, pouze to mělo vyjadřovat forum, kde 95% příspěvků se týká hodinek, tak jako v astronomickém foru je 95% příspěvků o astronomii.

Odkaz ke komentáři

Cca před třemi roky se zde člověk dozvěděl hodně zajímavostí ohledně kalibrů, zkušeností uživatelů s konkrétními modely, reference, technické novinky, něco o materiálech apod. Dnes jsou to spíš příspěvy typu kdo čím jezdí, jaký má telefon, proč ne Apple počítač, jakou kdo nosí pistoli, co poslouchá za muziku - takže asi fakt spíše klub. O hodinkách tady příspěvky jsou taky, ale spíš fotky, jak koupit levně z druhé ruky atd.

Já osobně jsem tu dříve trávil podstatně více času, ale to mě rozhodně neopravňuje je kritice, zvlášť když jsem o hodinkách za celou dobu prakticky ničím nepřispěl. Pokud to členům fóra vyhovuje, tak je to v pořádku.

Ale hodinkové fórum to fakt už asi není :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

xfazerx: Já doufám, že toto není o vášni, jenom k zamyšlení.

Opravdovým fórem o hodinkách jsem neměl namysli nic pejorativního, pouze to mělo vyjadřovat forum, kde 95% příspěvků se týká hodinek, tak jako v astronomickém foru je 95% příspěvků o astronomii.

To už se přibližuje stanovám "Pionýrské organizace" - a z koho do tří let od vstupu do fóra nebude hodinář nebo soudní znalec v oboru hodinářství, tak nepozorně četl a nebo tu je omylem.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...