bob.zizka Odesláno 8. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2021 Zatím dobrý. Uvidíme jak to poletí,jestli nahoru nebo k zemi. Zatím jsem slušně v plusu, prodat s nulou můžu kdykoliv Gesendet von meinem E6633 mit Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Přátelé, nějakou shodou okolností budu mít k dispozici poměrně větší sumu z prodeje bytu, na cca 6-12 měsíců, než je dám do nového bydlení. Poradí někdo, co s nimi? Dát jen tak na účet, akcie, nebo třeba 1/10 dát spekulativně do krypto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelSch Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Cokoliv pod 3 roky držení budeš muset danit 15%. Krypto je podle mě na tohle až moc velkej gamble, možná nějaký % bych tam zkusil, ale nic zásadního. Stačí blbej tweet a už jede. Za mě nějaké globální etf, možná dluhopis, ale 6-12 měsíců je poměrně krátká doba a ve chvíli kdy se něco stane, sjede to dolů a ty už budeš ty peníze potřebovat, můžeš tam slušně vykrvácet (+ 15% daň). Případně najít nějakou akcii před roční divi a tam to poslat a nemusí to být nic divokého (KB?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 3 hours ago, Andrew said: Přátelé, nějakou shodou okolností budu mít k dispozici poměrně větší sumu z prodeje bytu, na cca 6-12 měsíců, než je dám do nového bydlení. Poradí někdo, co s nimi? Dát jen tak na účet, akcie, nebo třeba 1/10 dát spekulativně do krypto? Pokud ti stačí pokrýt inflaci, tak protiiflační dluhopis republiky. Když stihneš emisi k 1.7., tak si to za rok můžeš nechat předčasně splatit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Diky za tip. Ten proti inflační dluhopis je paradni instrument. Vubec jsem neznal. Jak jsem pochopil, tak je to inflace + marze 0,5%, coz mi prijde lepsi nez nejiste (a nadhodnocene akcie nebo byty). Tz mam jistotu, ze hodnota penez mi zustane a jeste mam pul procenta navic na pivo. Je tam nejake relevantni riziko/minus? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 U těch novějších emisí už 0.5% navíc myslím není, protože se zrušila daň z výnosů z toho dluhopisu. Těch 0.5 % tam bylo právě proto, aby to +- pokrylo tu daň a měl jsi čistou inflaci. Pročítal jsem emisní podmínky a žádná rizika jsem tam nenašel, mají i dobrá hodnocení od ratingových agentur (ikdyž po hypoteční krizi je beru spíš s rezervou). Zatím jsem o předčasné splacení nežádal, tak praktickou zkušenost mám jen s nákupem, je třeba zajít do ČSOB nebo do Spořky a založit si tam ten speciální účet, pak to vše ovládáš přes svůj majetkový účet přes internet a funguje to ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelSch Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Já jsem našel, že už to 0,5% neplatí. Tak nevím. Je pravda, že inflace asi poroste, ale kdyby to bylo 1-2% tak bych to radši dal na nějakej spořák a těch pár desetin bych vyměnil za dostupnost peněz kdykoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 (upraveno) Tak je to tak, jak jsem si myslel. Spořící účty bohužel nejsou o pár desetin, ale o jednotky procent, žádná banka ti nedá na spořícím víc, než nula nula nic. A inflace v rozmezí 1-2 % po schváleném kvantitativním uvolňování pár dnů zpět je až moc optimistická Upraveno 9. června 2021 uživatelem exell Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Já nevím,tyhle dividendy,kryptoměny a nevim co ještě,přijde mi to takový divný,pofidérní a nehmatatelný. Jedině gold a nebo raději echt gold. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Gold je samozřejmě jistota, ale není to zrovna vhodný produkt na roční odložení peněž, jak Andrew poptával. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Také si myslím, že zlato (pokud se nebavíme o nějaké on-line platformě) asi není ideální, protože co na něm teoreticky vydělám, dám překupníkovi za výkup. Zatím, jak to tak různě čtu, to vypadá na odložení na spořák (kde se to bude jen povalovat) a třeba nějakou drobnou spekulaci s BTC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Btc v dnesni dobe a na rok? Tak to bych nedal ani nahodou, jestli teda chces vsadit na jistoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 9. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2021 Čau, investujete někdo s Panda Capital? Nabízí akcie v IPO a slibuje okamžitý nárůst o 30% Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spaja Odesláno 12. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2021 Ahoj, máte někdo zkušenosti s Motley Fool stock advisors? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 16. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2021 V 2. 5. 2021 v 18:27, pepro napsal: máš nějakou odpověď , nebo zkušenosti s PF&I (pfinvesticni.cz)? . Dotazoval jsi v letos v únoru . Ahoj, @pepro, promiň za prodlevu v reakci, tohle mi nějak proklouzlo. Nakonec jsem od toho dal ruce pryč. Dle veřejně dostupných informací jsem rozlouskal jejich strukturu kamsi do německa a tam už jsem o dalším vlastníkovi nenašel zhola nic. Přes hromady firem, který podle mě nevykazují vůbec nic to mělo hodně zamotanou strukturu. S tím, že navíc zatím nemají žádnou historii, vše založeno cca rok, max dva zpět, tak mi to nepřišlo úměrné riziku Navíc s tím, že konečný přijemce ani není v ČR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 28. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2021 29. 6. 2021 je rozhodné datum pro držení akcií / výplatu dividendy ČEZu... Tzn. stačí nakoupit akcie zítra? Děkuji za radu zkušenějších... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 28. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2021 Burza 30.6, rmsystem 6.6.Posledni moznost nakupu s dividendou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 28. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2021 Děkuji za info. Takže je ještě čas něco přikoupit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 28. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2021 před 2 hodinami, WATCHES napsal: Děkuji za info. Takže je ještě čas něco přikoupit Moc tomu nerozumím, ale předpokládám, že ta hodnota dividendy je momentálně v ceně zohledněná nebo ne? Takže jaká je výhoda? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 29. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2021 O celou dividendu akcie neklesne. Hranici 600 Kč bude držet a do konce prázdnin bude na dnešní hodnotě. Podívej se na vývoj silové elektřiny na trhu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se