Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

před 10 minutami, lafr napsal:

Zeptám se, je nějaký důvod se vyhýbat XTB? Je to horší platforma než jiné nebo je to v pohodě použitelné? Díky

Myslim ze neni, navic maji u nas i dobry support

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, lafr napsal:

Zeptám se, je nějaký důvod se vyhýbat XTB? Je to horší platforma než jiné nebo je to v pohodě použitelné? Díky

Používám a přijde mi v poho použitelná, akcie a ETF.

Mě třeba potěšilo toto: Pokud tam např. nevidíš nějaké akcie o které máš zájem, tak napíšeš na support a oni ti je zpřístupní, pokud je mají v nabídce. Zpřístupnili mi polské akcie, které jsem nakupoval jinde, protože jsem to nevěděl. Jedu tam primárně evropské a cz akcie. Můžeš mít více účtů v různých měnách atd. atp.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, ragu napsal:

XTB je dobrý. Uživatelsky mi sedělo víc Degiro, u XTB jde poznat že se zaměřovali na trading. Ale maj kvalitní support, nízký poplatky a můžeš mít obchodní účet ve více měnách.

Degiro dobrý, ale neseděli mi tam vysoké poplatky u menších investic.

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Kotlick napsal:

Používám a přijde mi v poho použitelná, akcie a ETF.

Mě třeba potěšilo toto: Pokud tam např. nevidíš nějaké akcie o které máš zájem, tak napíšeš na support a oni ti je zpřístupní, pokud je mají v nabídce. Zpřístupnili mi polské akcie, které jsem nakupoval jinde, protože jsem to nevěděl. Jedu tam primárně evropské a cz akcie. Můžeš mít více účtů v různých měnách atd. atp.

Nevíš, jestli to jde i u Degira? Přijde mi, že tam dost věcí není..

Odkaz ke komentáři

U Degira jsem se na nic moc nedoptával, měl jsem to kvůli pár akciím v Polsku. Poplatky mě štvaly a taky nemožnost okamžitého vložení peněz např. z karty. Jen převod z účtu. Ta konverze z CZK a zpět taky taková kostrbatá.

Co se týče nákupu/prodeje to bylo cajk, bylo tam více informací než na XTB. Proto to Degiro nechávám běžet s pár EURy, kdybych se na něco chtěl podívat v detailu.

Odkaz ke komentáři

V 24. 11. 2023 v 16:40, xcmaniax napsal:

Uplne pitomej dotaz - co se stane s nakoupenym majetkem, kdyz treba firma typu XTB zkrachuje nebo se jednoho rana probudime a bude okolo toho naky skandal jako s krypto burzama? Je to nekde zalistovany v nakym depozitari? 

české papíry jsou v CDCP. A rozdíl je zejména v tom, jestli jsou konkrétní cenné papíry na individuálním účtu (na tvé jméno) nebo na nominee (jméno obchodníka, evidováno spolu s dalšími klienty)

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, AweOne napsal:

české papíry jsou v CDCP. A rozdíl je zejména v tom, jestli jsou konkrétní cenné papíry na individuálním účtu (na tvé jméno) nebo na nominee (jméno obchodníka, evidováno spolu s dalšími klienty)

Myslim ze u XTB nebudou na individualnim uctu, to uz ted nebyva ani treba u FIO

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, AweOne napsal:

Takže to znamená, že majitel té investice (cenného papíru) je XTB a rozhození toho majetku směrem k jejich klientům je nějaký interní systém XTB, kde klient ten výsledek vidí u sebe v appce? Neříkám, že je to špatně, ale postavit na tom významnou část svého důchodu za třeba 30 let bych se trochu bál. 

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, ragu napsal:

Díky! Pročetl jsem, tak nějak rozumím, představa že tam mám třeba nadpoloviční část svého majetku na důchod mě i tak děsí:-) Na hraní si s portfoliem někde okolo 10-20% majetku asi proč ne. 

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, xcmaniax napsal:

Díky! Pročetl jsem, tak nějak rozumím, představa že tam mám třeba nadpoloviční část svého majetku na důchod mě i tak děsí:-) Na hraní si s portfoliem někde okolo 10-20% majetku asi proč ne. 

Ceske akcie muzes mit zaknihovane na jmeno, ja to tak treba mam.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...