Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Taková akademická otázka: má šanci získat hypotéklu někdo, kdo má nějaký úspory, nemovistosti na zajištění, nemá dluhy, ale ani příjem, resp. nic moc příjem?

Myslím ze to jde. Musel bych to nacházet do kalkulacek. Ale jde to ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím ze to jde. Musel bych to nacházet do kalkulacek. Ale jde to ;)

Kamarád jako nezaměstnaný dostal slušnou hypotéku u Raifky. Ale bylo to ještě před změnou podmínek, nevím, jestli by to dnes prošlo. Banky jsou čím dál více kontrolované ze strany ČNB, takže si nemůžou dovolit dát úvěr, který není podpořen žádným, ani teoretickým příjmem.

Ale umí se vypořádat s paušálními náklady, takže pokud je to podnikatel se slušným obratem (tedy nejen na účtu systémem nalej-vylej, ale skutečným obratem v podnikání), tak i když bude uplatňovat 80 % náklady, lze po individuálním posouzení na to poskytnout hypotéku.

Odkaz ke komentáři

Ale umí se vypořádat s paušálními náklady, takže pokud je to podnikatel se slušným obratem (tedy nejen na účtu systémem nalej-vylej, ale skutečným obratem v podnikání), tak i když bude uplatňovat 80 % náklady, lze po individuálním posouzení na to poskytnout hypotéku.

Přesně to píšu, resp. to mi v bance řekli.

Odkaz ke komentáři

Obratovou metodou určitě získat hypotéku jde. Někde jsem viděl tabulku s bankami, které tuto metodu používají a které ne. Dřív byl problém, že se ta obratová metoda dala použít jen pro podnikatele v určitém oboru, například pro právníky. Ale minulý rok ji umožnili použít snad por všechny obory.

Upraveno uživatelem MajklM
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Nemáte náhodou někdo typ na web kde se dají snadno dohledat peers k nějaké společnosti. (zatím jsem našel na morningstar) ale tam není P/EBITDA ratio a to potřebuji (ideálně ještě P/sales apod- prostě key financials) Zrovna jsme zrušili infinancials, protože to bylo zbytečně drahé, ale teď by se mi to hodilo :) Nechce se mi to pro 40 společností přepisovat z google finance apod. ručně. 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Nemáte náhodou někdo typ na web kde se dají snadno dohledat peers k nějaké společnosti. (zatím jsem našel na morningstar) ale tam není P/EBITDA ratio a to potřebuji (ideálně ještě P/sales apod- prostě key financials) Zrovna jsme zrušili infinancials, protože to bylo zbytečně drahé, ale teď by se mi to hodilo :) Nechce se mi to pro 40 společností přepisovat z google finance apod. ručně. 

https://www.macroaxis.com/finance/user/home

Z těchto webů mám nejraději tento, ale také je placený. Nicméně zdarma se můžeš podívat, ale jsi limitovaný počtem na den.

Odkaz ke komentáři

https://www.macroaxis.com/finance/user/home

Z těchto webů mám nejraději tento, ale také je placený. Nicméně zdarma se můžeš podívat, ale jsi limitovaný počtem na den.

Díky, ale víš o tom, že to neukazuje nic z toho na co jsem se ptal ? :) 

Mimochodem je to dost nepřehledné to už doporučuji, raději yahoo finance atd... 

Odkaz ke komentáři

:D ano a to je přesně to co jsem psal, že se mi nechce ke každé zvlášť hledat + počítat některé. Díky ale za snahu o pomoc.

Proto jsem psal o těch peers- pro vysvětlení co to je: potřeboval jsem rychle vyfiltrovat podobné firmy v sektoru a v excelu vidět v tabulce jejich P/EBITDA a podobné ukazovatele... 

Odkaz ke komentáři

:D ano a to je přesně to co jsem psal, že se mi nechce ke každé zvlášť hledat + počítat některé. Díky ale za snahu o pomoc.

Proto jsem psal o těch peers- pro vysvětlení co to je: potřeboval jsem rychle vyfiltrovat podobné firmy v sektoru a v excelu vidět v tabulce jejich P/EBITDA a podobné ukazovatele... 

Díky za objasnění pojmu peers, já to spíše znám jako screener. Nicméně můj oblíbený je http://www.marketinout.com/stock-screener/stock_screener.php , report do excelu taky umí (ale nevím zda přesně jak si to představuješ) a většina nástrojů pro fundamentální analýzu tam je taky :), tak snad ti to pomůže.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Tak mam dneska 1.vyroci zalozeni "JR private investment fund" :D

Vysledky hospodareni jsou trosku horsi, nez jake jsem zminoval v dubnu, ale celkove imho lepsi nez standard v "profesionalnich" fondech.

Pocatecni vklad jsem zhodnotil presne 3x, takze cisty zisk je 200%.

Drzte mi palce, presne za rok vydam dalsi "vyrocni zpravu" a mozna si i odhlasuju jako jediny akcionar fondu vyplatu casti zisku :D Teda kdyz se nic neposere ;-)

Odkaz ke komentáři

Co obchoduješ a hlavně kde ? 200% to mi zní už trošku forexově a možná až kryptoměnově :-D Je teda fakt, že na akciích se teď taky dalo s nějakou pákou. Nicméně určitě nemáš velkou diverzifikaci, to se taky může stát, že vymažeš za noc celé portfólio. Například můj otec je tento rok +40% a říkal, že už tam má přesně tolik, co do toho před pěti lety vložil - no když ho to baví  :lol2:  On investuje jen jeden titul Erste a ta volatilita je tam brutální. Nadával, že když ty fondy útočí na pozice menších investorů, tak mu to těsně vybere stop-loss a pak se to hned zase ustálí. Tak stop loss zrušil a stálo ho to za noc 4x daytony a to ve full goldu...... 

Já už se tomu moc nevěnuji, kdysi jsem to dělal každý den v práci, tak když se mi něco líbilo, tak jsem si to sám nakoupil. Spíš mám historickou pozici v Airbusu ( té firmě věřím dlouhodobě) a pár dalších menších. Jsou to spíš sranda peníze. V bývalé práci jsem spravovali cca. 1,8 mld CZK jednoho soukromého investora a na relativně silně konzervativním portfoliu jsme dělali zhodnocení 3-5% ročně (čistý výnos). Na vlastním jsem udělal asi cca 20% ale zhodnocení 20% na 100k udělá každé pako. 

200% je opravdu strašně moc, to mi připadá jako trochu ruleta.... 

Odkaz ke komentáři

Jiz jsem tu jednou psal, ze si detaily necham pro sebe, stejne jako jsem psal, ze se tim jen bavim. Jde o nevyznamne castky, ktere mi davaji "svobodu" pri rozhodovani do ceho jit a co "nechat" jinym.

Prozradim jen to, ze "vymazat portfolio" za noc nedokazu, protoze investicni strategii dodrzuji temer bezvyhradne. Ivnvestuji vzdy do 10% aktualne drzene hotovosti a maximalne v radu dni. Pak vybiram zisk. Pouze jednou jsem investoval 30%, ale to bylo v zacatcich, kdy slo o male penize. O ty jde vlastne doted. Mluvime tady chlapi o radech tisicu a desetitisicu, nikoliv o statisicich nebo milionech.

To az tak za rok, za dva, za tri :D

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

Já odhaduji ten forex.... Z mého pohledu je to zábava která hraničí s hraním na automatech. Prosím Honzo71 neuraž se (asi může fungovat s malým kapitálem krátkodobě) Krátké obchody v rámci dnů jsou nesmysl, pominu li některé cílené do akcií s nějakou příležitostí. Př. Chicago bridge and Iron a jejich soud. 

A proč to píšu: hlavně aby si lidi uvědomili, že pokud jim někdo slibuje výnos v řádech desítek %, tak je to podvodník.... znám takových případu mraky a lidi co přišli o opravdu hodně peněz. Já pořád nechápu, že jsou někteří tak nepoučitelní (přitom bohatí, úspěšní a chytří lidé mnohdy..)

Tady např. prezentace "inv. strategie" co se ke mně dostala. Dlouho už jsem se takhle nepobavil. Už jsem tady možná dával :D 

Evolution.pdf

Odkaz ke komentáři

To vojta1: Vubec se neurazim, on to totiz je gambling. Protoze strkat penize nekam (akcie, meny, komodity, derivaty a kdovi jak se vsechny ty produkty jmenujou), kde nemuzes svou vlastni cinnosti ovlivnit vysledek, je proste hazard !

A je imho sumak, zda to delas jako investor amater nebo "ctihodny" banker ci registrovany obchodnik na burze ;-)

Jo a forex to neni ;-).To slovo jsem sice slysel mockrat, ale nikdy jsem se nezajimal o to, co to presne je, a jak to funguje.

Ja jsem stara skola a zabednenec, tyhle vymozenosti jsou pro "novou" generaci nebo lidi s otevrenym hledi :D

Slibovani vynosu v radu desitek procent funguje jenom proto, ze jsou lidi (ne vsichni samozrejme) chamtivy. To se vzdelanim nebo uspesnosti nema nic spolecnyho. To je povahovy rys :D

A muzem dat soutez o tri bludistaky, kdo urci spravne tu "platformu" ;-)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

To vojta1: Vubec se neurazim, on to totiz je gambling. Protoze strkat penize nekam (akcie, meny, komodity, derivaty a kdovi jak se vsechny ty produkty jmenujou), kde nemuzes svou vlastni cinnosti ovlivnit vysledek, je proste hazard !

A je imho sumak, zda to delas jako investor amater nebo "ctihodny" banker ci registrovany obchodnik na burze ;-)

Jo a forex to neni ;-).To slovo jsem sice slysel mockrat, ale nikdy jsem se nezajimal o to, co to presne je, a jak to funguje.

Ja jsem stara skola a zabednenec, tyhle vymozenosti jsou pro "novou" generaci nebo lidi s otevrenym hledi :D

Slibovani vynosu v radu desitek procent funguje jenom proto, ze jsou lidi (ne vsichni samozrejme) chamtivy. To se vzdelanim nebo uspesnosti nema nic spolecnyho. To je povahovy rys :D

A muzem dat soutez o tri bludistaky, kdo urci spravne tu "platformu" ;-)

Tak ještě bys mohl být lichvář, tam je to jen trefit správnýho koně :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...