Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty jo, něco jako special watch sekce aukra na opravdu dobré kusy, vstup nějak omezen hlídán, přísné podmínky atd :) si dělám srandu, ale když se lidi naučí, přestanou vymýšlet blbiny, tak fakt třeba jednou k tomu dospějeme...ale zatím mi přijde prodej tady na fóru jako nejlepší možná varianta....

Odesláno

Já jsem hlavně rád za to, že to mé počínání takhle všichni kvitujete a pomáháte. Možná se podaří do budoucna udělat z Aukra místo vhodné i pro prodej lepších kousků :thumbsup_anim:

to Josef01: Takové info jim posíláme, mnoho z nich na to prdí, ale někteří se fakt i omluví a znovu už to neudělají (aspoň pár světlých vyjímek)

Hele a nechtěli byste zavést ještě pravidlo povinnosti ostrých fotek? Že za záměrně mázlé a neostré fotky budete taky mazat aukce a dávat bany. Je to totiž podle mě stejné zahrávání a snaha o uvedení kupujícího v omyl, viz ten poslední fake Rolex, co jsem sem dával první screen (navíc ta stejná aukce a stejné fotky byly opravdu podruhé vystaveny, ale jen s delším dostupem). Poslední dobou je těch aukcí s takovýma fotkama kvantum. Podle mě nikdo není tak slepej, aby neviděl, že ta fotka je jen barevná šmouha a ještě zaplatí za její vložení...

Odesláno

Angelous82:

mám na tebe dotaz, jak se budeš stavět k tomu, když někomu zrušíš aukci na fejk, který ale předtím koupil na aukru?

to by mne zajímalo?

stát se to může a s největší pravděpodobností i stane

Lamiczka:

jinak co se týká ostrosti fotek, tak to pravidlem být nemůže, sám taky fotit neumím a již jsem koupil pár věcí na slepo, prostě ne každý má foťák se kterým lze vyfotit kvalitně

Odesláno

Angelous82:

mám na tebe dotaz, jak se budeš stavět k tomu, když někomu zrušíš aukci na fejk, který ale předtím koupil na aukru?

to by mne zajímalo?

stát se to může a s největší pravděpodobností i stane

Lamiczka:

jinak co se týká ostrosti fotek, tak to pravidlem být nemůže, sám taky fotit neumím a již jsem koupil pár věcí na slepo, prostě ne každý má foťák se kterým lze vyfotit kvalitně

Co se týče fotek, tak na Aukru není povinnost dávat fotky k produktům. Bez fotek se skoro neprodává a velmi podobně je to s nekvalitními fotkami. Většina lidí si vyžádá pak po prodejci více fotek přesn SZ.

No a s nákupem padělků je to takhle: Pokud koupíš a zjistíš to, je potřeba to s námi hned řešit. Pokud to, ale někdo řeší tak, že to pošle hned dál a my na jeho nabídku narazíme, zrušíme mu ji. To že ji u nás koupil nemůže být omluvou pro další prodej. Na Aukru se denně vystaví desetitisíce nabídek a není v lidských silách je všehcny projít a padělky porušit. Takže jak jsem psal. Koupíš nechtěně padělek, řeš to s námi. Budeme se snažit pomoci co nejvíc to jde a umíme i odškodňovat z vlastní kapsy (Program na ochranu kupujících). Někteří kolegové zde na fóru můžou potvrdit, pár už takto své peníze zpět za problémový nákup na Aukru dostali (nejednalo se o hodinky) :-)

Odesláno

promin bylo to myšleno trochu jinak,

koupí hodinky, nosí hodinky rok, dva, chce je prodat, aukro mu na základě udání soudruhů z chronomagu zruší aukci, jak to řešit? podle mne asi už nijak, ale pro toho člověka to nepříjemné bude

Odesláno

koupí v dobré víře

ostatně i já sám mám doma fake omeg z aukra, ovšem já o tom vím, tudíž je vystavovat nebudu a ani nechci, jsou to staré mechaniky, které se mi líbí, ale znám spoustu lidí co o hodinkách nic neví

koupí v dobré víře na aukru, dva roky nosí a v dobré víře prodává, přičemž je mu aukce zrušena

pak je to chudák, který za nic nemůže a spravedlnosti se nedobere,

jinak samozřejmě jsem rád, že jsi tu a na aukru to mažeš, za to děkuji a nezlob se za dotaz

Odesláno

Vidim to jako začarovanej kruh,kde všichni v jednom z uvedených případů tvrdí nevim,nevim,ale někde se to rozseknout musí.Ale protože tohle zboží nepodléhá žádné registraci,jen velice těžko se bude hledat cesta k prvnímu co prodal.Někdo na to nějak doplatí.Takže?Snažme se nenechat napálit a využijme k tomu všech možností.No a když někdo prodává tak,že ví,jeho smůla s prodejem je jasná a je další otázkou co má,nebo by mělo následovat.A všichni ví.To je jasný už z těch cen.

Odesláno

Vidim to jako začarovanej kruh,kde všichni v jednom z uvedených případů tvrdí nevim,nevim,ale někde se to rozseknout musí.Ale protože tohle zboží nepodléhá žádné registraci,jen velice těžko se bude hledat cesta k prvnímu co prodal.Někdo na to nějak doplatí.Takže?Snažme se nenechat napálit a využijme k tomu všech možností.No a když někdo prodává tak,že ví,jeho smůla s prodejem je jasná a je další otázkou co má,nebo by mělo následovat.A všichni ví.To je jasný už z těch cen.

promiň skoro se vším souhlas, ale co se týká ceny, tak nesouhlasím, podívej, já na aukru koupil omegy seamaster automaty za 500 korun, pravé vintážky

cenou se řídit nedá, je závislá na více faktorech i hodině kdy aukce končí a kam to dotyčný vystavil

ale už nebudu plevelit, když budu mít problém, vím že se na Angeluse mohu obrátit a to je pro mne důležité

Odesláno

já na aukru koupil omegy seamaster automaty za 500 korun, pravé vintážky

cenou se řídit nedá, je závislá na více faktorech i hodině kdy aukce končí a kam to dotyčný vystavil

Samozřejmě jsem nepsal o vintážních hodinkách,to bych si nedovolil ani posuzovat.V tom máš dozajista pravdu.

. prostě je to nezákoný.

V tom je věc jasná.

Odesláno

Samozřejmě jsem nepsal o vintážních hodinkách,to bych si nedovolil ani posuzovat.V tom máš dozajista pravdu.

V tom je věc jasná.

+1 souhlas

Odesláno

koupí v dobré víře

ostatně i já sám mám doma fake omeg z aukra, ovšem já o tom vím, tudíž je vystavovat nebudu a ani nechci, jsou to staré mechaniky, které se mi líbí, ale znám spoustu lidí co o hodinkách nic neví

koupí v dobré víře na aukru, dva roky nosí a v dobré víře prodává, přičemž je mu aukce zrušena

jinak samozřejmě jsem rád, že jsi tu a na aukru to mažeš, za to děkuji a nezlob se za dotaz

Já se na te be vůbec nezlobím. Sám jsem si vybral, že tu budu odpovídat a když vím, tak poradím :-). Ale jak jste se všichni zhodli, dál se to prostě prodávat nesmí a každé vaše nahlášení může takhle zabránit právě tomu, aby někdo neznalý naletěl.

Odesláno

koupí v dobré víře

Sorry, ale i ti co o hodinkach vedi prd (to plati i na obleceni), tak vi, ze si kupuji fejky ci tusi, ze neni neco v poradku. Takze "kupuje v dobre vire" neexistuje! Tim padem ani zadny chudak. V 21.stoleti, se spoustou zdroju informaci, jen svedci o blbosti, ze si to nezjistil.

Odesláno

Já se na te be vůbec nezlobím. Sám jsem si vybral, že tu budu odpovídat a když vím, tak poradím :-). Ale jak jste se všichni zhodli, dál se to prostě prodávat nesmí a každé vaše nahlášení může takhle zabránit právě tomu, aby někdo neznalý naletěl.

Ahoj, 

taky kvituji Tvou práci a vítám zlepšení boje na aukru! 

Jen mě mrzí, že jste nezakročili proti prodeji "leteckých hodinek luftwaffe". Jak zde již bylo řečeno, ten cifr je novotisk v leteckém stylu, strojek pravděpodobně předělávka z kapesních, takže ten popis aukce byl evidentně zavádějící...a šly bratru za 11 tis. cca.

Podle mě stejně jako v případu hodinek z Indie to musí být zmíněno v popisu aukce, jinak to je prostě prodávání fejku. 

Odesláno

Ahoj, 

taky kvituji Tvou práci a vítám zlepšení boje na aukru! 

Jen mě mrzí, že jste nezakročili proti prodeji "leteckých hodinek luftwaffe". Jak zde již bylo řečeno, ten cifr je novotisk v leteckém stylu, strojek pravděpodobně předělávka z kapesních, takže ten popis aukce byl evidentně zavádějící...a šly bratru za 11 tis. cca.

Podle mě stejně jako v případu hodinek z Indie to musí být zmíněno v popisu aukce, jinak to je prostě prodávání fejku. 

+1

souhlas s kolegou

Odesláno

U těch předělávek apod. je to pro nás hrozně těžké. Nejsem znalec, abych mohl přesně rozhodovat která část hodinek je ok a která ne. Takže zatím se především zaměřuji opravdu na fakes v pravém slova smyslu. Oslovil jsem už i přímo výrobce a zájem o spolupráci není. Nepovažují to za důležité nebo možná nemají zdroje, které by se tomu věnovali. A tihlle vyčuránci, co prodávají ty slátaniny u nás i na Ebayi ví moc dobře jak psát popisy aby byli "čití a krytí". Jak už jsem psal výše, taková věc je pak i složitá pro PČR a vůbec to není kvůli cenně. Běžně PČR s námi řeší i věci za 1000 Kč.

Takže neberte to prosím, že se vymlouvám, ale nejdřív se zaměřuju na jasné fakes a doufám, že příjde doba, kdy najdeme způsob jak zatočit i s těmi "ukrajinskými a indickými" překupníky.

Odesláno

To já vím, že třeba u těch indických je to fakt těžké to dokázat. 

Ale tento případ byl fakt hodně přes čáru - na 100% to byl nový ciferník a strojek byl z kapesních. Jde mi jen o to, že to má v té aukci uvést - ty uakce samo o sobě bych nezakazoval. Ale on tam psal hodinky v super stavu, takové nosili příslušníci luftwaffe apod...

Prostě tento popis naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podvodu, protože on tam píše, že jsou z II. svět války apod...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Oslovil bych toho výherce. 

PS: Máte nějaký software, který vyhledává podezřelé případy umělého přihazování? Spoustu členů má bohužel s takovými případy zkušenosti. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...