Přejít na obsah

Pro zasmani - Aukro a pod.

dakasport

Doporučené příspěvky

Poslední dobou se na aukru vyskytuje pořád dokola čínská značka CJIABA, vždy ten samý prodejce v popisu vždy uvádí značku Slava. 

http://aukro.cz/slava-izvezdie-military-chronometer-automatik-i3951927556.html

Co to sleduji, vystavuje tam naráz několik hodinek, vždy s takovýmto falešným popisem. Není to náhodou regulérní podvod? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dobou se na aukru vyskytuje pořád dokola čínská značka CJIABA, vždy ten samý prodejce v popisu vždy uvádí značku Slava. 

Co to sleduji, vystavuje tam naráz několik hodinek, vždy s takovýmto falešným popisem. Není to náhodou regulérní podvod? 

Tak tohle je ovšem hodně hustý, imitovat azbuku latinkou. Lidská vynalézavost nezná mezí. Nejlepší, co jsem viděl od dob hodinek značky CETEZIN. 

Odkaz ke komentáři

Víš o tom, že existuje něco jako azbuka, že? To tvoje "cjiaba" je ve skutečnosti "slava".

Podvod to není, se starejma hodinkama značky Slava to sice nemá nic společnýho, ale daná firma ten název nejspíš používá legálně (aspoň jsem to tak pochopil z wiki). Něco jako náš Prim a Prim.

Odkaz ke komentáři

Víš o tom, že existuje něco jako azbuka, že? To tvoje "cjiaba" je ve skutečnosti "slava".

Podvod to není, se starejma hodinkama značky Slava to sice nemá nic společnýho, ale daná firma ten název nejspíš používá legálně (aspoň jsem to tak pochopil z wiki). Něco jako náš Prim a Prim.

Pozor, hodinky Slava se regulerne vyrabeji v Rusku a prodavaji kdekoliv na svete samozrejme. A pak se vyrabeji v Cine hodinky pod znackou Sjiaba a to "j" a "i" spojili tak, ze vypada jako ruske L. Cely nazev je SJIABA Sozvezdie nebo tak nejak. Takze ve sve podstate to je podvod, kdy jiny vyrobce zneuziva logo jine znacky a to svoje prizbusobi, aby vypadalo temer stejne. Fejky to ale nejsou, vyrabeji klasicke cinske smejdy, ktere s klasikou pod znackou SLAVA nema nic spolecne. Pokud ale prodejce v popisu uvadi hodinky SLAVA a ve skutecnosti prodava hodinky SJIABA, zavadi tim kupujiciho...

Odkaz ke komentáři

Není to Cjiaba, je to opravdu azbuková Slava...tady je vyjádření od origo Slava:

"Few years ago (as far as I know around 5-7 years ago) Slava management (not the present one - previous director) gave permission for usage of Slava brand to some company. (some people say that the Director was one of the shareholders of this daughter copmany). In order to identify watches produced by "big" Slava and daughter company and in order to promote new watches it was agreed to introduce new brand "Slava Sozvezdie". That was the time when borders were just opened and people started to bring staff from China. Some models were produced with Slava movements, but some models with Chinese ones.
At present formally nobody has any official permission for production of watches under brand name "Slava". But if people had developed connections, constant demand, for sure they will not stop their business. If you pay attention, logo "Slava" is not written as our original brand. But we must admit that the design is rather good. Even though the movements can be terrible. At our Luzhniki market the whole-sale price for that watches is US$ 6-7 (six-seven!!!!) and the minimum order quantity is 10 (ten!!) pieces!! Moreover, these watches are sold by Chinese!! So, I think you can make all conclusions by yourself...
We thought about court trial against them. And we are gathering now documents for that. But can anybody win Chinese???"

zdroj: 

http://forums.watchuseek.com/f10/invasion-fake-slava-26802-2.html

Celý to zní jako situace okolo Primu...

Odkaz ke komentáři

Kdybys Ty azbuku jen trochu znal, věděl bys, ze L se nepíše JI, možná tak jen při troše snahy vzdáleně vypadá. Doporučuji Ti, aby sis přečetl vlákno v ruiských hodinkách a pochopíš, že CJIABA žádná SLAVA "ve skutečnosti" není.

Odkaz ke komentáři

Pozor, hodinky Slava se regulerne vyrabeji v Rusku a prodavaji kdekoliv na svete samozrejme. A pak se vyrabeji v Cine hodinky pod znackou Sjiaba a to "j" a "i" spojili tak, ze vypada jako ruske L. Cely nazev je SJIABA Sozvezdie nebo tak nejak. Takze ve sve podstate to je podvod, kdy jiny vyrobce zneuziva logo jine znacky a to svoje prizbusobi, aby vypadalo temer stejne. Fejky to ale nejsou, vyrabeji klasicke cinske smejdy, ktere s klasikou pod znackou SLAVA nema nic spolecne. Pokud ale prodejce v popisu uvadi hodinky SLAVA a ve skutecnosti prodava hodinky SJIABA, zavadi tim kupujiciho...

Přesně tak. :)

Ještě doplním - moskevská továrna na hodinky Slava ukončila výrobu a byla zbourána - na jejím místě už několik let stojí něco jiného.

Odkaz ke komentáři

Kdybys Ty azbuku jen trochu znal, věděl bys, ze L se nepíše JI, možná tak jen při troše snahy vzdáleně vypadá. Doporučuji Ti, aby sis přečetl vlákno v ruiských hodinkách a pochopíš, že CJIABA žádná SLAVA "ve skutečnosti" není.

To nechapu? Jaky "JI"? Ja tam vidim ruskou azbukou "L" ... takze SLAVA. To je asi nekdo slepej, kdyz tam vidi CJIABA. :eek:  

post-7330-0-64519900-1393838691_thumb.jpg

post-7330-0-55695000-1393838701.jpg

Odkaz ke komentáři

Dobrá, pro srovnání jsem rukou napsal ruské L azbukou a pak písmena "J" a "I", které jsem v postoupnosti napsal bez čárek nad a pod písmenem a pak jsem je spojil a zakroužkoval rozdíly, jak poznáš "L" azbukou a spojené "J" a "I". Snad to bude jasné...

post-33556-0-36830600-1393839463_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

U nas v typografii tomu rikame patkovej font. Takze to porad nechapu a CJIABA v tom nevidim... ?? ???????

Edit: Nepru se o pravosti ci nepravosti hodinek (nevim, netusim, pro me je vysledek ruskych ci cinskych hodinek stejny), jen nejak nevidim to rozdeleni pismen.

post-7330-0-29824400-1393840777_thumb.jpg

Upraveno uživatelem libor2002
Odkaz ke komentáři

Já si tímto prošel už cca před rokem, protože mě to zaujalo. SLAVA byly moje první hodinky a koukal jsem, co nového dělají. Tak jsem prolezl všechny zdroje, které jsem našel a potvrdil jsem si, že je to jen zneužití brandu tím, že napodobili název pomocí jiných podobných písmen. Ale hádat se nebudu...

Odkaz ke komentáři

Jenže stejné diskuze jsou i na ruských fórech, kde lidi azbuku znají :)

A už toho nechme, nemá to smysl. Ať to je tak nebo tak, jsou to hodinky, které si nikdo z nás kupovat nebude...

Do ruska se mi kvůli tomu psát nechce, kdyby to někomu za to stálo, ať tam napíše a řekne nám verdikt :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...