Popelář Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 zkus pana Uchytila přímo v HB, případně Tovys JihlavaDík Tovys myslím přijímá opravy jen u hodinek které jsou u nich zakoupené.Jde mi o to aby mě hodinky při seřízení nepoškrabali nebo jinak neponičily.
Frostie Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Dík Tovys myslím přijímá opravy jen u hodinek které jsou u nich zakoupené.Jde mi o to aby mě hodinky při seřízení nepoškrabali nebo jinak neponičily.pak už ti asi zbyde tedy jen místní člen Tondako nebo osvědčený ateliér K+M
lucid Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Dík Tovys myslím přijímá opravy jen u hodinek které jsou u nich zakoupené.Jde mi o to aby mě hodinky při seřízení nepoškrabali nebo jinak neponičily.A co ten pan Uchytil z HB? Již to tu proběhlo: doporučuje jej jak karel hb, tak i Frostie.
karel hb Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 (upraveno) A co ten pan Uchytil z HB? Již to tu proběhlo: doporučuje jej jak karel hb, tak i Frostie. Pana Uchytila rozhodně doporučit mohu, ale...... Je perfektní, co se týká servisu strojku, přeleštění pouzdra a tahu, odstranění závad, výměny sklíčka a podobných věcí a hlavně se o hodinky nemusíš bát, nenašel jsem na nich ani škrábaneček, je to hodinář ze staré školy. Co mne ale dost zklamalo, je právě seřizování chodu. Po tom, co mi udělal servis na vintage Seiko je seřídil tak, že jsou to moje nejpřesnější hodinky. Ale Sarby už jsou u něj potřetí, stejně jako manželčiny Srpy a pořád je to špatné. Já osobně seřizování nerozumím, ale žil jsem v tom, že se hodinky dají na vibrograf a tam se nastaví, jak nejlépe to půjde, vzhledem k danému kalibru, ale možná se pletu a dělá se to jinak. U pana Uchytila mi připadá, že je prostě posune na zkoušku podle toho, co mu řeknu, jestli se pozdí nebo předchází. Sice je pravda, že i s následnou tlakovou zkouškou chce jen 100kč s tím, že za další korekce, pokud to nevyjde, nechce nic, ale já bych raději zaplatil hned i víc s tím, že už to bude v normě. Teď mám u něj Suma i Sarby a chystám se i na Srpy manželky, tak poreferuju. Upraveno 22. října 2013 uživatelem karel hb
Jezevcik2 Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Karle se SARBama to mám zrovnatak. Chodím k panu Frýdlovi, který mi je vždy o kousek "popostrčí" a tak se nějak plíživě přiblížím k optimu. Dělá to na počkání a dokonce si za to zdráhá něco říct.Ten včerejší Seiko sraz s Lubem byl fakt fajn - čímž mu děkuji. Druhá polovina setkání se odehrála na naší další společné vlnové délce, kterou je Toyota. Asi by nebylo špatné čas od času udělat nějaký ten hromadnější "japanseikoorientcitizencasioanadigichronosraz".
Frostie Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 "japanseikoorientcitizencasioanadigichronosraz".tak ten by mne hodně zajímal, zvlášť kdyby tam byla i podsekce GS
karel hb Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 (upraveno) Tak jak to tady tak pročítám, tak kalibr 6R15, jak v Sumech tak Sarbech, žádná hitparáda co do přesnosti. Je fakt, že oboje hodinky jsem koupil s tím, že už do nich někdo zasahoval, ať už při servisu nebo výměně sklíčka a Atlasy i SSačka jsem měl od nova a oboje šlapaly příkladně. Ale jak tady čtu, konkrétně Suma nic moc ani od nova bez servisního zásahu, tak nevím. Upraveno 23. října 2013 uživatelem karel hb
ggrand Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Moje první Suma 0 až -2 vteřiny /den. Nemohl jsem si stěžovat
karel hb Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Moje první Suma 0 až -2 vteřiny /den. Nemohl jsem si stěžovat To jo, ale ty druhý už nic moc , podle toho, co jsi psal.
lub Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Ten včerejší Seiko sraz s Lubemnápodobně, taky dík. někdy to zopakujem. ještě k těm černým SARB - většina z vás je zná, takže nechci opakovat, ale zpracování a detaily super - to chce vidět naživo a osahat. na první pohled z dálky spíš vyniknou blejskavý levný pětky a laik by jim dal asi přednost. ohledně přesnosti co řešíte furt dokola - mám za to, že všechny tyhle kalibry až do 6R jsou na tom stejně - každé jdou trochu jinak a záleží na štěstí, co zrovna přijde do ruky.zajímavý, že nejstabilnější (i nejpřesnější) chod jsem měl na levných orientech, seika mají větší rozdíly dle poloh. ale řešit, jestli je 6R15 přesnější než 7S je fakt o ničem. suma mi jako nový šly do minusu a po seřízení u Frýdla kupodivu do plusu .momentálně nejpřesnější, bez seřízení, od nova, mám ty malý SNK a potom SRP025. s obojíma se vejdu do +5s/den.
Popelář Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Pana Uchytila rozhodně doporučit mohu, ale...... Je perfektní, co se týká servisu strojku, přeleštění pouzdra a tahu, odstranění závad, výměny sklíčka a podobných věcí a hlavně se o hodinky nemusíš bát, nenašel jsem na nich ani škrábaneček, je to hodinář ze staré školy. Co mne ale dost zklamalo, je právě seřizování chodu. Po tom, co mi udělal servis na vintage Seiko je seřídil tak, že jsou to moje nejpřesnější hodinky. Ale Sarby už jsou u něj potřetí, stejně jako manželčiny Srpy a pořád je to špatné. Já osobně seřizování nerozumím, ale žil jsem v tom, že se hodinky dají na vibrograf a tam se nastaví, jak nejlépe to půjde, vzhledem k danému kalibru, ale možná se pletu a dělá se to jinak. U pana Uchytila mi připadá, že je prostě posune na zkoušku podle toho, co mu řeknu, jestli se pozdí nebo předchází. Sice je pravda, že i s následnou tlakovou zkouškou chce jen 100kč s tím, že za další korekce, pokud to nevyjde, nechce nic, ale já bych raději zaplatil hned i víc s tím, že už to bude v normě. Teď mám u něj Suma i Sarby a chystám se i na Srpy manželky, tak poreferuju.Dík za info,budu zvědavý na výsledek.Já bych byl rád kdyby se po seřízení vešli do plus mínus 7s,nebaví mě je každé 3 dny seřizovat, proto ted radeji nosím digi seiko spirit sbpg001 radio,solar, ale není to nějak ono.
karel hb Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Ahoj, dám Ti vědět, jak jsem dopadl. +-7s ten kalibr umí v pohodě, je to o tom seřízení. S těmi digi to chápu, nicméně zrovna ty, které máš na ruce, nemají chybu.
Popelář Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Ahoj, dám Ti vědět, jak jsem dopadl. +-7s ten kalibr umí v pohodě, je to o tom seřízení. S těmi digi to chápu, nicméně zrovna ty, které máš na ruce, nemají chybu.Dík za pochvalu, jo jsou skvělý nenáročný na údržbu.Dnes ráno mě trochu překvapily,naskočil zimní čas,tak jsem vypnul dts na dualních časech a uvidíme.
emef Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Odesláno 23. října 2013 Karle se SARBama to mám zrovnatak. Chodím k panu Frýdlovi, který mi je vždy o kousek "popostrčí" a tak se nějak plíživě přiblížím k optimu. Dělá to na počkání a dokonce si za to zdráhá něco říct.Ten včerejší Seiko sraz s Lubem byl fakt fajn - čímž mu děkuji. Druhá polovina setkání se odehrála na naší další společné vlnové délce, kterou je Toyota.Asi by nebylo špatné čas od času udělat nějaký ten hromadnější "japanseikoorientcitizencasioanadigichronosraz". Vemte mě někdy na sraz! Zrovna teď sháním Corollu. Nemůžu říct, že by mi to někdo zrovna vymlouval, ale všichni mi furt vnucujou jiný auta. Tak kdybyste tomu jakože někdo víc rozuměli, můžete poradit. Jinak dneska a vlastně posledních pár dnů si jedu v Pětkách. A začínám si brousit zuby na Spirity. Prostě tyhle malý hodinky jsou super.
Jezevcik2 Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Emefe, pěkný model. Seiko tenhle klasický styl prostě umí. Horší je, když v záchvatu invence začnou hýřit barvami a subciferníčky. Něco takového jsem tu někde nedávno viděl - nechci hledat, píšu z mobilu.Co se Corolly týče, tak zajdi na toyotaklub.cz. Tam jsou šílenci, co vědí vše o každém šroubku.
emef Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Jojo, ty barvy a pseudotvary mě taky nějak už neberou. Takhle jednoduše to je krása. Na toyotaklub jsem se samozřejmě koukal, už mám víceméně jasno, jenom teď hledám vhodnej zdroj, resp. prodejce.
DavidLC Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Trochu se přidám, kdyby byl sraz Seiko někde poblíž a byl přístup amaterovi, tak se také hlásím (6 kousků vezmu sebou). A Toyota to yooo. Určitě s Corollou chybu (samozřejmě v odpovídajícím stavu) neuděláš (asi ani Honda či Nissan) ale Toyota je 1čka. (Honda dlouholetá zkušenost kamaráda (několik aut) a Nissan a Toyota (Lexus) moje (ježděno i vlastněno)) Vemte mě někdy na sraz! Zrovna teď sháním Corollu. Nemůžu říct, že by mi to někdo zrovna vymlouval, ale všichni mi furt vnucujou jiný auta. Tak kdybyste tomu jakože někdo víc rozuměli, můžete poradit. Jinak dneska a vlastně posledních pár dnů si jedu v Pětkách. A začínám si brousit zuby na Spirity. Prostě tyhle malý hodinky jsou super.
Čibi Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Dovolím si jeden dotaz (omlouvám se, nečetl jsem celé vlákno...) - koupil jsem na aukru vintážní Seiko 5 automatic, ukazatel dne i data, zarazilo mne, že se nedají natáhnout korunkou, pouze rotorem při pohybu ruky. Je to normální? Díky za upřesnění.
Jezevcik2 Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Kombinaci ručního a automatického nátahu nemají automaticky všechny automatické hodinky - je to normální.
DavidLC Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Omlouvám se, nejsou to 5ky, ale moc se mi líbí, tak si to dovolím sem dát. Bohužel pro mne, nenosím odpovídající oblečení. http://uhrforum.de/seiko-srp-021-casual-dresswatch-t152847
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se