Jerryl Odesláno 8. října 2024 Nahlásit Odesláno 8. října 2024 Mé první automaty Jako kluk jsem dlouho snil o hodinkách - automatech, protože jsem každý den ráno musel natahovat své primky a táta své citizeny nemusel, protože měl ty “automaty”. Vůbec jsem nevěděl, jak to uvnitř funguje, ale považoval jsem to za nejlepší věc na světě. (Vedle walkmana) Ukáži vám tedy mé 1. opravdovské automaty pořízené roku 1995 v jedné malé zahulené zastavárně v Praze na Žižkově, která se hodně specializovala na autoradia, zejména v nočních hodinách, ale už tam není. Už v té době bych jim hádal dobrých 20 let, protože byly dost odrbaný, ale za 400 Kč jsem je musel mít. Protiúčtem za 100 jsem jim tam nechal ty mý primky. Prožily se mnou mnoho perných chvil na střední i na vejšce, ale pak jsem vlezl sem na fórum a bylo to ztracený. Orienty jsem pasoval do role pracovních hodinek a tak dostávaly čočku zejména na chalupě a všude jinde, kde jsem se o pěkný hodinky bál. Minulý rok se mi jich sželelo a dostaly nové sklíčko + přeleštění pouzdra. Povím vám, že nyní vypadají mnohem lépe, než když jsem je tehdá koupil. 5 3
Jiří Sedlák Odesláno 10. října 2024 Nahlásit Odesláno 10. října 2024 Ty jsou super, jako ty moje maturitní pětky.
Jerryl Odesláno 10. října 2024 Nahlásit Odesláno 10. října 2024 (upraveno) Díky za pochvalu. Na gymplu jsem s nimi nadělal hodně parády. Jediný konkurent v našem ročníku byl z vedlejší třídy s podobným modelem v modré barvě. Tak jsme si je porovnávali. Ty tvoje pětky jsem také obdivně sledoval, protože stejné nosí brácha. Nesmrtelnost těchto starých modelů je pro mě fascinující a mnohé dražší hodinky se jim nevyrovnají. Proto jsem Seiko 5 vždy bral jako nejlepší hodinky v poměru výkon/cena. Kdykoliv se mě někdo neznalý zeptal, jaké dobré mechanické hodinky si má koupit, tak jsem automaticky doporučoval automatický pětky. Něco jako golf/corolla v autech. Těm mým orientům je cca 50 let a servis kromě toho sklíčka a přeleštění nedostaly nikdy žádný. I přesto chytají na brnk a přesnost je stále ucházející. Jenom pár let po koupi jim upadl zlatý rámeček datového okénka. Takže jsem se do nich musel nějak dostat. Z dnešního pohledu jsem na to šel bez výbavy jako řezník hroty otevřených nůžek s hodinkami upnutými ve svěráku. Samozřejmě se to neobešlo bez drbance na dýnku. Prostě hrůza. Dneska bych si za to nafackoval. Rámeček jsem přilepil vteřiňákem a jelo se dál. Nosím je poslední týden a pořád jsou fajn. Upraveno 10. října 2024 uživatelem Jerryl
_lip_ Odesláno 10. října 2024 Nahlásit Odesláno 10. října 2024 Dneska pozoruji brouky s titanovými M-Force :-) 2 1
Roman-ZA Odesláno 10. října 2024 Nahlásit Odesláno 10. října 2024 (upraveno) Orient 3***, ale podstatne mladsie, za tu cenu milionove hodinky Upraveno 10. října 2024 uživatelem Roman-ZA 1
Jiří Sedlák Odesláno 12. října 2024 Nahlásit Odesláno 12. října 2024 Tak ty moje pětky prodělaly smrt již dvakrát, ale vždycky jsem je nechal oživit.
ATOM Odesláno 12. října 2024 Nahlásit Odesláno 12. října 2024 V 8. 10. 2024 v 12:25, Jerryl napsal: Mé první automaty Jako kluk jsem dlouho snil o hodinkách - automatech, protože jsem každý den ráno musel natahovat své primky a táta své citizeny nemusel, protože měl ty “automaty”. Vůbec jsem nevěděl, jak to uvnitř funguje, ale považoval jsem to za nejlepší věc na světě. (Vedle walkmana) Ukáži vám tedy mé 1. opravdovské automaty pořízené roku 1995 v jedné malé zahulené zastavárně v Praze na Žižkově, která se hodně specializovala na autoradia, zejména v nočních hodinách, ale už tam není. Už v té době bych jim hádal dobrých 20 let, protože byly dost odrbaný, ale za 400 Kč jsem je musel mít. Protiúčtem za 100 jsem jim tam nechal ty mý primky. Prožily se mnou mnoho perných chvil na střední i na vejšce, ale pak jsem vlezl sem na fórum a bylo to ztracený. Orienty jsem pasoval do role pracovních hodinek a tak dostávaly čočku zejména na chalupě a všude jinde, kde jsem se o pěkný hodinky bál. Minulý rok se mi jich sželelo a dostaly nové sklíčko + přeleštění pouzdra. Povím vám, že nyní vypadají mnohem lépe, než když jsem je tehdá koupil. Paradni hodinky V tech letech jsem tez obcas zabrousil do zastavarny jestli tam nahodou nenajdu neco vyjimecneho na ruku. Ale smula, malomesto, nic moc krome podradnych neznackovych quartz hodinek z trznice za 50 korun. Tak jsem teda sel do jedineho hodinarstvi, ktery u nas bylo a koupil druhe nejdrazsi co tam meli:) Seiko 5 za 2000kc. Ale nez jsem tu penezenku vytahl... Meli tam jedny seiko a jedny citizen. Pekne spolu vedle sebe zvlast od vsech ostatnich. Top znacky. Neco extra. Dlouho jsem premyslel ktere, citizen byly lepsi, ale o petistovku jeste drazsi. I tak jsem byl nejstastnejsi clovek ve meste No jo, ale zanedlouho prichazely tistene reklamy na dnes jiz legendarni aqualandy, windsurfingy...proste cervene logo promaster bylo magicke a ja se svymi Seiko 5 s mizernou vodotesnosti byl pekne v prde.li
Jerryl Odesláno 12. října 2024 Nahlásit Odesláno 12. října 2024 JJ, 2000 byly tenkrát celkem velký peníze za hodinky, ale je zvláštní jak dlouho se ta cena 2-2,5 tis. držela. 20 let? Máš ještě ty seika?
_lip_ Odesláno 13. října 2024 Nahlásit Odesláno 13. října 2024 Po delší době jsem dneska vytáhl tyhle limitky. 3
ATOM Odesláno 14. října 2024 Nahlásit Odesláno 14. října 2024 (upraveno) V 12. 10. 2024 v 21:36, Jerryl napsal: JJ, 2000 byly tenkrát celkem velký peníze za hodinky, ale je zvláštní jak dlouho se ta cena 2-2,5 tis. držela. 20 let? Máš ještě ty seika? Bohuzel, uz je nemam. Prodal jsem je, jaknjsem si par let na to (cca r.2000) koupil v Ceskem Krumlove v jednom zapadlem hodinarstvi ty vysnene citizen windsurfing. Staly myslim necele 4000 kc. Bombaa. Naraz jsem mohl vsechnooo No jo, ale hned vedle na stojanku byly o 2000 drazsi eco-drive divery, oznaceni neznam, ale takova ta klasika 90let. Myslim ze to byly tyhle...a zas to hlodalo jak svina Omlouvam se za pleveleni. Upraveno 14. října 2024 uživatelem ATOM
Lacifer Odesláno 20. října 2024 Nahlásit Odesláno 20. října 2024 Jumba v původním poněkud obnošeném stavu 1
Rendell Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 Ručičky maji dvě povrchové úpravy, aby byly lépe vidět. Jsem se dočetl.
Chronopetr Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 Já dnes po dlouhé době tyhle smólsekundy. Krásný cibule za ten peníz.
špelda66 Odesláno 27. října 2024 Nahlásit Odesláno 27. října 2024 ten sunburst mi nejde zachytit, číselník tmavě fialový až po různé odstiny modré 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se