Přejít na obsah

Kamenná prodejna PRIM

Doporučené příspěvky

Všechny LE, co se tady řešily, se pohybovaly řádově okolo 20K - plusmínus, možná od 10K. Jestli něco řešit, tak bych předem počítal s těmi plusmínus 20K a kdyby to bylo míň, tím líp.

Nechci vas zklamat, ale nepocitejte, ze vam Elton bude ochotny vyrobit svuj novy a zaroven premiovy produkt, jakym Orliky jsou, v jakemkoliv poctu kusu za cenu okolo 20k. To je cista fantazie. A ze by kvuli tomu navic tento model nejak "osekavali"? Tak se prece limitky nedelaji, aby byly "chudsi" a levnejsi nez standardni produkcni model...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s mischou a proto jsem se accutrona ptal:Jaká by byla reálná cena řekněme při počtu 20ks limitky chronomagu /bez nějakých specialit navíc/,aby bylo jasno a bylo odzvoněno spekulacím o ceně.Zkrátka standartní model s nějakým nápisem chronomag LE /Limited Edition/.Takový rozumný nástřel,ne spekulace.

Dotazy tohoto typu je potřeba směřovat na obchodní úsek Eltonu, nikoliv na mne.

Odkaz ke komentáři

Tady je trochu omyl to slevomatove mysleni, "Orlíky jsou za 50, my jich koupime 20 kusu a budou za polovinu". Nezlobte se na me, ale to neni dobra uvaha Posted Image Limitky s Eltonem fungovaly - ja sam jsem mel Diplomat l.e., ale ta doba je pryc.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Já bych tomu slevomatové myšlení neříkal... Když už si firma chce hrát na konkurenci Carollina, Dušáka a spol. a nabízet zboží za podobné ceny, tak by taky měli přibrat podobnou úroveň jednání. V každém takovém krámě má každý jednotlivý prodavač právo poskynout slevu podle svého uvážení (samozřejmě v předem daném rozsahu) v závisloti na způsobu platby, objemu nákupu, frekvenci nákupů toho kterého zákazníka atd. Dělají to tak i v podělaném Hudy Sportu, takže odpověď, kterou dostal v krámě Micey, když nabídl platbu v hotovosti: "Můžete dostat slevu 2% při odběru pěti kusů" mi ukazuje, že PRIM přebral z toho luxusního segmentu po českém způsobu jen ty ceny, zbytek už bohužel nee...

To, že je debata o cenách stále stejná písnička je jasné, ale potrvá, dokud budou mít cenovou politiku, jakou mají... Z obchodem firmy (název vlákna) podle mého názoru ceny souvisí velmi úzce.

Mimochodem, co to má znamenat, že jsou Orlíky "prémiový" produkt? Jednak označení "prémiový" mi připomíná např. kyselé okurky Znojmia, které jsou prémiovou značkou firmy Hamé... Jsou to prostě normální sportovní hodinky, které pojmenovali po historickém vzoru, stejně jako tady u nás v téže době jezdily Škody Felicie apod. Cenou mi ta prémiovost taky nesedí - rozhodně nepatří mezi nejdražší výrobky, ba právě naopak. Na druhou stranu vlastně nechápu, že jsou tak levné, když třeba Igeny 38 stojí prakticky stejně a Igeny 45 jsou zas o dost dražší, měli by je vlastně zdražit, kupujme, dokud jsou za pade!

Edit: překlepy

Upraveno uživatelem bassman
Odkaz ke komentáři

Pro pořádek v 2010 měla Elton tržby 41 mil. a vlastní investiční majetek přesahující 100 mil., zisk 1.3 mil.

Děkuji za poslední čísla. Stále máme tedy co do činění s podnikem velikosti stavební firmy okresního formátu, takže argumenty typu "to je, jako kdybyste chtěli limitku se slevou po Rolexu" opravdu nepovažuju za adekvátní.

Odkaz ke komentáři

Každá výrobní, potažmo obchodní společnost, je závislá na odbytu. Pokud jsou čísla v černých kolonkách a navíc třeba i s progresí, je přirozeně tendence držet ceny a zdá se, že není třeba starat se až tak o propagaci. V dnešní době se ale neprodává zboží jako takové, prodává se jen značka a to je podle mně to zásadní. Hodinky okolo 50t si může koupit jen úspěšný člověk a ten většinou potřebuje svůj úspěch prezentovat okolí. Značku pak budují právě tito zákazníci, kteří jsou ochotni si takové zboží koupit, nebo jej jinak získají, a prezentovat se sním ve svému okolí. Z toho pro mně vyplývá, že je cílem každé společnosti dostat své výrobky k určitému okruhu cílové skupiny a tím značku šířit. Těch cest je určitě několik, dary politikům, veřejně známé osobě, a nebo přes určitou komunitu lidí s oborem jakkoliv spojenou třeba tak, že jim umožní výrobek získat za odlišných podmínek. Myslím, že je na čase opustit tuto diskuzi a navrhuji bez ohledu na výsledek, jen tak pro zajímavost založit vlákno "obálková aukce Prim Orlík II - C", kam může každý "závazně" napsat svoji nabídku, za kolik je ochoten tyto hodinky koupit.  

Odkaz ke komentáři

...je cílem každé společnosti dostat své výrobky k určitému okruhu cílové skupiny a tím značku šířit. Těch cest je určitě několik, dary politikům, veřejně známé osobě, a nebo přes určitou komunitu lidí s oborem jakkoliv spojenou třeba tak, že jim umožní výrobek získat za odlišných podmínek.  

Díky za hezký příspěvek. Je mi jasné, že podnikání v černých číslech nevede např. v oblasti cen k přílišné motivaci ke změnám... ale když píšeš o cílové skupině - těžko se v ČR najde větší koncentrace lidí, kteří se 1) o hodinky zajímají a 2) jsou ochotni za ně vyklopit pár desítek tisíc, než na tomto fóru, a přesto zde u řady členů panují názory, jaké tu panují.

Co se týká těch darů politikům - osobně jsem byl např. u toho, když Topolánek dával primky Sarkozymu. Jo, možná pro firmu hezký počin, ale jaké jsou reálné výstupy? Nevšiml jsem si, že by se Sarkozy stal ambasadorem PRIM ve Francii, pokud vím, Topolánek na svý Brajtle taky nedá dopustit. Moc článků v tisku o tom neinformovalo, možná si to v Primu dali na svý stránky... ale pořád si nedovedu představit toho českýho vrcholovýho manažera, kterej po zjištění, že má primky i Sarkozy poběží odpoledne do Pánské pasáže pro jedny Diplomaty.

Kdo tam naopak běhá jsme my, hezkejch pár desítek kousků by se tady asi prodalo, kdyby... tady už končím, protože to je pořád dokola.

Odkaz ke komentáři

Díky za hezký příspěvek. Je mi jasné, že podnikání v černých číslech nevede např. v oblasti cen k přílišné motivaci ke změnám... ale když píšeš o cílové skupině - těžko se v ČR najde větší koncentrace lidí, kteří se 1) o hodinky zajímají a 2) jsou ochotni za ně vyklopit pár desítek tisíc, než na tomto fóru, a přesto zde u řady členů panují názory, jaké tu panují.

Co se týká těch darů politikům - osobně jsem byl např. u toho, když Topolánek dával primky Sarkozymu. Jo, možná pro firmu hezký počin, ale jaké jsou reálné výstupy? Nevšiml jsem si, že by se Sarkozy stal ambasadorem PRIM ve Francii, pokud vím, Topolánek na svý Brajtle taky nedá dopustit. Moc článků v tisku o tom neinformovalo, možná si to v Primu dali na svý stránky... ale pořád si nedovedu představit toho českýho vrcholovýho manažera, kterej po zjištění, že má primky i Sarkozy poběží odpoledne do Pánské pasáže pro jedny Diplomaty.

Kdo tam naopak běhá jsme my, hezkejch pár desítek kousků by se tady asi prodalo, kdyby... tady už končím, protože to je pořád dokola.

No vždyť to je právě to, o čem jsem mluvil, Prim je regionální značka ať se jim to líbí nebo ne a zaměřovat se na jiný trh je dle mého názoru velmi náročné a nákladné bez vidiny valného úspěchu (rád bych se mýlil), já osobně bych si na jejich místě dobře pěstoval klientelu na svém dvorku. A co se týká těch darů pro zviditelnění, tak dát Primky třeba Sarkozymu je jaksi možná povinnost pro dárce vzhledem k lokalitě, možná dobré pro pár článků v novinách (českých) ale to je tak asi vše. Pokud tyto hodinky nebudou mít na ruce lidé pohybující se v našem prostředí (podnikatelé atp.), nikdo je registrovat nebude a nezmění na tom nic ani jedna prodejna v Praze a ani sebelepší web.

Odkaz ke komentáři

Kolegové, je to tak prosté. Zdají se vám Primky předražené vzhledem ke kvalitám a ceně jiných hodinek? Nekupujte je. Líbí se vám některý model natolik, že jste ochotni akceptovat požadovanou cenu? Kupte si ho. Zajímá vás množstevní sleva? Zeptejte se přímo v Eltonu. Uměli byste hodinky vyrábět a prodávat lépe? Nabídněte některému výrobci své služby nebo si založte vlastní firmu.

Takové Tangente Sport Datum od Nomosu s proskleným dýnkem stojí 1840 Eur, tedy podobně jako nové Orlíky. Jsou to pěkné hodinky, ale ptát se, zda je jejich cena v pořádku nebo zda by Nomos neměl mít jinou obchodní strategii, by byla stejná ztráta času, jako diskutovat tuto otázku u Orlíků.

Odkaz ke komentáři

Kolegové, je to tak prosté. Zdají se vám Primky předražené vzhledem ke kvalitám a ceně jiných hodinek? Nekupujte je. Líbí se vám některý model natolik, že jste ochotni akceptovat požadovanou cenu? Kupte si ho. Zajímá vás množstevní sleva? Zeptejte se přímo v Eltonu. Uměli byste hodinky vyrábět a prodávat lépe? Nabídněte některému výrobci své služby nebo si založte vlastní firmu.

Takové Tangente Sport Datum od Nomosu s proskleným dýnkem stojí 1840 Eur, tedy podobně jako nové Orlíky. Jsou to pěkné hodinky, ale ptát se, zda je jejich cena v pořádku nebo zda by Nomos neměl mít jinou obchodní strategii, by byla stejná ztráta času, jako diskutovat tuto otázku u Orlíků.

A to já zase nesouhlasím, to je takové typicky české, mlčet. Já to beru tak, že tento server a toto fórum je jakýsi fanclub a ten by měl mít také nějakou váhu a důležitost. Podívej se na příspěvky, většinou nováčků, když se tady zeptají "poraďte mi prosím, měl bych si koupit tyto hodinky?", okamžitě se spustí lavina rad a schválně, co se asi bude dít, když se někdo zeptá "mám chuť utratit asi 50t za hodinky a líbí se mi ty od Primu, co byste mi poradili?". 90% osazenstva mu řekne, že je blázen a nasype sem stovky odkazů na konkurenci. Myslíš, že to by nemělo obchodníka v pozadí zajímat? A jestli ho to nezajímá, může se stát, že za pár let stoupnou ceny starých Primek, protože obchodník jaksi nebude... 

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

A to já zase nesouhlasím, to je takové typicky české, mlčet. Já to beru tak, že tento server a toto fórum je jakýsi fanclub a ten by měl mít také nějakou váhu a důležitost. Podívej se na příspěvky, většinou nováčků, když se tady zeptají "poraďte mi prosím, měl bych si koupit tyto hodinky?", okamžitě se se spustí lavina rad a schválně, co se asi bude dít, když se někdo zeptá "mám chuť utratit asi 50t za hodinky a líbí se mi ty od Primu, co byste mi poradili?". 90% osazenstva mu řekne, že je blázen a nasype sem stovky odkazů na konkurenci. Myslíš, že to by nemělo obchodníka v pozadí zajímat? A jestli ho to nezajímá, může se stát, že za pár let stoupnou ceny starých Primek, protože obchodník jaksi nebude...

+1

Odkaz ke komentáři

Zeptám se jen zda by nechtěl moderator tyto uvahy a science ficition přesunout s dovolením toho kdo první začal snít do solo vlákna a vlákno o té prodejně kde je stále plno nechat dál tak jak bylo ?

Opravdu jsem si myslel, že jste realisti, ale toto jestli čtě někdo z manufaktury tak se řehtá jak pivovarnická kobyla.

Podle mě máte za 20 kulí řemen a sklo.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...