PepaSFI Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Tak mám za sebou odvápňování 3 kávovarů, jeden doma, dva v práci. Zase na pár měsíců pokoj. Použitý roztok je pak dobré vyvařit ve varné konvici, je jak nová to je toho, já včera musel zpacifikovat svou bublybubly chrochtychrochty mocca konvičku. Ve čtvrtek jsem šel dřív z práce, musel jsem jet do pneuservisu a na kafestroječek jsem zapomněl. V pondělí to poněkud žilo vlastním životem, skoro jsem se bál že to zaútočí.
boo-beek Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Tak mi dneska do práce přivezli automat. V práci nemám čas ani asistentku na espresso z pákovky, tohle by bylo celkem OK. Ale zase si ho povezou zpátky.Bral jsem to komplet jako službu - jedna káva za 6,8 Kč bez DPH, v ceně surovina, stroj, údržba stroje, dovoz kávy. Geniální služba, cena je fajn, kafe ujde (malá ústecká pražírna, na mě to kafe malinko přepálený, ale nic hroznýho.Jenomže je tu jedna velmi nepříjemná věc, kterou mi dopředu nesdělili... Chtějí podepsat smlouvu o odběru, která je vcelku mizerně napsaná, a asi kvůli tomu, jak je debilní, chtějí podepsat prázdnou směnku jako záruku za kávovar. Majitel byl po diskuzi ochotnej jít do směnky na konkrétní částku, ale ani tak se mi to nelíbí, takže nic. Když jsem mu nabídl, že mu smlouvu přepíšu tak, aby ho kryla dostatečně, s tím, že to můžeme projít s naším pravníkem, tak o to nestál. Takže má smůlu, škoda vpodstatě pro obě strany.
boo-beek Odesláno 2. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Da se nekde ochutnat to Cremesso?Ted maji v datartu balik - masinka, 192 kapsli a indukcni napenovac za 4k, je to jedna z moznosti do kanclu...
Quido Morava Odesláno 2. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Prošel jsem se po Praze, viděl jsem pár pressovačů a došlo mi, že už bez toho dál nemůžu žít. A vsadim se, že na tomhle foru v tom nejsem sám Má někdo nějaký? Nějaké tipy ke koupi? Chtěl bych něco základního, automat na zrnkovou kávu. Cena do 10 tisíc. V tuhle chvíli se mi líbí automaty od Rowenty. asi už máš vzhledem k datu založení této diskuze vybráno, ale pročítat to celé nehodlám - tak se předem omlouvám, že vyjádřím svůj názor , jako by to bylo čerstvé téma: pokud nechceš utrácet v této komoditě za zbytečný luxus, doporučuuji spartánsky vybavené, zato kvalitní domácí espresso Sace ODEA - má vše nezbytné a neplatíš za zbytečnosti jako je LCD displej, časovač, přkombinované programování kapučína atp. pomele kávu ve zvoleném množství a udělá kvalitní preso - doporučuji používat kávu Lavazza, Illy nbeo Pelliny, ostatní je dle chuti mám ho 7. rokem a není třeba, než občasné pročištění "vyndavacího" strojku (cca 1x / 2 měs.) a občasné odvápnění trubek (dle počtu cyklů a dle kvality vody - u mne 1x za 1/2 roku) výhoda tohoto stroje je, že prakticky vše se případně dá opravit podomácku... ;-)
shag Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 ked uz sa tu bavime o tom Bondovi :-)
Jay Doll Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Jo no tak to je moc pěkný videjko
Jeronimo Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Pěkné. Sice to vypadá, že si tady honím...... příspěvky, ale nedá mi to. Ta chromovaná záležitost u pana Bonda je LaPavoni Europicola. Jde o pákovku bez čerpadla. Průtok kávy je zajištěn lidskou silou. Mašinky: Gaggia Achille, La Pavoni Europiccola, Elektra Microcasa. Ty jsou asi nejběžnější a u nás nejdostupnější. Vycházejí z konceptu čtyřicátých a padesátých let. Jsou prakticky nezničitelné. Nebál bych se po odzkoušení jít do nich i z druhé ruky, většinou je s nimi dobře zacházeno a není na nich co pokazit. Maximálně vyměnit gumové těsnění hlavy nebo odvápnit. Životnost cca 100 až 200 let. Cena cca 8000kč za jetou 12000 a víš za novou.Tak já zase jedu .
Hasňa Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 To rucni protlacovani ma sve kouzlo, o tom zadna.
carpaccio Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Tak jsem dneska pořešil Nespresso a musím říct, že mě za ty peníze velmi příjemně překvapilo.Samozřejmě není 10,- CZK za kafe žádná okase, ale je to komfortní a hlavně mi to kafe chutná. Děkuji především Sibiřovi, ale i ostatním, za inspiraci.
safi Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Před rokem a půl jsem si pořídil klasickou páku od Krupse za cca 4000 CZK. Kafe dělala dobré, leč z toho byl vždy bordel - nasypat kafe naběračkou, upěchovat, přebytečné množství setřít. Před nějakou dobu jsem koupil Nespresso CitiZ a od té doby mám nadprůměrně dobré kafe hned a bez bordelu.
VS Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Co furt všichni máte s tím bordelem? To nedokážete uvařit kafe bez bordelu?
safi Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Co furt všichni máte s tím bordelem? To nedokážete uvařit kafe bez bordelu? já ne
Milis Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 já ne Já jo. Za A to někdo vždycky uklidí a za B leju všechen lógr do umyvadla, prej se to tím čistí.
montemar Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Před rokem a půl jsem si pořídil klasickou páku od Krupse za cca 4000 CZK. Kafe dělala dobré, leč z toho byl vždy bordel - nasypat kafe naběračkou, upěchovat, přebytečné množství setřít. Před nějakou dobu jsem koupil Nespresso CitiZ a od té doby mám nadprůměrně dobré kafe hned a bez bordelu. mám také čerstvě koupený citiZ. musím souhlasit, je to pohoda bez bordelu. objednal jsem si i prázdné kapsle, uvidím, jestli to k něčemu bude. chci zkusit doma naplnit. jinak origo kapsle nespresso v rakousku za 3,70?.
VS Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 (upraveno) Já vařím kafe na automatu Saeco a asi něco dělám špatně, protože to je taky bez bordelu. Jak to probíhá?Stisknu tlačítko pro zapnutí30 s se nahřívá40 s se proplachuje čistou vodou, pak je připravenPoložím hrnek a mačkám tlačítko malá káva5 s mletí kávy10 s pěchování kávy25 s vaření kávyBeru hrnek a začínám pít kávu a vypínám kávovarZatím5 s použitá káva se vysype do zásobníku35 s kávovar se proplachuje čistou vodou a vypne se. Jak se to dělá na tom kapslovém, v čem je rychlejší, čístší nebo lepší? To, co tu uvádíte, jako přednosti kapslového kávovaru jsou vlastnosti každého pořádného kávovaru. Abych nezapomněl. Po 8 kávách vytáhnu šuplík s použitou kávou, vysypu 8 hnědých suchých koleček do koše a jen tak pro jistotu jej vypláchnu vodou a zasunu zpátky. Dejme tomu 30 s práce. Samozřejmě podle potřeby doplnit vodu nebo nasypat kávu. A 2x do roka odvápnění, což je ale nutnost u každého kávovaru. Upraveno 4. listopadu 2011 uživatelem VS
Radek124 Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 (upraveno) Prsovar-automat mám už druhý rok v obýváku ("jednodušší" návštěvy jej považují za HiFi ) a nepozoruju že by snad páchal větší bordel než náš jezevčík. Domácí kafe si po letech chlemtání instatních kávovinových vitacitů "za pochodu" rád užiju od otevření pytlíku s dobře upraženou kávou až po občasné vynesení nádobky na lógr do odpadkáče (jednou za 15 káv, respektive obden-dva)... A to co píše Milis o čištění je svým způsobem pravda - kávovej lógr je i přes svůj vlastní jemnej odér hodně efektivní absorbér dalších smradů, tedy i těch v dřezu Firmu Nes*cosi mám bohužel historicky příliš zasociovanou se zavedením kultury chlemtání nejhorších splašků a "low-cost" druháků ze zvětralé robusty - copak tohle jde dohromady s milovníkama neodfláknutých hodinek na kterých se nešetřilo? Sorry ale to už snad radši turka z kvalitní a čerstvě namleté arabiky, pěkně po staru z džezvy, už pro ten pocit orientální alchymie... Upraveno 4. listopadu 2011 uživatelem Radek124
safi Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 mám také čerstvě koupený citiZ. musím souhlasit, je to pohoda bez bordelu. objednal jsem si i prázdné kapsle, uvidím, jestli to k něčemu bude. chci zkusit doma naplnit. jinak origo kapsle nespresso v rakousku za 3,70?. kupuji kapse z butiku, zkousel jsem si jen tak z legrace koupit i prazdne kapsle, ale kazda druha uvizla....kasli na to a kupuj pouze originalni.
Effe Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Tím "bordelem" byly asi myšleny zbytky po přípravě pressa na pákovce kde se to mele na mlýnku který je zvlášť,do páky se utlačuje tamperem a vůbec mají každou část přípravy ve své moci.Ale je to rituál ,který si ti ortodoxní užívají a automatem pohrdají :-)
Hasňa Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Effe: Ano. Tohle je presne mysleno onim bordelem. Skutecne nikdo nemyslel neexistujici bordel s plnoautomatu. TO by snad kazdemu mohlo dojit. Radek124: Nevis o cem mluvis. Ze mas neco s necim asociovane neznamena, ze je to pravda. Mel bys trochu vazit slova o "chlemtani nejhorsich splasku."
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se