Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To si troufnu nesouhlasit. Gaggia působí proti Silvii jako hračka. Silvia je mnohem robustnější, těžší, má mosazný boiler, lepší termostat, profi páky, teplotně stabilnější, kvalitnější, co se materiálů týká.

 

Gaggia není špatná, bral bych ji jako absolutní základ.

  • Odpovědi 756
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Bert

Cena /výkon=Nivona.

Odesláno

GC bych taky bral jako základ ,ale na začátek proč ne.

Hlavně ten hliníkový bojler stojí za hovno , ostatní se dá poměrně snadno překopat .

Mám ho doma ale příště bych šel rovnou raději  do Silvie .

Odesláno

Hmmm... Welcome to chronomag... Jako vždycky tady :D Takže závěr jsem si udělal, že Silva jako první známost by mě mohla uspokojit a klidně chvíli vydržet.

 

No a teď ještě nějaká rozumná rada stran mletí. Jako první bych rád uvedl, že ještě do nedávna se mi zdál kávovar za 15 tyček jako docela luxus a max. co jsem ochoten dát. Takže berte na vědomí, že už jenom Silva je bůra přes... :D

Odesláno

Novou GC jsem bral v 2013 novou za cca 6.500 Kč z Itálie , PID ,preinfuzi jsem si měnil sám , misky ,páku , disk , sítko , trysku postupně vyměnil ,za ty prachy cajk .V podstatě jednoduše opravitelný . Současná cena je myslím přestřelená , ale je to úhlu pohledu.

Odesláno

Tam je zase nějaká lumpárna, asi daně nebo nevím... Ten tvůj odkaz na Oscara za 555? má nastaveno shipping country na Réunion. Když přepnu na CZ, tak najednou je cena 678?. Což není úplně zanedbatelný rozdíl.

  • po 4 týdnech...
Odesláno

Dotaz pro majitele delonghi ecam 22.110 B... Na jakou intenzitu máte nastavenej mlýnek? Nechal jsem tam nastavení od výroby a přijde mě to slabé. Tak jsem to soupnul na 2....tak uvidíme....

Odesláno

Laboruju s tím v závislosti na použité zrnkove kávě - každá se chova malinko jinak. Volím co nejjemnější mletí, u kterého ještě vytéká souvislý pomalý proud napoje. Teče-li moc rychle, je to namleté nahrubo.

Odesláno

Presne tak, kazdy kafe je jiny, dokonce stejny kafe z jiny etapy prazeni, teplota, vlhkost, tlak atd, vse se na tom podepise, takze nezbyva nez nastavovat, nastavovat a zase nastavovat.

Odesláno (upraveno)

Před skoro rokem jsem si pořídil tohle  https://www.alza.cz/krups-espresseria-auto-pisa-black-ea815070-d2411078.htm  a jsem s ním spokojen.

Předtím jsem měl pákovku Electrolux, kterou teď mám v práci.

A kafe kupuju tady http://www.alegrecafe.cz/cs/   a žluknout mi nestihne... :-)

Upraveno uživatelem Lynx12
Odesláno

Pánové zajímalo by mě jak kávu doma skladujete, resp v čem. Zkusil jsem už dvě tzv. vakuové dózy a mám pocit, že fungujou spíš hůř než pytliky s jednosměrným ventilkem. Možná jsem nezkusil správnou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...