Přejít na obsah

Rolex vs. IWC

194 hlasů

1. 1. Vnímáte jako prestižnější značku

• Rolex
      61
    • IWC
      133

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 131
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Také si myslím ... :)

pokud se bavíme o potápkách, proti tomuhle nemůžu říct půl slova.... Tady se IWC povedl model GST a že ho opustili, tak nechali zdechnout nejzajímavější hodinky z celé řady. Každá liška si chválí svůj svůj ocas a tady je to pro obhajobu rolexu nejsnažší.

Pořád mám však pocit, že to celé není jen o jedné modelové řadě :), ale o širším dopadu na hodinařinu jako snoubení techniky s uměním a designem....

Odesláno (upraveno)

Koukám na tvé hlasování a za boha se nemohu rozhodnout... Měl jsem Rolex Milgauss, datejust II, opět Milgauss, Submariner LV a GMT Master II. Z IWC jsem vlastnil Pilot`s Chrono, Ingenieur (stále vlastním a prodávám) a krále králů Big Pilot. Z tohoto seznamu lituji prodeje, nebo tedy spíše vím, že si zas někdy koupím zpátky BP a Milgaussy. Nemluvil bych o prestiži. obě jsou skvělé manufaktury, RLX nepoužívá ETA kalibry, ale ty, které používá IWC jsou upravené, takže těžko mluvit o ETě. IWC lze zase zařadit mezi HH, naproti tomu RLX má jako vrcholnou komplikaci chronograf, který je navíc hyper předražený, ale je prostě dokonalý, je to Daytona, pojem, naprostá pecka a já po ní teď neskutečně toužím :D Nevidím pro mě jiné řešení, než si koupit Daytony a Big Piloty a mít je oboje. Nebo se na to vykašlat úplně a koupit si něco od AP.- Toť názor od srdce chronomagora, který obě tyhle manufaktury miluje a zaboha se nemůže teď rozhodnout, co dál...

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno

Koukám na tvé hlasování a za boha se nemohu rozhodnout... Měl jsem Rolex Milgauss, datejust II, opět Milgauss, Submariner LV a GMT Master II. Z IWC jsem vlastnil Pilot`s Chrono, Ingenieur (stále vlastním a prodávám) a krále králů Big Pilot. Z tohoto seznamu lituji prodeje, nebo tedy spíše vím, že si zas někdy koupím zpátky BP a Milgaussy. Nemluvil bych o prestiži. obě jsou skvělé manufaktury, RLX nepoužívá ETA kalibry, ale ty, které používá IWC jsou upravené, takže těžko mluvit o ETě. IWC lze zase zařadit mezi HH, naproti tomu RLX má jako vrcholnou komplikaci chronograf, který je navíc hyper předražený, ale je prostě dokonalý, je to Daytona, pojem, naprostá pecka a já po ní teď neskutečně toužím :D Oboje jsou úžasné manufaktury a já nevidím jiné řešení, než si koupit Daytony a Big Piloty a mít je oboje. Nebo se na to vykašlat úplně a koupit si něco od AP.- Toť názor od srdce chronomagora, který obě tyhle manufaktury miluje a zaboha se nemůže teď rozhodnout, co dál...

tak to máš úplně správně postavené. :D Přeci neuděláme přestřelku rolex vs. edox a iwc vs. epos.
Odesláno (upraveno)

no já nevím pro mě je Rolex (sportovní modely) něco jako Thonet 14 nebo 18, Eams plastic chair, Barcelona od Mies van der Rohe, nebo Porsche 911 - jednou se to povedlo, tak to radši moc neměňme(slovíčko moc bych si dovolil podtrhnout, protože úpravami to samozřejme prochází, ale tak aby to bylo signifikatní) , oproti tomu IWC pořád něco hledá, vezměte si vývoj Aqutimeru - každý dva roky to vypadá jinak, ten současnej skoro jako nějaký Festiny, určitě je to dokonalý, ale .... pokud IWC tak jsem skončil u Mark XV; jenomže ta letecká řada je taky trochu dikutabilní je to v podstatě dle specifikace armády wermacht (BP) nebo RAF (mark XI a další), navíc to uplně stejně dělal Laco, Lang a synkové takže ne uplně IWC ... IWC perfektní hodinky, za mě RLX :-);

Ty tu ale porovnavas celu znacku s jednym "legendarnym" a nadcasovym produktom. Thonet takisto vyraba x modelov, ktore sa vyvijaju a menia, predajom len 14 alebo 18 by sa asi neuzivili. Mne sa tiez nadcasovost Rolexu paci, ale je z velkej casti produktom reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete. Upraveno uživatelem shag
Odesláno

tak to máš úplně správně postavené. :D Přeci neuděláme přestřelku rolex vs. edox a iwc vs. epos.

To by bylo, jako FC Barcelona vs. SJ Houslice :D

Odesláno (upraveno)

Ty tu ale porovnavas celu znacku s jednym "legendarnym" a nadcasovym produktom. Thonet takisto vyraba x modelov, ktore sa vyvijaju a menia, predajom len 14 alebo 18 by sa asi neuzivili. Mne sa tiez nadcasovost Rolexu paci, ale je z velkej casti produktom reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete.

Nesouhasím že nadčasovost je součástí nějaké masáže. Nadčasovost buď je, a nebo není. Nadčasovost je podle mě třeba i to, že věci vyrobené v roce 1960 jsou esteticky a funkčně hodnotné, i po padesáti letech. A to u Rolexu prostě je, ať se to někomu líbí nebo ne. Apropo projel jsem si všechny zahraniční časopisy o hodinkách co mám doma, a poměr reklam třeba Omegy a Rolexu je tak 1:1, ale pokud zahrnu i ostatní značky skupiny SwatchGroup, tak je to 1:3 pro Swatch Group. Ale o reklamní masáži se u SwatchGroup nemluví. Ale to už je daleko od tématu prestiže. Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Nesouhasím že nadčasovost je součástí nějaké masáže. Nadčasovost buď je, a nebo není. Nadčasovost je podle mě třeba i to, že věci vyrobené v roce 1960 jsou esteticky a funkčně hodnotné, i po padesáti letech. A to u Rolexu prostě je, ať se to někomu líbí nebo ne.

mně se to líbí :)
Odesláno

Ty tu ale porovnavas celu znacku s jednym "legendarnym" a nadcasovym produktom. Thonet takisto vyraba x modelov, ktore sa vyvijaju a menia, predajom len 14 alebo 18 by sa asi neuzivili. Mne sa tiez nadcasovost Rolexu paci, ale je z velkej casti produktom reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete.

Ty Aquatimery jsem tam dal pouze jako příklad, asi to bylo nešikovně, neporovnával jsem Aquatimer se Subama, ale RLX vs. IWC

Odesláno

Ty Aquatimery jsem tam dal pouze jako příklad, asi to bylo nešikovně, neporovnával jsem Aquatimer se Subama, ale RLX vs. IWC

Myslím, že jsi to tam dal docela šikovně. Je tam i hezky vidět jak u IWC vnímají svoje logo. Respektive jeho kontinuální hledání.
Odesláno

Myslím, že jsi to tam dal docela šikovně. Je tam i hezky vidět jak u IWC vnímají svoje logo. Respektive jeho kontinuální hledání.

Tohle tápání dokresluje i aktuální korunka s pečetí, kterou v rámci přetěsnění dávají i na hodinky, které na korunce měly původně rybičku.
Odesláno

Nesouhlasil bych tak docela, že nadčasovost může být produktem reklamní masáže, reklamní masáž je o uplně jiných produktech. Pokud tedy jako reklamní masáž nevnímáš - první (společně se Smith) hodinky na Mt.Everest , první hodinky v hloubce 3150 m (batyskaf Trieste J.Picarda) či v současné době především jako hlavní reklamní partner Wimbledonu; já bych řekl, že si RLX sakra vybírá kde bude vidět a s kým bude spojován, neperou to do tebe před zprávama ani v Mladý frontě atp., v podstatě co vím, jediná reklama je občas v magazínu Proč ne ? Hospodářek - mimochodem v posledním byl krom RLX i mr. Simon :-)

Nadčasovost bych měřil jinak - součást stále expozice MOMA NY atp...

Odesláno

Takže přátelé, až nastane doba, koupím si nějaké pěkně komplikované IWC, o Rolexu bych nikdy nepřemýšlel - zatím se mi nelíbí. Rolex je dozajista podvědomě více rozšířen (určitě díky PR), o IWC (a ostatních) ví jen "zasvěcení". Mám trochu strach, jestli - kdyby PR povolilo - by hvězda Rolexu nešla dolů a IWC předpokládám by si drželo svá čísla. Rolex se asi časem dostal tam, odkud se nedá (a proč také) jen tak vrátit a tak musí i nadále udržovat odpovídající mediální masáž. IWC je asi spokojené s tím, co má?

Osobně vnímám Rolády jako sériovku. Nic proti, je to subjektivní a některá dílka (keram.lunety) jsou docela pěkná, ale je to pro mne mainsteam se vším všudy. Volil byh IWC (a ty druhé). R

Odesláno

Nesouhlasil bych tak docela, že nadčasovost může být produktem reklamní masáže, reklamní masáž je o uplně jiných produktech. Pokud tedy jako reklamní masáž nevnímáš - první (společně se Smith) hodinky na Mt.Everest , první hodinky v hloubce 3150 m (batyskaf Trieste J.Picarda) či v současné době především jako hlavní reklamní partner Wimbledonu; já bych řekl, že si RLX sakra vybírá kde bude vidět a s kým bude spojován, neperou to do tebe před zprávama ani v Mladý frontě atp., v podstatě co vím, jediná reklama je občas v magazínu Proč ne ? Hospodářek - mimochodem v posledním byl krom RLX i mr. Simon :-)

Nadčasovost bych měřil jinak - součást stále expozice MOMA NY atp...

Ved som napisal: "reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete." Masaz nemusi byt nekvalitna...
Odesláno

Ved som napisal: "reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete." Masaz nemusi byt nekvalitna...

o.k., ale masáž si představuji jako těžkou intenzitu - tedy Rolex kam se podíváš, reklama RLX mi příjde celkem střídmá, např. Omega má myslím intenzivnější reklamu :-)

Odesláno

Proč do toho pořád patlat marketing a "reklamnej masaze a politiky predaja, ktora je asi najlepsia na svete.". Prostě ty hodinky jsou kvalitní, mají svou cenu, za kterou si je lidi rádi koupí. Vyrábějí se kompletně inhouse, nejsou tam poštělované strojky ETA, servis nestojí majlant, a hlavně po létech drží. Jak čas, tak vodotěsnost, tak i cenu a design. Pokud chcete srovnávat IWC s RLX, tak je třeba nejdřív definovat kterou větev IWC chcete srovnávat s Rolexem. Tu masovou s hodinkama do 100k a vyladěnými strojky ETA, nebo tu s mnoha komplikacemi a přesností v řádu desítek vteřin za den, a cenovkou nad 300k?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...