Přejít na obsah

Rolex vs. IWC

194 hlasů

1. 1. Vnímáte jako prestižnější značku

• Rolex
      61
    • IWC
      133

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 131
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno

Proč mi ten obrázek pořad utíká ? To je nějakej marketing IWC, ani já jim nesmím dělat reklamu :-)

Já ho mažu! :)

Máš čas ho tam vracet, ale nemáš čas ho trochu upravit a podívat se do pravidel na velikost vkládaných obrázků.

Odesláno

Osobně nemám ani jednu z výše jmenovaných značek, ale k diskuzi bych se přidal, protože mě zajímá, proč tolik lidí propadá okouzlení z Rolexů a poměrně detailně čtu debaty , recenze. Jinak, za mě je mě bližší značka IWC.

Odesláno

o.k., ale masáž si představuji jako těžkou intenzitu - tedy Rolex kam se podíváš, reklama RLX mi příjde celkem střídmá, např. Omega má myslím intenzivnější reklamu :-)

Záleží asi v jaké části světa se pohybuješ, ale např. čísla z USA hovoří naprosto jasnou řečí....Rolex chápe sílu reklamy/mediální masáže a je to na číslech vidět, ostatní firmy se mu zdaleka ani neblíží. A co jsem viděl starší čísla, Rolex byl vždy první s kolem 50mil. dolarů ročně v USA. Jinak mi přijde, že např. v Evropě nebo Asii je Omega vnímána výše než v USA, což se možná odráží i na (ne)ochotě investovat do reklamy v USA.

WatchTime had this list in its August 2011 issue

Top 25 Watch Advertisers

U.S. Market 2010 (amount in millions $)

1. Rolex 43.43

2. Breitling 24.92

3. Bulova 23.15

4. TAG Heuer 22.77

5. Citizen 18.84

6. Cartier 16.02

7. Omega 14.81

8. Movado 11.09

9. Chanel 9.27

10. Seiko 6.18

11. Montblanc 5.11

12. Rado 4.62

13. Bell & Ross 4.51

14. Ebel 4.23

15. Hublot 4.08

16. Ball Watch 3.96

17. Patek Philippe 3.90

18. Longines 3.36

19. Ulysse Nardin 3.35

20. Casio 3.34

21. Victorinox 3.24

22. Chopard 3.05

23. Raymond Weil 2.86

24. Dior 2.78

25. Tissot 2.51

2006 - Omega was #5 with 14 million

2007 - Omega was #10 with 9.25 million

2008 - Omega was #6 with 14.59 million

zdroj: WUS

Návštěvník Kamil
Odesláno

Bulova mě překvapuje. Ještě by mě zajímalo, jaké má v Americe prodeje.

Odesláno

Jj, taky mě to těší, mám tu značku rád. Bulova má historicky velké zkušenosti s reklamou, byly myslím první kdo vysílal reklamu v rádiu, pak v televizi, k tomu velký úspěch s Accutronem + NASA. Kolem 50.-60. let v Americe byla myslím dle tehdejších průzkumů Bulova považována za jednu z nejznámnějších značek v Americe.

Odesláno

Jj, taky mě to těší, mám tu značku rád. Bulova má historicky velké zkušenosti s reklamou, byly myslím první kdo vysílal reklamu v rádiu, pak v televizi, k tomu velký úspěch s Accutronem + NASA. Kolem 50.-60. let v Americe byla myslím dle tehdejších průzkumů Bulova považována za jednu z nejznámnějších značek v Americe.

Díky, je vidět, že mám stále mezery, to jsem třeba vůbec nevěděl.

Odesláno

Bulova mě překvapuje. Ještě by mě zajímalo, jaké má v Americe prodeje.

Mna prekvapil aj Citizen. obe su v usa dost popularne a viditelne znacky, dokopy minu na adverty cca ako Rolex. zaujimave. plus skusenost mi hovori ze drviva vacsina beznych ludi by prisahala ze citizen nemoze byt japonska znacka :-)

Odesláno

Záleží asi v jaké části světa se pohybuješ, ale např. čísla z USA hovoří naprosto jasnou řečí....Rolex chápe sílu reklamy/mediální masáže a je to na číslech vidět, ostatní firmy se mu zdaleka ani neblíží. A co jsem viděl starší čísla, Rolex byl vždy první s kolem 50mil. dolarů ročně v USA. Jinak mi přijde, že např. v Evropě nebo Asii je Omega vnímána výše než v USA, což se možná odráží i na (ne)ochotě investovat do reklamy v USA.

WatchTime had this list in its August 2011

Jasně, na druhou stranu pokud chceš mít svoje logo na nejprestižnějších golfových turnajích tak to něco stojí, ale nemusí se jednat o masáž, může to být vkusné a svým způsobem nenápdné, přesto strašně drahé :-)

Odesláno (upraveno)

Kdysi dávno jsem stál v italské Cortině s otevřenými ústy nad krásnou vánoční horskou scenerií a kapitalistickým pozlátkem plných obchodů.

Kousek od kostela byl malý rohový krám s nápisem IWC a vývěsním štítem " Schaffhausen " .

Protože má znalost kvality v té době končila u oblíbených " Ruhla ", které byly mimo jiné krásně hranaté a modré :) , stala se pro mne značka IWC synonymem prvního setkání s luxusem a kvalitou.

A po pravdě, dnes po mnoha letech ji stále zůstává, protože neznám snad jediný model, který by mi nepadl do oka. Sice některé až na podruhé, či potřetí, ale stále mi připadá značka pocitově daleko bližší než ostatní.

A to je asi také možná i ostatních " magorů", ten pocit, který musím mít, abych si hodinky chtěl pořídit je nejduležitější, a někdy asi oželíme i ta prvenství značek.

Upraveno uživatelem ade_jirka
Odesláno

Myslim, ze pokud je otazka polozena na parametr "prestiznejsi", je odpoved jasna - Rolex.

Co se tyce kvality, mam oboje a rekl bych plus minus srovnatelna, u obou jadnoznacne nad Omega, Breitling a podobne..

Mam na mysli takove ty uzivatelsky posouditelne veci - presnost, pocit, "cistota" ciselniku, "jistota" pohybu rucek pri serizovani..

Odesláno (upraveno)

Mam na mysli takove ty uzivatelsky posouditelne veci - presnost, pocit, "cistota" ciselniku, "jistota" pohybu rucek pri serizovani..

ja by som tu istotu pohybu ruciciek pri nastavovani nepisal. zatial vsetk yrolexy, ktore som drzl v ruke a nstavoval cas mali rucicky ako keby "gumenne" tj. tocis korunkou s rucicka stoji, az potom sa "chyti a uz ide presne podla otacania ( plati v jednom smere ) ale pri nastavovani presneho casu a minutovej rucicky presne na stred indexu ma slo urvat. Nastavoval som si suby a o milimetrik som prestrelil stred indexu. Pri otacani korunky spat zase "prodleva" a az potom sa rucicka pohla a zase som prestrelil tak zase naspat.. u omegy PO som s tymto problem nemal

edit: a este ked som aj nastavil minutovu rucicku na stred indexu, a pustil som korunku, tka korunka sa sice neotocila, ale rucicka sa pohla do protismeru, ktorym som s nou hybal pri nastavovani.. ( ako keby sa vratila po ceste )

Upraveno uživatelem FiXilVer

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...