Andrew Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Hezký večer, začátkem příštího roku bych si rád udělal radost a potřeboval bych trošku poradit, nebo řekněme rozhoupat k správnému řešení. Jak všichni víme, definitivní hodinky neexistují, na druhou stranu se nepovažuji za hodinkově promiskuitního a rád bych, aby má volba vydržela nějaký čas a zároveň jsem toho hned po realizaci nelitoval. Pár lidí jsem tím už otravoval na minulém veřejném srazu a rád bych znal názor i vás ostatních. Jak někteří z vás vědí, v současné době mám JLC Master Compressor Memovox (před nimi Breitling Navitimer a před tím nic moc), hodinky jsou úžasné, skvělá značka, in-house strojek, čistý design a úžasná komplikace - budík, kterou jako jednu z mála považuji za skutečně praktickou a dost mě baví. Jelikož v průměru 2 dny v týdnu trávím v obleku, tak nevýhodou jsou pro mě rozměry 41,5mm a 12mm výška pouzdra. Také masivní korunky jsou skvělé k svetru, či casual oblečení, ale do obleku to tak nějak nejde. Proto: přemýšlel jsem o koupi nějakých ryze oblekových hodinek (JLC, IWC, atp.), ale jsem typ člověka, který by stále řešil, zda si vzít ty lepší (rozuměj kvalitnější), nebo ty vhodnější. U aut to mám podobně, než kombinaci sporťáku a SUV, raději GT Již v minulosti jsem přemýšlel nad Audemars Piguet Royal Oak, klasické, bez komplikací. Hodinky mi přijdou univerzální jak k jeansům, tak k běžnému business obleku (do opery to nebude, to je mi jasné). Včera jsem je měl poprvé na ruce a ve skutečnosti jsou ještě krásnější, moc se mi líbily, ale nerad bych to rozhodnutí uspěchal. Mým vzdáleným snem jsou PP Nautilus, ale ty jsou cenově hodně mimo a AP RO by mi je dost přiblížily. Uvažoval jsem také o Rolex Datejust, ale rád bych se posunul dál a z JLC na Rolex mi přijde jako krok zpět, plus bych i přes zdejší R vlnu takové hodinky nikdy nechtěl - to jen, že je tu pořád vidím Třeba mi poradíte něco úplně jiného. Přestože se zdá, že je výrobců a hodinek relativně málo, před nedávnem jsem teprve zjistil, že Genta navrhnul také Vacheron Constantin Overseas a třeba portfolio člena Mrakodrap je vskutku neotřelé a rozmanité, tak co když jsem něco přehlédl. Tedy by mě zajímaly hodinky s reálnou kupní cenou kolem 200KKč, univerzálního vzhledu (tak jako AP RO, nebo R Datejust, co třeba JLC Reverso Squadra), měly by být asi na tahu (není podmínkou) a neměl by to být krok zpět.Jak byste postupovali vy a co byste mi poradili? Díky
utrejch Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 (upraveno) Přestože se zdá, že je výrobců a hodinek relativně málo, před nedávnem jsem teprve zjistil, že Genta navrhnul také Vacheron Constantin Overseas a třeba portfolio člena Mrakodrap je vskutku neotřelé a rozmanité, tak co když jsem něco přehlédl. Díky Genta overseas nenavrhnul, model VC 222, na ktery overseas volne navazuje, navrhl Jorg Hysek. Premejslim o stejnem problemu a doufam, ze casem skoncim u VC overseas grey date s tim, ze az me omrzi kozenej pasek, dokoupim si ten uzassnej tah, kterej je na Overseas excelentni. Dalsi vyhodu vidim ve vetsi vodotesnoti, modernejsim vzhledu a vetsi nenapadnosti ... nicmene AP RO maji zase hezky inhouse, na ktery je videt, kdezto VC "pouhy" upraveny JLC caliber 889 ... Abys to neuspechal, pockal bych na SIHH, povevadz RO bude mit 40 narozeniny, da se ocekavat, ze to AP oslavi nejakym hezkym novym modelem ... Upraveno 29. října 2011 uživatelem utrejch
tm80 Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Kde iní končia, my len začíname....Je to slogan z reklamy, který si pamatuju jěště z dětsví. Už nevím, na co to byla reklama, ale nic lepšího mě v souvislosti s tvou otázkou nenapadá. JLC Master Compressor Memovox jsou jedny ze dvou hodinek, které si asi tak jednou až dvakrát týdně pouštím na youtube (ty druhý IWC Portuguese 5001). Za mě definitivní hodinky, ke kterým kdybych se někdy dostal, tak to tady na foru zabalím a víc sem nepáchnu. Asi tak.
Giovany21 Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 A co tak nieco od Jaquet Droz - tie sa tu len tak nevidia.... Aj ked vojst sa do ceny bude zrejme problem ...
honza71 Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Zůstaň u JLC a vyber nějaké Reverso.
Andrew Odesláno 29. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Genta overseas nenavrhnul, model VC 222, na ktery overseas volne navazuje, navrhl Jorg Hysek. Mea culpa - tak nějak jsem to i myslel, ale VC mě jako značka nikdy neoslovovala, proto ta nepřesnost. ... JLC Master Compressor Memovox jsou jedny ze dvou hodinek, které si asi tak jednou až dvakrát týdně pouštím na youtube (ty druhý IWC Portuguese 5001). Za mě definitivní hodinky, ke kterým kdybych se někdy dostal, tak to tady na foru zabalím a víc sem nepáchnu. Asi tak. JLC MC Memovox jsou opravdu skvělé hodinky, ale po 2 letech člověk začíná blbnout
gas Odesláno 29. října 2011 Nahlásit Odesláno 29. října 2011 Mel jsem nove VC OS dual time, jako dobry, ale ze bych si z nich sedl na p.rdel to ne, po 14 dnech jsem je prodal...
Andrew Odesláno 30. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2011 A co tak nieco od Jaquet Droz - tie sa tu len tak nevidia.... Aj ked vojst sa do ceny bude zrejme problem ... Nevím sice který model jsi měl namysli, ale IMHO žádný z nich neplní předpoklad univerzálnosti. Zůstaň u JLC a vyber nějaké Reverso. Myslíš nechat si ty Memovoxy a dokoupit oblekový Reversa, nebo střelit a vzít Reverso Squadra? Dokupit: Jedna z možností, faktem je, že tady bych nemusel řešit dilema, zda JLC, nebo JLC Na druhou stranu bych rád okusil i něco jiného, proto jsem zvažoval třeba Portofina, nebo již zmíněné klasické Reversa
bandicoot Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Reverso Squadra jsou krásný, ale zaprvé se mi víc líbí ty modernější kombinace (barev i materiálů) a zadruhé právě u těch mám obavu, že se okoukají.Zrovna u JLC bych si něco podle tvých požadavků na příštích pár let vybrat neuměl. Teda já jo, ale byly by to oblekovky asi jako Compressor. V každým případě radím "nedokupovat" ale "vyměnit to" protože pocit, že budeš brát na ruku jen ty nejlepší ze svého portfolia je zcela oprávněný.
honza71 Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Myslíš nechat si ty Memovoxy a dokoupit oblekový Reversa, nebo střelit a vzít Reverso Squadra? Myslím prodat co máš a koupit něco z řady Reverso. Jak píše bandicoot, mít jen jeden model, to je v tvém případě řešení (možná ).
sery.vlk Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Univerzální hodinky = chiméra. Aspoň u normálního člověka, který život netráví jen v jednom jediném prostředí.
Andrew Odesláno 30. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2011 ... ale byly by to oblekovky asi jako Compressor. ? Jinak díky za radu, stále to vidím na jedny top hodinky. Univerzální hodinky = chiméra. Aspoň u normálního člověka, který život netráví jen v jednom jediném prostředí. Petře to máš jistě pravdu, na druhou stranu si myslím, že některé hodinky jsou "neutrálnější, či univerzálnější", než jiné. Možná do několika hodinek různých úrovní a pro různé příležitosti musím dospět, do té doby hledám takové, které půjdou jak k triku, tak k obyčejnému obleku. Do divadla být nemusejí a na sport mám G-shocky. Ale třeba usoudím, že je řešením koupit ještě jedny, protože zkrátka nic vhodného nenajdu a pak to budou třeba klasická Reversa
sibirnaya Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 kup si APecka 15300 s bilym cifrem, vsechno prodej a raduj se z jednech uni hodinek..
speedmaster Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Tak k tomu bych se s dovolenim pripojil. Nebo klidne s cernym.
Andrew Odesláno 30. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Já jsem zatím uhranut také černým cifrem, ale musím najít nějaký obchod, kde budou mít skladem všechny varianty.Dělají je ještě v tmavě modré, která je spíš šedomodrá, ale klasické 15300 jsem měl na ruce zatím jen v té černé.
bandicoot Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 ? No jo no. Dneska jsem na PAM zero nasadil černý hladký tele s černým prošitím od Ondry a pochvaluju si, jaký jsem tím získal decentní hodinky Jsem holt divnej. Tím jsem chtěl říct, že oblekovky jsou pro mě široký pojem
Andrew Odesláno 31. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2011 No jo no. Dneska jsem na PAM zero nasadil černý hladký tele s černým prošitím od Ondry a pochvaluju si, jaký jsem tím získal decentní hodinky Jsem holt divnej. Tím jsem chtěl říct, že oblekovky jsou pro mě široký pojem Teď jsem viděl Tvé fotky v "Co máte dnes na ruce" a máš to vážně trochu posunutý U Tebe se tomu divím, protože IMHO v obleku trávíš času dost, ale vlastně možná proto
bandicoot Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 (upraveno) ale vlastně možná proto přesně tak, obleky mě nezajímají, je to nutný úbor, hodinky oblekovky mě nudí, všechno tohle ubíjí toho hravýho kluka ve mně, tak to aspoň trochu rozbíjím hodinkama a nožem Upraveno 31. října 2011 uživatelem bandicoot
Milis Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 No když vono to možná chce trochu života, to budou furt oblekovky nenápadný a nudný? Dyť ty tvoje Memovoxy musej jít k jakýmukoli obleku, vč. večerního, jak prase. Si kup Prim svatováclavské. :D
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se