Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nejdřív jedeš třeba ketózu, pak sacharidové vlny, pak žereš třeba vatu :-) atd.... roztodivných diet je spousta, takže se člověk zabaví na poměrně dlouho :-)

...

Ne, vážně; samozřejmě diety jsou buď pro blbý ženský nebo nějaký sportovce, co hubnou do něj. váh. limitu. 

Často nejsou zdravý (tím nemyslím nějaké očistné kůry), nedají se držet dlouho a hlavně se pak váha většinou vrací.

Takže souhlas, že suma sumárum je to pro nás kravina a je daleko lepší si postupně nastavit nějaký zdravý styl života (množství a skladba jídla, sport, atd.) a to držet. Pak se zhubne sice za dýl, ale v klidu.

Hele chlapi a az skoncite s tema ketozama a jednou lzicky zalivky s nakrajenou zeleninou,co potom?
Tohle prece nejde udrzet dlouho.

Odesláno

Tak sem dám svůj výsledek. Začal jsem teď v listopadu s váhou 92 kg na 175 cm výšky. Rád bych se dostal na 80 kg. Přičemž moje podmínka byla, že nechci trpět. Mám rád pivo a průměr mám cca. 4 piva denně a rád si sem tam dopřeju i nějakej ten šnaps.

Začal jsem tedy běhat 10 km každý druhý den a navíc jsem zjistil, že mi vyhovuje, když se nepřežírám. Takže jsem začal jíst po drobnu celý den. Sem tam kus čokolády, sem tam jablko, kus masa a klidně i knedlík nebo těstoviny, ale vždycky tak, abych jen zahnal hlad, ale nepřejídal se. Trochu jsem se bál, že mi ten orgasmus plně naplněného žaludku bude chybět, ale musím říct, že vůbec ne. Prostě zjišťuju, že jsem dříve jedl opravdu zbytečně moc.

Dnes, 16.1. váha ukazuje 87,4 kg. Jasně, pro běžného dietáře, sebemrskače a odhodlance to je mizernej výsledek, ale pro mě je to naprostá paráda. Vlastně jsem se nemusel ničeho vzdát, jen jsem snížil dávky jídla, které byly dříve zbytečně přehnané a do toho jsem přidal trochu pohybu.

Jestli těch dalších 7 kg urvu za půl roku, nebo za rok je mi celkem jedno, ale jsem rád, že si podařilo najít způsob, jak být stejně spokojený jako dřív a přitom se přiblížit k váze, která by se mi líbila :-)

Odesláno

Davide: bohuzel nesouhlasim s Tvym nazorem ze pohyb je alfa omegou hubnuti ale naopak co do te pusy davas. Da se lehce zhubnout i bez sportu.Dulezitejsi je zivotosprava.Pohyb a sport to samozrejme cele urychli a zpevni se Ti telo.

Odesláno

Dostal som sa zhruba do polovice "argumentacie" a musel som to vypnut.

Cvicenie sposobuje, ze sme viac hladní a napr. po rannom cviceni si teda dame dvojite ranajky... No neviem, co na toto povedat. Cize neriskovat cvicenie, aby sme nejedli este viac.

Cvicenie podla tohoto videa sposobuje "spomalenie niektorych ludi" (kolko %? 1 zo 1000, alebo 900 z 1000?) a nasledne u takehoto cloveka moze sposobit spomalenie bazalneho metabolizmu... a teda spali menej kalorii ked bude lezat na gauci pri telke a spoliehat sa na palenie kalorii bazalnym metabolizmom....teda dalsi super argument :-)

Odporucam si vyskusat zacvicit vecer, kombinacia siloveho a aerobneho treningu, ktore tak nastartuju vsetky endokrinne zlazy, ze dotycny bude ako po desiatich kavach a spanku moze dat bye-bye prave kvoli totalnemu rozpohybovaniu celeho systemu.

Po napr. silovom treningu praveze dalsie dve hodiny dochadza k zvysenemu spalovaniu tukov (samozrejme nie v pripade, ked niekto v satni do seba naleje sacharidovo-proteinovy kokteil, alebo si doma da polku balika spagiet s omackou...).

Sice som to nedopozeral, ale predpokladam, ze v dokumente urcite neodznelo, ze cvicenim sa (v zavislosti od typu cvicenia) zvysuje podiel svalovej hmoty. Tato je metabolicky aktivna a prave tato hmota v case kludu "musi fungovat", a teda pali kalorie.

Dalo by sa pokracovat velmi dlho.

Odesláno

ono ohledně jídla je nadto zajímavé, jak se vstřebává a jaká je v důsledku využitelná energie z něj. Psal o tom mimo jiné i Tim Ferriss. Využití energie z toho co sníme prostě není 100%. Neví někdo víc info ohledně této problematiky?

Odesláno

Já vám kurňa mám takovou strašnou chuť na čokoládu, nějakou Milku třeba s Oreo sušenkou, wow, mě lítá ta huba....:-( Ještě že v baráku nic není, takhle se psychicky mučit, to snad nemůže být ani zdravé.

Odesláno

Davide: bohuzel nesouhlasim s Tvym nazorem ze pohyb je alfa omegou hubnuti ale naopak co do te pusy davas. Da se lehce zhubnout i bez sportu.Dulezitejsi je zivotosprava.Pohyb a sport to samozrejme cele urychli a zpevni se Ti telo.

Presne tak.

Bohuzel tady "melete paty pres devaty". Nechci se nikoho dotknout, ale vubec netusite jak telo funguje. Dieta neznamena hladovet, ale vybirat si. Dieta neni jen pro uzky okruh lidi, dieta by mela byt zivotni styl. Padaji tu nazory - rad se napapam, tatarak bych jedl porad. A i to muze byt dieta. Klidne se muzete prejidat jak chcete a stale hubnout. Nebudu se zady rozepisovat, protoze bych na tunu veci zapomnel nebo bych neco napsal spatne. Jestli vas opravdu zajima jak a co jist tak kniha "Jidlo na prvnim miste" vam da spousty odpovedi.

Dozvite se proc je jidlo temer 70% zdravi a sport jen 30%.

At si kazdy ji co ma rad. Ale meli byste vedet jak telo funguje, co mu davat a kdy. Pak muzete vypisovat "moudra" jak jist. Neni vubec pravda ze jsme kazdy jiny. To sice jsme, ale telo funguje uplne stejne.

Matej

Odesláno

Já vám kurňa mám takovou strašnou chuť na čokoládu, nějakou Milku třeba s Oreo sušenkou, wow, mě lítá ta huba....:-( Ještě že v baráku nic není, takhle se psychicky mučit, to snad nemůže být ani zdravé.

Já ti tak rozumím..... :-/

Odesláno

Presne tak.

Bohuzel tady "melete paty pres devaty". Nechci se nikoho dotknout, ale vubec netusite jak telo funguje. Dieta neznamena hladovet, ale vybirat si. Dieta neni jen pro uzky okruh lidi, dieta by mela byt zivotni styl. Padaji tu nazory - rad se napapam, tatarak bych jedl porad. A i to muze byt dieta. Klidne se muzete prejidat jak chcete a stale hubnout. Nebudu se zady rozepisovat, protoze bych na tunu veci zapomnel nebo bych neco napsal spatne. Jestli vas opravdu zajima jak a co jist tak kniha "Jidlo na prvnim miste" vam da spousty odpovedi.

Dozvite se proc je jidlo temer 70% zdravi a sport jen 30%.

At si kazdy ji co ma rad. Ale meli byste vedet jak telo funguje, co mu davat a kdy. Pak muzete vypisovat "moudra" jak jist. Neni vubec pravda ze jsme kazdy jiny. To sice jsme, ale telo funguje uplne stejne.

Matej

Ja se chci prezirat a hubnout,udelej aspon nakej nastrel,jak bych to mel delat.

Odesláno

Měl jsem napsanou zprávu, ale nechci vířit vody.

Tak ve zkratce - je to blbost a přímo si protiřečí.

Je sranda tady popírat tvrzení někoho, komu "to něco" funguje a u koho to má výsledky. :) 

Odesláno

Omezil jsem chlast, pečivo, přestal sladit kafe, přidal pohyb a přestal se přežírat jak prase :-). Za 14 dní cca 3kg dole. Jak píšu omezil ne úplné vysadil, z lahve vína každý den je pár sklenek týdně, pečivo si dám občas a porce jídla jsem trochu zmenšil. Tohle je asi udržitelný, žádnej extrém.

Odesláno

Možná blbá otázka: čím se vážíte? Máme doma nějakou noname digitální váhu a zjistil jsem, že váží podle nálady. Během chvíle je schopna navážit tři různé hodnoty lišící se klidně o kilo a půl. A pak jsme si všiml, že z nějakého důvodu váží po 0,3 kg. Takže vlezu na váhu, mám 90,1, vlezu na ni znovu a mám 89,8.

Máte někdo doporučení na spolehlivou váhu? Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...