Přejít na obsah

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?


prizak

Doporučené příspěvky

Nevím jestli je mangalicovy, jsou to dva různé druhy, víc mi chutná ten s nazvem začínajícím na T, při příští ceste hodím foto, ted už je obsah i obal pryč :-)

Takže T je pro Teliszsalami :-), je to on :-), díky Marku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Frostie tak som tu stranku co si postol teda nastudoval a dosiel som k tomuto zaveru:

-Pravy uherak je tzv. Teliszalami, alebo zimna salama a to je ten klasicky uherak ktory sa u nas predaval niekde v tuzexe alebo kde to moja teta pred 30. rokmi kupovala a ten som kupoval odjakziva aj ja domov a toto je imho pravy uherak, z ktoreho si Prizak vesia tie kolieska v autobuse :-) (Prizaku prosim potvrd tuto teoriu)

- potom je uz vychytavka z mangalice a to je pick mangalica csemege szalami midi a to si myslim ze je nejaka inovacia, teda nie klasika, ale myslim ze je mozno este lepsia ako klasika.

A to je aj tem co mame doma, teda uz je len slaba stvrtina a prave ho davam :-)

 

 

 

 

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD

to že považuješ Teliszalami /zimní salám/ za pravý uherák je v pořádku, dříve se kvůli trvanlivosti dělal opravdu jen na zimu. Ale i tenkrát se dělal z mangalice. Pokud v uheráku není maso z mangalice, je to opravdu jen pouhá náhražka, samozřejmě kvůli nákladům se to dělá i jen z vepřového. Mangalicový uherák není žádná novota ani vychytávka, nýbrž původní receptura. Také se těším na vyjádření našeho uherákového guru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

V Normě mají aktuálně uherský salám Kométa 500g za 99.90 Kč. Kupoval jsem si ho v dubnu chutnal mi.

Platí do neděle.

Pozor mají i "mini" verzi (průměr si 3 cm) ta jednak není v akci a také má úplně jinou chuť - horší.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poprve jsem o PICK vlakno zavadil pred deseti dny a od te doby me visela z koutku slina... Vcera se zadarilo a v Makru me prastil Pick do oci, takze jsem pred par minutkama poprve zakrojil a chut jakoze fajn, ale zadna extaze. Byl v lednici, tak zrejme mirne podchlazeni utlumilo i chut :). Mam ho vybalit z "igelitu" a povesit jen tak naostro ve spajzu? Zakrojil jsem tak centimetr a pul a ten papir jsem pak dvacet minut zvejkal a nakonec sel do kose. Beru kudlu a jeste zakrojim :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Mám pocit, že koupit v našich prodejnách čerstvý Pick je nadlidský úkol, koupil jsem parkrát, ale byl to celkem hnus, tak měsíc do vypršení doporučené spotřeby.

To je pravda. Naštěstí jsem v Maďarsku poměrně často, tak kupuju jen tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...