Přejít na obsah

Seiko Divers - fotky

Chumpus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 5 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Safír je od Harolda  a ten vede ho pod názvem 007 Double Domed...bohužel nejde hodit link, musíš pohledat ;) Upozornil mě na něj kolega Semi001, který do toho šel jako první a na živo to vypadá vážně dobře. Mezera mezi safírem a lunetou je menší, než třeba u plochého safíru. Díky tomu AR hodinky vypadají trochu "naleštěněji", ale to mi vzhledem k dress-code, který máme v práci, docela vyhovuje...přidávám ještě jednu, bohužel mám jen telefon, takže to klenutí asi uplně nezachytím...

post-20351-0-99817600-1375263757_thumb.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Safír je od Harolda  a ten vede ho pod názvem 007 Double Domed...bohužel nejde hodit link, musíš pohledat ;) Upozornil mě na něj kolega Semi001, který do toho šel jako první a na živo to vypadá vážně dobře. Mezera mezi safírem a lunetou je menší, než třeba u plochého safíru. Díky tomu AR hodinky vypadají trochu "naleštěněji", ale to mi vzhledem k dress-code, který máme v práci, docela vyhovuje...přidávám ještě jednu, bohužel mám jen telefon, takže to klenutí asi uplně nezachytím...

Kdybych nevěděl ( mnohokrát vyzkoušeno ) že mě tahle značka nejde k pleti, hned bych po nich zase šáhl. Jsou to fakt moc pěkné orloje ( holt, komu není dáno,..... ) 
Odkaz ke komentáři

Návštěvník pichmen

Seiko robí krásne divery, škoda že už nie quartz s baterkou alebo solar. Vždy sa mi páčili tie modely z 80. rokov a tak podobne a asi už u nich nadosmrti zostanem. Snáď v každom akčňáku, čo som videl, sa mihli nejaké seiko. Zaujímalo by ma, kedy sa 1.x objavil tento dizajn hodiniek.

BTW: Keby niekto mal sbcm023 bez škrabancov na sklíčku (na tele mi nevadia) a chcel sa ich zbaviť (čo asi ťažko) tak... :P

Odkaz ke komentáři

asi by mi vadilo, jak to při pohledu z boku křiví ciferník a navíc se podle mě k tomuto modelu s plochou lunetou klenuté sklo absolutně nehodí, ale jinak dobrý :D

Jasný, každý to máme jinak :)

To zkreslení cifru ale není tak fatální, výrazné je až při sledování z opravdu hodně ostrého úhlu. Při klasickém "kolik-je-hodin" nebo "krásné-hodinky" pohledu to člověk většinou vůbec nezaznamená. Navíc vnější klenutí je minimální, takže ani vzhledem k lunetě nic zásadního - viz foto.

post-20351-0-53809500-1375342344_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Prave ze to zkresleni vypoukleleho sklicka je paradni, myslim ze to tem hodinkam dava ten spravnej divers vzhled, mozna je to i trosku odkaz k nejakejm starsim hodinkam. Mam to u tunacan a uz to chci i na samuraje :-) Mimochodem jak dlouho k vam putovala zasilka od Harolda? U me je tomu uz tyden a zacinam byt trosku nervozni :-(

Odkaz ke komentáři

Pak tedy zalezi na tvaru toho sklicka- a ted narazim na svou neznalost, tak prosim omluvte muj rozpis :-( nektera sklicka vypadaji spis jako lupa- to alespon podle meho pusobi vcelku nepekne zkresleni. Jedna strana je zaoblena a druha rovna. Ta pekna varianta je, ze tvar toho sklicka je jako u optickych bryli- na dalku- a to ze ma zakrivene obe plochy. Pokud prosim nekdo vite nazev pro dane opticke cleny- napiste, chci se poucit.

Odkaz ke komentáři

Prave ze to zkresleni vypoukleleho sklicka je paradni, myslim ze to tem hodinkam dava ten spravnej divers vzhled, mozna je to i trosku odkaz k nejakejm starsim hodinkam. Mam to u tunacan a uz to chci i na samuraje :-) Mimochodem jak dlouho k vam putovala zasilka od Harolda? U me je tomu uz tyden a zacinam byt trosku nervozni :-(

U mě to byl zhruba ten týden od zaplacení přes PP.

Ten safír, který mám já, je kompilací těch dvou, které jsi popsal. Venkovní strana není uplně plochá, ale zároveň podle mého není stejně zakřivená (konvexní) jako ta vnitřní. Ta druhá varianta, kterou popisuješ, se hodně používala na starých potápkách, ale tam se zase nepoužíval safír (spíš plast či minerál). Vyrobit takhle vypuklý safír asi něco stojí a za +/- litr jako u Harolda ho podle mého neseženeš. Ale taky po nějakých vintage potápkách s vypuklým sklem na e-bay pokujuju, ne že ne :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...