Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 39 minutami, FantasticFabio napsal:

Prosba o informaci - aku pila Greenworks

asi si ji budu muset koupit ….. asi jí potřebuju ( pro práci na zahradě) , ale všimnul jsem si , že se objevuje na bazoši ….. lidi jí prodávaji …. Tak bych se někoho rád zeptal , jestli s ní má někdo “ špatnou , nebo jakoukoliv “ zkušenost? Volba padla na Greenworks , protože baterii už mám na nůžkách na živý plot …. 

Já se s dovolením připojím s navazujícím/souvisejícím dotazem. Také přemýšlím o nákupu AKU motorové pily. A přijde mi smysluplné si vybrat takovou, jejíž baterii (baterie) a nabíječku budu moci využít i následně pro další AKU nářadí a vybavení. Zrovna teď jsem se napálil, když jsem nerozlišil Bosh Power4All 18V a Bosch Professional 18V. Takže mám doma už dvě nekompatibilní nabíječky i baterie.

Moje otázka tedy je, jaká řadu jakého výrobce AKU nářadí preferujte/doporučujete. Kvalita, cena, počet kompatibilních produktů...
Díky.

Odesláno
V 24. 5. 2026 v 21:25, Harwey napsal:

Díky , ale nenašel jsem konkrétní info k aku pile Greenworks …. Někdo tu má sekačku a strunovku …. A jsou spokojený …. Já sám mám nůžky na ž.plot a jsem taky happy …. Takže baterku a nabíječku mám , tak sem si k tomu chtěl koupit pilu ….. Tak holt si jí koupím a uvidím ……

Odesláno

Poptávám firmu - dodavatele pro instalaci bezdrátového  interkomu ( bez videa ) pro panelový´ dům s 14 ti byty …. Něco sem na netu našel , ale pokud někdo máte osobní zkušenost , byla by to paráda. 

díky moc 

Odesláno
V 18. 5. 2026 v 12:50, Klotzman napsal:

Ona je to strašná drbačka to nacenit, i pro odborníka, v takovém množství. Když to koupí obchod, tak za cenu, na které vydělá. Někdo na Bazoši nebo Aukru dtto. Takže z mého pohledu dobré řešení v podstatě neexistuje. Snad jen zkusit vybrat z toho nějaký špeky - pokud tam jsou -  a pokud jsi schopný je aspoň rámcově identifikovat. To, co vidím na fotkách, jsou věci v řádu desítek korun. Ale podle toho množství bych tipoval, že děda kupoval tzv. novinky, tedy všechny známky (nebo většinu), které byly v daných letech vydány, tekže to bude sice korunka ke korunce, ale dokupy pár tisích určitě.. Jo, a ty poslední bločky Vánoce můžeš eventuálně klidně použít, platí furt.

Diky moc všem za odpovědi! Nechal jsem zevrubně nacenit filatelistou a je to jak říkáte - celkově bez hodnoty (socík) a nové bločky použít na dopisy a balíky :D chudák děda, tolik let se s tím drbal...

Odesláno
před 18 minutami, vanderB. napsal:

Diky moc všem za odpovědi! Nechal jsem zevrubně nacenit filatelistou a je to jak říkáte - celkově bez hodnoty (socík) a nové bločky použít na dopisy a balíky :D chudák děda, tolik let se s tím drbal...

…tak hlavně mysli na svoje vnoučata;  nic jiného než Rolex a Patek nekupovat!😎

Odesláno

no, z prodeje známek jsem právě plánoval koupit ty PP...

😢

• Haha 1
Odesláno

Nevíte někdo jestli jde aplikovat něco z obecných pravidel a zákonů na huliče v bytovém domě? Pod námi na balkoně se střídají kuřáci (je to byt kde se střídá nějaká skupina Bolťáků) a ja kvůli nim mám vyhulený byt.

v SVJ jsme sice odsouhlasili změnu domovního řádu aby se kouření na balkonech zakázalo, ale než to bude…. potřeboval bych nějaké střelivo nebo se tu přes léto u otevřeného okna udusím.

Odesláno (upraveno)
před 10 hodinami, nettopejr napsal:

Nevíte někdo jestli jde aplikovat něco z obecných pravidel a zákonů na huliče v bytovém domě? Pod námi na balkoně se střídají kuřáci (je to byt kde se střídá nějaká skupina Bolťáků) a ja kvůli nim mám vyhulený byt.

v SVJ jsme sice odsouhlasili změnu domovního řádu aby se kouření na balkonech zakázalo, ale než to bude…. potřeboval bych nějaké střelivo nebo se tu přes léto u otevřeného okna udusím.

Tohle je téma, o kterém bylo hodně napsáno a řešení to prakticky nemá, bohužel ....
Začnu třeba tímhle, je to z jednoho článku:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Takže pak ti poradí, zkusit řešit DOMLUVOU s dotyčnými, kteří tě kouřem obtěžují a pokud jsou dotyční kreténi nebo jiný druh zabedněnců, tak máš smůlu a buď to musíš trpět a nebo se odstěhovat (to jsou rady z netu). 
Podobná situace je s obtěžování hlukem, štěkotem a vytím psů (vyjma tedy doby od 22,00 do 6,00 hod.)- neřešitelné, sám jsem to v paneláku zažil a nejčastěji slyšel - buď to musíš strpět (tolerance) a nebo se odstěhuj jinam ...

Pak ještě můj synovec, který má ovšem věk i postavu na řešení těchto problému silou, mně doporučoval, zařvi na něj a pokud to nepomůže, dej mu přes držku ....

Upraveno uživatelem milomac
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Pánové nemá někdo tip na dobrý Air Duster. Potřebuju občas vyfoukat profi strojky na stříhání, případně občas PC když mě napadne ho vyčistit... Mám spreje se stlačeným vzduchem, ale klidně bych dal přednost elektro fukaru. Koukal sem na net něco by se dalo najít, ale nemám zkušenost, tak kdyby někdo měl konkrétní tip s kterým je spokojenej, tak by mi to urychlilo hledání. Nemám problém si připlatit za dobrej, ale zase rozumně :default_smile:.  Díky

Upraveno uživatelem lamizol
Odesláno (upraveno)

Dlouhé roky používám woodster cp 16, ale ten se už nevyrábí. Přešel jsem tedy na Metabo Basic 160 (v balení tuším nebyla hadice s ofukovací pistolí, ale pasovala tam ta z Woodstera). Ten už má tu tlakovou nádobu. U něj je výhoda, že si natlakuješ a můžeš přenést někam kde není zástrčka a i tak můžeš chvíli foukat. Obojí funguje skvěle, ale má to pár věcí, které je třeba dodržet. V první řadě musí být kompresor bezolejový. Aby kapičky oleje nebyly ve vzduchu. A druhý problém je kondenzace vzduchu. Vždycky při foukání PC kontroluji, zda z toho nejde vlhkost. Fouknu třeba na okenní tabuli a dívám se, jestli z toho nejde vlhkost. Hodně se to děje když je velké horko. Také není dobré mít v Metabo ten vzduch moc dlouho. Je lepší ho vypustit a na dané fučení znova natlakovat.

Člověk by si řekl, jen foukání vzduchu, ale je to celkem laborování 😀

Upraveno uživatelem Perkele
Odesláno (upraveno)

Díky za tip a za postřehy na co si dát majzla, ale to je na mě moc velký i když chápu, že to bude foukat dobře. Já sem myslel něco příručního něco jako aku vrtačka nebo tak něco :default_smile:

edit: jak jsem psal o tý aku vrtačce, tak jsem namátko kouknul, že i Makita dělá i Air Dustera a já mám všechno od Makity, tak vlítnu asi do něj. Je teda za raketu...

Upraveno uživatelem lamizol
Odesláno

U letiště Václava Havla prý mega kolony co tam staví tu křižovatku, nevíte na jakou stanici poslat manželku co přiletí přes MHD nebo UBER, aby se tomu vyhla a já ji tam autem mohl na klid vyzvednout? Dopočují nějáké Nádraží Veleslavín...děkuji za každý postřeh.

Odesláno

"Megakolony" normálně jedou, pokud dojedeš do POP outletu, kde na pohodu zaparkuješ a můžeš se jít cournout, tak až Ti manželka zavolá, že stojí s kufrem venku, jsi tam do 10 minut.

Odesláno

Díky za rady 👍 Pojedou trolejbusem na Veleslavín a pak metrem na Černý Most....asi nejmenší zlo pro mě když přijedu od HK... ježdění po Praze mě poslední dobou nějak nebere 😆

• Dát hlas 1
Odesláno
V 14. 6. 2026 v 12:22, lamizol napsal:

Díky za tip a za postřehy na co si dát majzla, ale to je na mě moc velký i když chápu, že to bude foukat dobře. Já sem myslel něco příručního něco jako aku vrtačka nebo tak něco :default_smile:

edit: jak jsem psal o tý aku vrtačce, tak jsem namátko kouknul, že i Makita dělá i Air Dustera a já mám všechno od Makity, tak vlítnu asi do něj. Je teda za raketu...

Mám DUB185 a je super za těch pár šušní, funguje i na sníh :D a taky mi doma odloupl kus staré omítky. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...