Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Plátcem DPH je a jde jí o to,jestli se v daňovém přiznání k dani z příjmu uvádí příjmy s DPH,nebo bez DPH?Jednoduše řečeno,bude dávat daňové přiznání a potřebuje vědět,jestli se její příjmy udávají s DPH,nebo bez DPH.Je OSVČ a je plátce DPH.

pokud JE platce tak MA podvojne ucetnictvi a uctuje BEZ dph. Pokud ma podvojne tak si tezko udela priznani sama ale.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepiš sem blbosti... Pokud JE plátce, nemusí vést podvojné!

uklidni se. Ano ciste teoreticky pokud neprekroci 25 mil za rok ale v tom pripade pak musi vest dve evidence- jednu pro ucely dpd a druhou pro dan z prijmu bud danovou evidenci nebo evidenci pro vydaje pausalem. Pak porad plati co jsem napsal driv.

Osobne si myslim ze zena dotazujiciho neni platce, protoze by tohle resila uz loni kdyz podavala priznani k dph.

Odkaz ke komentáři

Tohle ví,ale to jsem se neptal.Plátcem DPH je a jde jí o to,jestli se v daňovém přiznání k dani z příjmu uvádí příjmy s DPH,nebo bez DPH?Jednoduše řečeno,bude dávat daňové přiznání a potřebuje vědět,jestli se její příjmy udávají s DPH,nebo bez DPH.Je OSVČ a je plátce DPH.

Do přiznání k dani z příjmů fyzických osob uvede svoje příjmy bez DPH.

Chtěl bych znát ty "účetní", které svým klientům zdaňují DPH daní z příjmů!

Odkaz ke komentáři

Je to někdo, kdo se vyzná v účetnictví?

Přítelkyně je OSVČ a je plátce DPH a výdaje uplatňuje paušálem. Letos poprvé podává přiznání k dani z příjmu. Nevíte někdo, zda se příjmy v přiznání uvádějí včetně DPH nebo bez DPH? Popřípadě, kde konkrétně, v kterém zákoně je tohle upraveno? Dva účetní říkají, že se příjmy musejí uvádět včetně DPH, další dva, že bez DPH.

Díky za odpovědi

Tohle je fakt síla, kdo se u nás vydává za účetní. Divím se, že si někdo kdo podniká nezaplatí profesionální firmu (které mimochodem moc nestojí) a ušetří ještě spoustu peněz (díky jejich zkušenostem). Navíc je firma pojištěná a jakákoli chyba, penále apod. hradí bez mrknutí oka.

Odkaz ke komentáři

Sorry, ale motáš se v tom. Tvoje citace: pokud JE platce tak MA podvojne ucetnictvi.

Peace!

buď se chceš hádat nebo nerozumíš psanýmu textu ale psal jsem na to že jsi řekl že nemusí a to opravdu když nepřekročí 25m/rok tak nemusí být plátce ale vede dvojí evidenci. :suicide_anim:

takže tam mělo být pokud je plátce A má místo TAK.

Upraveno uživatelem SCIFI
Odkaz ke komentáři

Potrebuju poradit, po 3letech jsem reinstaloval a nemuzu najít nebo si nepamatuju, kde se nastuvuje umisteni tlacitek v outlooku, byl jsem zvyklej to mit jinde, viz obr. jak to presunu, diky

post-20025-026986800 1361807912.png

Upraveno uživatelem Moty123
Odkaz ke komentáři

Potrebuju poradit, po 3letech jsem reinstaloval a nemuzu najít nebo si nepamatuju, kde se nastuvuje umisteni tlacitek v outlooku, byl jsem zvyklej to mit jinde, viz obr. jak to presunu, diky

post-20025-026986800 1361807912.png

Soubor - možnosti - přizpůsobit pás karet - tam si vytvoříš novou skupinu, do ní hodíš zprava odeslat/přijmout, posuneš podle libosti nahoru/dolů a mělo by být hotovo - teda pokud máme stejnou verzi

Odkaz ke komentáři

Diky za odpovedi na DPH.

A jeste jedna vec z jineho soudku?

Byl by tady ochotny Brnak,nebo Prazak,ktery chodi kolem sportobchodu.cz?

Jde mi o to,ze si chci koupit squashovy vyplet a uz jen z principu jim nedam 100 kc za postovne,kdyz to jde poslat jako obycejne psani.

Byl by nekdo ochoten,kdo chodi kolem vyplet koupit a poslat jako obyc psani?penize bych poslal predem.

Vim,ze jde v podstate o par korun,ale jen z principu jim za to ty penize dat nechci.

dik

Odkaz ke komentáři

Aktuální akutní HELP - šikovný grafik na nenáročnou práci dnes!!!

byl by někdo? potřeboval bych z předpřipravených podkladů připravit tiskové podklady pro 3 jednoduché plachty, ??? Práce celkem tak na hodinu to tuším...

Neví někdo o někom, prosím? Docela to hoří... :(

Odkaz ke komentáři

Soubor - možnosti - přizpůsobit pás karet - tam si vytvoříš novou skupinu, do ní hodíš zprava odeslat/přijmout, posuneš podle libosti nahoru/dolů a mělo by být hotovo - teda pokud máme stejnou verzi

Díky Ti, nemusel jsem dát tvorit novou, ale jen posunout, uz ji mam, kde byla

Odkaz ke komentáři

Diky za odpovedi na DPH.

Jde mi o to,ze si chci koupit squashovy vyplet a uz jen z principu jim nedam 100 kc za postovne,kdyz to jde poslat jako obycejne psani.

Byl by nekdo ochoten,kdo chodi kolem vyplet koupit a poslat jako obyc psani?penize bych poslal predem.

Vim,ze jde v podstate o par korun,ale jen z principu jim za to ty penize dat nechci.

dik

Vyreseno

Odkaz ke komentáři

Diky za odpovedi na DPH.

dik

nechci ti do toho kecat, ale nebude lepsi si to nechat vyplest rovnou v nejakym squashovym centru? Vejplet tam k dispozici urcite maji :-)

Odkaz ke komentáři

nechci ti do toho kecat, ale nebude lepsi si to nechat vyplest rovnou v nejakym squashovym centru? Vejplet tam k dispozici urcite maji :-)

Stroj na vyplétání mám,takže potřebuju jen výplet.Naštěstí už je to vyřešeno a jsem zvědavý,až dojde a vypletu to.Nikdy jsem spcial výplet neměl,takže jsem zvědavý na tu změnu,která by měla být podle zkušeností hráčů markantní.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...