JaRooN Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 (upraveno) Sekání mám rád a natíráním jsem se kdysi dávno dokonce i živil, takže není problém. Ale na oplátku mi příjdeš na barák dělat přidavače... A máš to trochu pomotané. Já po něm nechtěl, aby mi něco dělal kolem baráku, já chtěl jen půjčit "hračku"... Upraveno 24. června 2018 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 Domluveno :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 Jaroone, diky za tip... no, za pokus nic nedam ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luka Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 Zdar kolegove,tady je to temer neomezena studnice, tak prubnu netradicni dotaz. Nemate nekdo nejakeho kamose kombajnistu? Jde o to, ze jsem v zivote ridil temer vse, co lze. Od motorek, osobaku, nakladaku, nakladacu, bagru, tanku, transporteru, traktoru a ruznych stroju, az po letadlo a lokomotivu... Jedine, co mi chybi je kombajn. Nechci absolvovat takove ty "zazitkove" akce, s hromadou omacky a lidi kolem. Jde mi o 5 minut, kdy si do toho na kusu posekaneho pole sednu, rozjedu se, parkrat otocim volantem, zastavim a hotovo. Dam soferovi lahev nebo tak neco a zase si pujdeme kazdy svou cestou. Optimalne nejaka Morava, at nemusim z Ostravy dojizdet nekam na Klatovsko :-). Pripadne muzu nabidnout protisluzbou rizeni obrneneho transporteru nebo tak neco. Kdybyste nekdo o nekom vedeli, budu vdecen. Diky. Mrkni na SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Chci si koupit nějakou pěknou tašku přes rameno a ne a ne objevit něco schopnýho. Když už vypadá dobře, tak je to jen malá buzitaška. Nemáte někdo tip? Požadavky - formát na výšku, velikost aby se do ní vešly papíry A4, tzn. minimálně 35, ale spíš 40cm, bez chlopně, nebo s malou chlopní na magnety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Magnety nebrat, zmagnetizujou ti hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Mirek by Ti s tym urcite mohol pomoct Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Kůže nebo koženka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Strellson? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Ad tu zeleň jsem laicky myslel, že by se to zaměřovalo třeba tou optikou od nějakého sloupku atd., prostě jak občas je někde v terénu geometry vidět; gpska je asi v pohodě. Jinak jsem dohledal nějaké doklady k té stavbě ? je tam kolaudace z r. 1982 (výstavba) a kladné ?sdělení k ohlášení? k rozšíření stavby z r. 1995 (2. etapa - rozšíření). Tj. nejdřív se to postavilo a pak se rozšiřovalo. Počítám, že ohláška se nekolauduje, že? Tím by byl část procesu, týkající se SÚ v cajku, ne? (Drobný problémek by mohl být, že v obou případech je deklarovaná výměra o něco menší než realita, nicméně celková výměra se z obou dokumentů určit nedá (u kolaudačního protokolu není uvedena vůbec, u ohlášky je ?prodloužení o 2m?), takže je to asi ok.) ----- Jinak soused a sousedka, zatím vím o 2 lidech, ale bude jich víc, taky budou potřebovat geometra, takže by se dalo něco umořit na nákladech min. na jeho cestu tam, ne? Btw, jaky je rozdil mezi geometrem a geodetem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 25. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2018 Žádnej rozdíl není.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 26. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2018 Geometři sou primkaři, geodeti seikaři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2018 Já mám o 50% víc Seik než Primek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 26. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2018 Já mám o 100% víc Seik než Primek. Tak to mají zeměměřiči;-) No a odjinud má štěstí, že k tomu dohledal nějakou dokumentaci. Nechával jsem si nedávno nacenit legalizaci černé stavby na klíč (garáž a přístavba na baráku) a jsou to teda pálky. Pasport 10 - 15 tis a dodatečné povolení kolem 35... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2018 Ad tu zeleň jsem laicky myslel, že by se to zaměřovalo třeba tou optikou od nějakého sloupku atd., prostě jak občas je někde v terénu geometry vidět; gpska je asi v pohodě. Jinak jsem dohledal nějaké doklady k té stavbě ? je tam kolaudace z r. 1982 (výstavba) a kladné ?sdělení k ohlášení? k rozšíření stavby z r. 1995 (2. etapa - rozšíření). Tj. nejdřív se to postavilo a pak se rozšiřovalo. Počítám, že ohláška se nekolauduje, že? Tím by byl část procesu, týkající se SÚ v cajku, ne? (Drobný problémek by mohl být, že v obou případech je deklarovaná výměra o něco menší než realita, nicméně celková výměra se z obou dokumentů určit nedá (u kolaudačního protokolu není uvedena vůbec, u ohlášky je ?prodloužení o 2m?), takže je to asi ok.) ----- Jinak soused a sousedka, zatím vím o 2 lidech, ale bude jich víc, taky budou potřebovat geometra, takže by se dalo něco umořit na nákladech min. na jeho cestu tam, ne? Btw, jaky je rozdil mezi geometrem a geodetem? A píšeš jen o kůlně? Tedy nejdřív se postavila, následně kolaudovala a po nějaké době přistavovala na ohlášku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2018 Presne tak. Postavila se mala kulna na stav.pov. a zkolaudovala se. Za x let se na ohlášku prodloužila o 2m (v reálu tedy o 3); k tomu uz kolaudace neni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 27. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2018 No záleží, kdy přesně vznikla ta přístavba. Například před poslední novelou stavebního zákona se sice stavby na ohlášení nekolaudovaly, ale ohlašoval se záměr hotovou stavbu (přístavbu) začít užívat a stavební úřad vydal nebo vyznačil souhlas s užíváním stavby (po kontrolní prohlídce). To, že se stavba nekolauduje neznamená, že se neeviduje v katastru. Takže zřejmě kůlna před přístavbou byla pod 16 m2, tudíž evidenci v katastru nepodléhala. Přistavěla se a je přes 16 m2, tudíž evidenci podléhá. To znamená, pokud na to máš doklady od stavebního úřadu a nemáš geometrický plán, je třeba jej nechat vyhotovit a po té nechat kůlnu zapsat do katastru s tím, že bude ještě (už jen) potřeba potvrzení / sdělení stavebního úřadu, že kůlna stojí na pozemku toho a toho parcelního čísla podle toho vyhotoveného geometrického plánu, neboť zjevně v době po přistavení nebyl vydán žádný souhlas s užíváním stavby a ani vyhotoven geometrický plán.Trochu papírování a peněz to je, ale žádná tragédie. Jsou stavby, který nemaj dochovaný žádný doklady a pak to může bejt dost otravný v kombinaci se "špatným" stavebním úřadem, jak píše Igicz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2018 Ta akceptace ohlaseni pristavby je z 7.8.1995. Nejaky nasledny doklad, pokud ma byt, nemam. Je mozne, ze tam tehdy (po dokonceni) otec volal a rekli mu, ze je to ok, a ze to nebudou resit. Nutnost zapisu do katastru chapu. Na obou dokladech ze SÚ je parcelni cislo vyznaceno, takze staci ony a geometrak od geodeta, ne? Nebo SÚ musi ten geometrak se zamerenou kulnou nejak autorizovat? Ted me jeste napada, ze na pozemku je i chata (resp. stoji na stav. pozemek v ramci te zahrady). Ta zapsana v katastru je. Bude ji potreba taky znova zamerit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 27. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2018 Na dokladech je ale číslo celého pozemku, geometrickým plánem dostane nové parcelní číslo část pozemku zastavěná kůlnou, která bude součástí toho pozemku a stavební úřad by měl osvědčit, že právě kůlna, která stojí na tom pozemku, je ta, co byla kolaudována a ohlášena. Katastru může, ale nemusí stačit ty původní doklady, kde nebude uvedeno parcelní číslo z nově vyhotoveného geometrického plánu. Dá se to vyzkoušet "průzkumem bojem" - podat k zápisu a buď to katastr rovnou zapíše, nebo si vyžádá doplnění toho sdělení stavebního úřadu. Leč poslední dobou chtěj katastry papír na každej prd. Musel bych se podívat, jak to přesně bylo v roce 1995 (jak to bylo ve stavebním zákoně, který platil od roku 1976 a prováděcí vyhlášce), ale je možné, že stačilo přístavbu ohlásit a po uplynutí lhůty, ve které neměl stavební úřad námitek, případně nestanovil nějaké podmínky pro provedení stavby, se mělo za to, že souhlasí s provedením stavby a tím to bylo vyřízené. Co v katastru je, neni potřeba znova měřit, pokud se to nezměnilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2018 Aha, tak pokud se celou tou akci pod kulnou vygeneruje stav.pozemek, tak pripadnou navstevu SU chapu. No ale zkusim to zacit asi tim "pruzkumem bojem" primo na KÚ a uvidime. Ad ta pristavba - to ja jejich kladne vyjadreni k ohlaseni mam (Sdeleni k ohlaseni - drobne stavby -> nejsou namitky). Otazka je, zda melo byt jeste neco pote (kolaudace, souhlas s uzivanim...) nebo uz nikoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se