Karlos Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 V 29. 9. 2015 v 13:00, JaRooN napsal: Tak to koukám jako blázen. Listy jsou dlouhé cca 20cm. Takto se to povedlo vedle parkoviště v centru Budějic Nádhera. Jestli chceš mít na zahradě něco neobvyklého s velkými listy, tak koukni i na katalpu. I ta krásně kvete, jen trochu jinak a mnohem později, taky hezky voní, má zajímavé plody a hlavně ty obrovské listy.Nebo kdybys chtěl popínavku, tak mrkni na podražec, taky úžasná rostlina s obřími listy a zvláštními květy.
JaRooN Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 (upraveno) Kluci, všem moc díky! Já mám zase brouka v hlavě a manželka má z toho pr.del Upraveno 29. září 2015 uživatelem JaRooN
roura74 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Ahoj. Máte tu někdo zkušenosti s exekucema nemovitostí? Sleduju už víc než rok pozemek, který sousedí s naším a je v exekuci. Mám velký zájem ho koupit, ale už je v katastru zapsána čtvrtá exekutorská kancelář. S jednou bych se možná domluvil, ale čtyři exekuce naráz, na víceméně bezcenném pozemku nemůžou vydělat ani na poplatky exekutorovi.Je to normální aby během roku na již obstavený majetek přibývaly další exekuce? Jak dlouho trvá než se majetek dostane do dražby? Předem díky za odpovědi. Sent from my iPhone using Tapatalk
tommas4 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 (upraveno) Exekuce není na pozemek, ale na majetek dlužníka.Dlužník může mít více dluhů = více exekucí a ty mohou být v více exekutorů.Může se jednat o pohledávky přednostní / nepřednostní - to určuje pořadí.Pozemek může vlastnit více majitelů. Jak vidíš, existuje spousta proměnných. V podstatě domluvit se s exekutorem že to koupíš jako takto nelze.Jde o peníze, doporučuji moc nehlásit že máš zájem, mohlo by se stát že se pozemekbude taky třeba dražit na druhém konci republiky a tak aby jsi měl ne zrovna lehké se účastnit.A pak si ho můžeš od vítězného dražitele koupit. Třeba za X násobek. Od uvalení exekuce na majetek dlužníka po dražbu majetku může uplynout doba i řádechněkolika let. Dlužníkovi se zabavuje to nejjednodušeji zabavitelné - peníze na účtu, plat a dalšípeněžní odměny, potom movitý majetek a nemovitý majetek.Zkusil jsem to napsat tak nějak jednoduše, tahle problematika je docela složitá.V podstatě bych na tvém místě (neznám tedy přesné okolnosti případu) 1x za týden pečlivěsledoval stránky obce pod kterou pozemek spadá, tam musí být usnesení dražbě vyvěšeno vždy.Jakmile bude dražba předmětného pozemku aktuální (a to fakt klidně až za pár let), tak sezúčastníš dražby jako zájemce a pokusíš se ji vyhrát. Ještě doplním že se draží i položky za 10,- korun, tady bude znalecký odhad ceny a ten jesoučást / podklad pro dražbu. Vyvolávací cena je 2/3 ceny odhadní.Pokud se to nevydraží, následuje o několik měsíců později druhé kolo dražby s vyvolávacícenou ve výši 1/2 ceny odhadní. Edit - jo a chlapci, já nejsem exekutor jen píšu své praktické postřehy okem člověka, jehožzaměstnanci občas přijde obsílka od exekutora.Máme nejednoho průšviháře (třeba jízda načerno v Praze rok 98, nezaplacená pokuta, ignorace upomínek,ignorace soudu, exekuční příkaz na 8,- Kč jízdné + 200,- Kč pokuta + náklad soudního řízení,soudní poplatky a náklady exekutora = asi 14.000,- Kč celkem) tak jsem docela v obraze Upraveno 4. října 2015 uživatelem tommas4
geometr Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 (upraveno) Jen dodám: V posledních dvou letech jsem viděl z titulu své profese několik listů vlastnictví katastru nemovitostí, na kterých byl evidován jeden vlastník (jedna osoba), dvě nemovitosti a několik stran A4 exekucí (naposled to bylo tuším 5 stran).Edit: Jinak si myslím, že dražba je poslední řešení, pozemek lze za určitých podmínek prodat s tím, že dluhy budou uhrazeny z kupní ceny, resp. kupní cenu vlastník třeba ani neuvidí. Dělali jsme pár věcí pro společnosti, které se tím zabývaly (vždy v rámci rodiny, pokud vím - majetek byl prodáván v rámci rodiny právě za účelem umoření dluhu, aby se nedostal do dražby). Přesné podrobnosti, ale neznám, vím o těch případech jen z praxe. Tzn. zkus pohledat nějaké společnosti, co se zabývají "vysekáním" z dluhů a tam se optat na možnosti, samozřejmě zcela nekonkrétně, ne jim vyprávět o tom "tvém" pozemku. Nebo právník, samozřejmě. Upraveno 4. října 2015 uživatelem geometr
roura74 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Díky za rady. Ten pozemek je v podstatě bezcenný. Má cca 900 metrů, stojí na něm sloup elektrického vedení a je složitěji přístupný. V obci se prodávají momentáně stavební pozemky za 35,- Kč/m2. Bylo mi divné jak ho může dražit třeba jeden exekutor, když tam jsou zapsaní další tři. Takže se v podstatě musí všichni mezi sebou nějak sesynchronizovat a pak se podělit o výsledek zpeněžení majetku dlužníka.Budu tedy trpělivě čekat, co z toho bude. Sent from my iPhone using Tapatalk
tommas4 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Někdy ani prodejem nedojde k umoření jistiny dluhu, natož k pokrytí nákladů exekuce / soudu atd.,může se tedy reálně stát že prodejem takového pozemku dotyčnému celkový dluh ještě narosteprávě o náklady dražby.Vždy je v případě že jde "do tuhého" lepší prodat to sám i třeba za nižší cenu než se pak dostatdo tohoto "bludného kruhu". Přirozeně na takovou dražbu ani exekutor netlačí, protože majetkovépoměry dlužníka zná a v podstatě dělá práci kterou nedostane zaplacenu.Ovšem dlužník už s majetkem nakládat nemůže.
geometr Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Každý pozemek má nějakou cenu a může být k něčemu dobrý (i škarpa u silnice). A pokud to není sloup velmi vysokého vedení, trend poslední doby je, zejména v zastavěných částech obcí, překládat trasy silového vedení do země a případně je upravovat, aby využití pozemků omezovaly co možná nejméně, takže třeba i na ten sloup dojde.
geometr Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 V 4. 10. 2015 v 8:09, tommas4 napsal: Někdy ani prodejem nedojde k umoření jistiny dluhu, natož k pokrytí nákladů exekuce / soudu atd.,může se tedy reálně stát že prodejem takového pozemku dotyčnému celkový dluh ještě narosteprávě o náklady dražby.Vždy je v případě že jde "do tuhého" lepší prodat to sám i třeba za nižší cenu než se pak dostatdo tohoto "bludného kruhu". Přirozeně na takovou dražbu ani exekutor netlačí, protože majetkovépoměry dlužníka zná a v podstatě dělá práci kterou nedostane zaplacenu.Ovšem dlužník už s majetkem nakládat nemůže. Nepochybně. Je případně potřeba si najmout někoho, kdo v tom umí chodit a třeba i vyhodit zbytečně pár korun, než se dostat do potíží. Tak tomu je ostatně téměř ve všech případech prodeje nemovitostí. Náklady na prověření stavu a možnosti dané nemovitosti (vytyčení hranic pozemku, posudky stavu budovy, prověření územního plánu a jeho změn atp.) mohou vždy přijít vniveč, avšak v porovnání se starostmi a finančními náklady, které mohou nastat případnou koupí a uskutečňováním představ kupce, jsou téměř vždy zanedbatelné. Příkladů ze své praxe znám opravdu mnoho.
African Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Kluci z Prahy, nemáte odkaz na starožitnictví v tý uličce naproti Dušákovi u Václaváku? Nevím jak lépe bych to vysvětlil :-)
kuncák7 Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Na prikope 17 je dusak. Naproti jsou ulice panska a nekazanka. Kouknu ti.
kuncák7 Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Www.jhbantique.czPanska 892/1.Jestli je to ono
African Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Děkuji moc, ale v nekazance jsem byl a tohle je něco jiného, hodně hodinek tam mají. Mám dojem jestli naproti nebyl Čedok, ale jsem nějákej zmatenej.
kuncák7 Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Cedok je v ulici Nekazanka.Ty w..e,tvuj popis je pro mne des :-)
African Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 To je ono, super,děkuji za tvůj čas :-) Na MB fotky už jsem si připravil usbéčko, aspoň, brzy stáhnu a pošlu.
kuncák7 Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Jo a v bazaru v nekazance maji plno hodinek,byl jsem tam v utery,ale to uz je skoro u jindrisky ulice. Cedok je na druhe strane u ulice na prikope.
African Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 (upraveno) Ja když byl naposledy v Nekázance, tak tam měli jenom jedny Iwc a ty jsem koupil :-) Budu si asi zase někdy muset udělat výlet do Prahy. Dnes jsem volal do Carolina kvůli některým cenám, šílenci, normálně se tam zbláznili. Jinak přeji vše nejlepší k narozeninám, hodně zdraví a pohody :-) Upraveno 8. října 2015 uživatelem African
Hasič Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 Ze ty myslis ulici pred dusakem? Maj tam obrazy, sperky, hodinky a tak? Tak to tam je. A naproti je cestovka!
kuncák7 Odesláno 8. října 2015 Nahlásit Odesláno 8. října 2015 V 8. 10. 2015 v 18:20, Hasič napsal: Ze ty myslis ulici pred dusakem? Maj tam obrazy, sperky, hodinky a tak? Tak to tam je. A naproti je cestovka!Havirska ulice? Sakra,vy tu mluvite jak jinou reci :-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se