Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

já se budim mobilem. měl jsem i rádio budík, ale tomu porad sumel repracek, takže to bylo otravny. jednoho času i klasickej tikaci budík s téma zvoneckama nahoře...to pro mě zas byl šok, když to zaclo drncet... malém mi vylitlo srdce :D takže za mne ten mobil. ikdyz mít ho u hlavy celou noc asi není nejzdravější...

No a to si představ, že kolega z práce si ten budík se zvonečkama dával pro zvýšení účinnosti buď do kastrolu nebo na talíř............... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím tohle vlákno a snad jsem tady dobře. Potřebuju budíka....

Podobný problém jsme řešili před Vánoci s budíkem pro dceru. Docela slušný výběr má Conrad v budících zn. Eurochron:

http://www.conrad.cz/budik.c0819010#min=0&max=400000&show_brand=&show_params=&pg=2&c=0819010&sort=price&order=desc&list=24&boxes_action=1&boxes_show=1

Odkaz ke komentáři

U Madony http://www.umadony.cz , ovsem asi 150 m odtud je minipivovar parnik, tam se taky hodi zajit nebo kus od centra a pres cely mesto zminovany vlakac je penzion u labute, dobre tam vari http://www.penzionlabut.cz/cs/

Tak ještě jednou díky, večer jsme se vrátili z Přerova, bydleli jsme v penzionu Labuť a jedli hned vedle v restauraci U Labutě. Najedli jsme se výborně a vyspali taky. Jo a u snídaně měl jeden pán Seiko 5, tak jsme tam byli dva s hodinkama :-) Nedošlo jen na ten minipivovar, což je mi trochu líto, ale byli jsme po včerejším celodenním měření tak vymrzlí, že už se nám večer nikam nechtělo v tý zimě jít. Dobrej tip, moc mi to pomohlo a ušetřilo čas, díky!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zalezi,na kolik to chces pojistit.Ja uz z 99% pouzivam velkou/malou obalku na cenny psani.Ted jsem posilal na Slovensko tu velkou,pojisteny to bylo na 20litru a bylo to tam tusim za dva dny.Stalo to 250voci.Ale onehda jsem posilal jiny hodinky v ty mensi,pojisteny byly asi na 10 a to bylo kolem 160kacek,nebo tak nejak...

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři

Bezpečnostní obálku na cenné psaní OK,posílám to tak v Čechách,ale nevím jestli je to možné i na Slovensko,asi tedy\ jo.

Ze Slovenska je jaká nej možnost? Snad se tu někto z bratou ukáže.

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři

Prosím o radu/pomoc...

Je možné dnes odpoledne v Praze vidět oranžová Seika Monster? Kamenná prodejna / případně u někoho, kdo je v centru a je ochoten je dnes odpoledne nabídnout k pokoukání? Kolega z práce kupuje pro synka k 18-tinám a rád by si je prohlédl. V Koscomu je nemají skladem.

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

poprosím Vás o radu týkající se koupě bytu. Zakoupil jsem byt od vlastníka, který měl byt v OV. Přepis v KN proběhl v prosinci 2015, přičemž předmětem prodeje byla bytová jednotka nezatížená dluhy ani jinými závazky. Nabyl jsem tímto vlastnické právo k bytové jednotce, včetně podílu na společných částech domu a pozemku. Po koupi došlo k přepisu plátce tepla a vody u bytového družstva. Zde mi bylo zároveň jako jedna z položek ´´uloženo´´ splácet úvěr po revitalizaci domu (skoro 200tis.).

Písemná smlouva s vyjádřenou výší závazku na konkrétní byty neexistuje. Existuje zápis ze shromáždění společenství, kde bylo jejími členy rozhodnuto o provedení revitalizace a o jejím hrazení pomocí společného úvěru s možností uhrazení příslušného podílu na byt jejím vlastníkem z části nebo zcela přímo, bez úvěru. Ani ze strany bývalého vlastníka, ani ze strany SVJ mi nebyl poskytnut položkový rozpis celkové částky ani částka zbývající k úhradě.

Děkuji za každou relevantní radu, jak tuto situaci řešit.

Odkaz ke komentáři

Tady Ti asi teď těžko pomůžeme, je v tom takříkajíc moc neznámých. Záleží, cos měl (podepsal) ve smlouvě, co si odhlasovalo společenství vlastníků, jaké mají stanovy, atd. Pokud si neřešil takové závazky (což není řešení ve smlouvě s prodávajícím), o kterých píšeš, koupils byt a podíly na společných částech budovy a pozemku se všemi právy a závazky s nimi spojenými. To, na co a jakým způsobem Tě upozornil nebo měl upozornit prodávající, případně, s čím si mu podepsal, že ses seznámil apod. je věc další. Kupovals sám, nebo přes realitku?

Odkaz ke komentáři

.....Existuje zápis ze shromáždění společenství, kde bylo jejími členy rozhodnuto o provedení revitalizace a o jejím hrazení pomocí společného úvěru s možností uhrazení příslušného podílu na byt jejím vlastníkem z části nebo zcela přímo, bez úvěru. Ani ze strany bývalého vlastníka, ani ze strany SVJ mi nebyl poskytnut položkový rozpis celkové částky ani částka zbývající k úhradě.

Děkuji za každou relevantní radu, jak tuto situaci řešit.

Pokud tomu dobře rozumím, koupil sis byt v domě, kde je dvoje vlastnictví bytů: družstevní a vlastnictví bytových jednotek. Problém je, že při revitalizaci domu si družstvo za své družstevníky vezme úvěr (a ten jim pak pro ně výhodněji naúčtuje do jednotlivých plateb), musí vlastníci jednotek splatit poměrnou část svého dluhu - jak píšeš - buď celou nebo v několika splátkách, takže otázka je zda těch 200tis je celková částka, kterou by vlastník bytu měl zaplatit (a kolik z ní předcházející vlastník uhradil) nebo se jedná o zbývající část dluhu, kterou je třeba uhradit. V každém případě se platbě těžko vyhneš. Prodávající Tě samozřejmě měl informovat, stejně jako mohl 200t (pokud je to celková částka) uhradit a navýšit o ně cenu bytu.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Z čeho tak soudíš? I když je to samozřejmě velmi pravděpodobné. Družstvo je také členem společenství, jakožto vlastník bytů a spoluvlastník společných částí domu případně pozemku. Ale jak píšu moc neznámých - prostě nevíme spoustu důležitých informací. Tohle je na návštěvu právníka, pokud má tazatel pocit, že byl přinejmenším neinformován.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...