bohus76 Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 To je petka 1,5 litru a dávám 6 takových naběraček z TeeGschwendner, je to taková větší kávová lžička. http://www.teegschwendner.de/tee/products_detail.mfpx?selected_products_id=2663 To množství odpovídá plus mínus tomu co by se dalo na uvaření stejného objemu čaje. Ale třeba když dáš míň a necháš to dýl louhovat, bude výsledek podobný. Taky záleží jaký zelený čaj použiješ, chce to vyzkoušet. A vylouhuje se to i ve studené vodě ? Jako pořádně.
Liqid Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 Mám spíš obavy, jestli se tam toho nevylouhuje až moc, co třísloviny a spol? Na žaludek mi silné výluhy nedělají moc dobře.
bohus76 Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 Právě jsem si říkal zda neudělat raděj ten zelený /či jiný čaj/ standartním způsobem a pak nezchladit ? Třeba by nám k tomu něco řekl Zdeněk Prachař něco.
filo-boxer Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 A vylouhuje se to i ve studené vodě ? Jako pořádně. Mám spíš obavy, jestli se tam toho nevylouhuje až moc, co třísloviny a spol? Na žaludek mi silné výluhy nedělají moc dobře. Právě jsem si říkal zda neudělat raděj ten zelený /či jiný čaj/ standartním způsobem a pak nezchladit ? Třeba by nám k tomu něco řekl Zdeněk Prachař něco.Kluci nekomplikujte to a vyzkoušejte to. Tenhle způsob výroby ledového čaje není z mé hlavy, je to normální ověřený postup.
martinzberatel Odesláno 25. července 2015 Nahlásit Odesláno 25. července 2015 ja som to vcera teda skusil, vyluhuje sa to aj v studenej vode v pohode a k pitelnosti to bolo uz za par hodin, tak kto nechce, nemusi luhovat celu noc Ale je potreba urcite dosladit :-/ inak je to horkej studenej zelenej caj... ale dal som lyzicku Stevie a jeden citron a zrazu to bolo uplne ako NESTEA
martin.951 Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Super, taky jsem včera postup zkusil, dík za tip - louhoval jsem trochu zeleného smíchaného s Le touaregem a bylo to super.Už jsi vyzkoušel i ten pu erh?
filo-boxer Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Jo, zrovna jsem ho přecedil, zapomnel jsem ho v lednicce, tak se louhoval 24 hodin. Ale ještě jsem neochutnával.
filo-boxer Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 ja som to vcera teda skusil, vyluhuje sa to aj v studenej vode v pohode a k pitelnosti to bolo uz za par hodin, tak kto nechce, nemusi luhovat celu noc Ale je potreba urcite dosladit :-/ inak je to horkej studenej zelenej caj... ale dal som lyzicku Stevie a jeden citron a zrazu to bolo uplne ako NESTEA Ona ta hořkost asi i závisí od toho, s jakým čajem kdo pracuje. Já jsem to teď dělal z Japan Gyokuro a ten je relativně sladký, takže stačilo jen trochu cukru. Už jsem dodělal i tu Puerh variantu, zase jen trocha cukru a šťáva z půlky citrónu a je to super! Vlevo Puerh ice tea, vpravo Gyokuro ice tea
bohus76 Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Jaké je louhovaní u toho Puerhu ? Jako doba Zdenku,dík.
bohus76 Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Jaké je louhovaní u toho Puerhu ? Jako doba Zdenku,dík.Myslel jsem samo Lukáše
filo-boxer Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Aha, jak jsem psal, nechal jsem to 24 hodin, ale myslím, že by stačilo i 12. Ráno jsem ho zalil podruhé, uvidíme, jestli z toho zítra něco bude. Bylo to 15 gramů na 1,5 litru.
Bert Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 dnesni vobed To černý křeslo na slunci Ti přeju :-)
Ondras_CZ Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 dnesni vobed tak to je job snu
warann Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 tož tak.. Slušná sestava. Asi měknu, ale mně by zřejmě zcela stačilo č. 2. Pochopitelně v dostatečném množství .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se