walter10 Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 Ad Suntory Gold: Hezké dědictví. Milovníka whisky jistě potěší. Závan historie, možnost ochutnat starší plnění... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 V 1. 2. 2021 v 22:18, just_a_wee_dram napsal: Dnes Suntory Gold z 80. let po dědovi. Sice je to jen "obyčejný" japonský NAS blend, ale stejně je fascinující sledovat, jak se po několika dekádách v lahvi po nalití mění její charakter a temperament. K tomu jsem samozřejmě musel zvolit Seamastery z raných sedmdesátek, taktéž zděděné. Díky, dědo Děda byl mlsoun sklínku s čepičkou jsem viděl naposledy před 30 - ti lety , taky u nějaké whisky z nipponu. Je to doufám originál a ne víčko od něčeho jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 Pokud máš na mysli tu pokličku na skleničce (glencairnu), tak ta se dá zakoupit například v e-shopu skotska-whisky.cz: https://www.skotska-whisky.cz/doplnky/sklo/degustacni-whisky-sklenka.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 No vidíš, a já to fakt viděl naposledy před těmi 30 - ti lety a z nipponu. Pokud si to dobře pamatuji, sklínka byla maličko nižší a čepička měla úchop omotaný zlatým drátkem. Viděl jsem to na velvyslanectví a poměrně mne to překvapilo - vůbec jsem v té době netušil, že dělají i whisky. Od té doby jsem tedy žádnou japonskou whisky nepil, byť už vím, že je dělají a lidi si je poměrně chválí. No já byl vždycky radši na gin a koňáček. I rumu, pominu-li grog, který můžu i v létě, jsem přišel na chuť až v novém miléniu :_D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 22. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2021 Občas je chuť i na něco sladšího... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 Nealko na pumpě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 28. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2021 I míchaná whisky může být výborná. Zvlášť když je ze samých jednosladových. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty89 Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Jsem dneska trochu doplnil zásoby. Tak snad to vydrží dýl jak týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 7. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2021 Mám ten Barbados prostě rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 Panove, tusite jakou to ma cenu, kdyz je to limitka, z 2006? Diky, Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 17. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2021 @Ondra Cenu to má jak pro koho. Můj strop se v rámci obyčejné spotřebitelské rozumnosti pohybuje okolo 600-800 Kč (neboť výbornou mirabelku, i starší, bych měl být schopen sehnat od blízkých lidí, kteří sami produkují pro své potřeby; a nejspíš bych ji měl do 500 Kč; možná jen lahev nebo dvě, pokud by jí byl nedostatek, ale prostě měl). Kdybych byl zvědavý a chtěl srovnávat v rámci toho, co znám nebo mám, asi bych byl ochoten přitlačit na 1 000 Kč, jako fanda i na 1 500 Kč. Bavíme se zatím o běžném spotřebiteli, co ten obsah opravdu pije, ne sbírá, přeprodává apod. Movitější konzumenti, sběratelé, popřípadě různí obchodníci či osoby zabývající se investičním alkoholem - tak se tomu teď hezky říká, nebo přímo spekulanti, můžou dát samozřejmě i mnohem víc. P. S. Jinak destiláty od Žufánka jsou výborné kvality, o tom žádná. Vzhledem k tomu, jak jsou jeho limitované edice vyhledávané, bys s prodejem za lepší peníz neměl mít problém. Navíc jde o lahve s kolkem. (A to je pro mnohé často důležitější než samotná kvalita obsahu, co si budeme nalhávat. Přidá-li se k tomu navíc zajímavý příběh...) P. P. S. Kdybych měl sehnat mirabelku jako dárek pro milovníka tohoto druhu destilátu, jde o jinou situaci. V takovém případě nemám problém přemýšlet o ceně 2 000 Kč i výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 18. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2021 před 21 hodinami, walter10 napsal: @Ondra Cenu to má jak pro koho. Můj strop se v rámci obyčejné spotřebitelské rozumnosti pohybuje okolo 600-800 Kč (neboť výbornou mirabelku, i starší, bych měl být schopen sehnat od blízkých lidí, kteří sami produkují pro své potřeby; a nejspíš bych ji měl do 500 Kč; možná jen lahev nebo dvě, pokud by jí byl nedostatek, ale prostě měl). Kdybych byl zvědavý a chtěl srovnávat v rámci toho, co znám nebo mám, asi bych byl ochoten přitlačit na 1 000 Kč, jako fanda i na 1 500 Kč. Bavíme se zatím o běžném spotřebiteli, co ten obsah opravdu pije, ne sbírá, přeprodává apod. Movitější konzumenti, sběratelé, popřípadě různí obchodníci či osoby zabývající se investičním alkoholem - tak se tomu teď hezky říká, nebo přímo spekulanti, můžou dát samozřejmě i mnohem víc. P. S. Jinak destiláty od Žufánka jsou výborné kvality, o tom žádná. Vzhledem k tomu, jak jsou jeho limitované edice vyhledávané, bys s prodejem za lepší peníz neměl mít problém. Navíc jde o lahve s kolkem. (A to je pro mnohé často důležitější než samotná kvalita obsahu, co si budeme nalhávat. Přidá-li se k tomu navíc zajímavý příběh...) P. P. S. Kdybych měl sehnat mirabelku jako dárek pro milovníka tohoto druhu destilátu, jde o jinou situaci. V takovém případě nemám problém přemýšlet o ceně 2 000 Kč i výše. Diky moc za komplexni odpoved! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 Back in 80s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 před 4 minutami, Ondra napsal: Back in 80s Ten jsem zkoušel hulit ubalenej v toaletaku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 před 4 minutami, Gustaf napsal: Ten jsem zkoušel hulit ubalenej v toaletaku Jaky to bylo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 před 1 minutou, Ondra napsal: Jaky to bylo? Tyjo ani ti nějak nevím....:D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 před 1 minutou, Gustaf napsal: Tyjo ani ti nějak nevím....:D Na piti ale dobrej, ja ho jedu furt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2021 před 2 minutami, Ondra napsal: Na piti ale dobrej, ja ho jedu furt Ale tak to asi jo jako huleni nedoporučuji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 22. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Sice už také není, ale potěšila... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se