TIME Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Nepovedlo se mi vložit foto , tak ještě jednou.
ava Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Tak zarezervováno, v září se jede na jih caravanem. Budu se snažit pak sepsat zážitky z první cesty obytňákem ...Kde jsi to rezervoval?
Lukyn77 Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 Pěkná kára. Kolik to má míst na spaní?Toho se vůbec neboj. Pokud člověk není úplný kopyto, tak je to v poho. My byli před dvěma lety ve Francii, jezdili jsme po městěch s docela úzkejma uličkama a žádněj problém nebyl. Pravda teda je, že mě to hrozně baví, v tý Francii jsme najeli asi 4,5t km, z čehož jsem řídil asi 4t a kámoš těch 500, letos po Polsku asi 2t a řídil jsem to celý. Příštá rok snad dáme Provence, už se těším. A abych nebyl OT, tak kamarád udělal na víkendový blbnutí pro děti tenhle "obytňák". Smradi jsou nadšený.IMG-20170706-00607.jpg Pravda teda, že to ještě prokládá lodí, která je taky vlastně obytná.IMG-20170706-00609.jpg Kde jsi to rezervoval? Vše viz odkaz:http://www.obytnaautapraha.cz/pujcovna-obytnych-vozu/carado-t-447/
warann Odesláno 10. července 2017 Nahlásit Odesláno 10. července 2017 (upraveno) Tak to je fakt pěknej kousek, po pravdě uvnitř prostornější, než jsem myslel. Jinak my bereme odtud: https://www.campersport.cz/inpage/auto-xgo-family-103/ je to celkem slušný auto, za velmi příznivý peníze, navíc dávají různý slevy (za včasnou rezervaci, za opakovaný půjčení atd.) takže jsme se v květnu dostali při 10 dnech na rovnejch 20t. Upraveno 10. července 2017 uživatelem warann
Lukyn77 Odesláno 11. července 2017 Nahlásit Odesláno 11. července 2017 Tohle autíčko jsem potkal o víkendu, spokojení dva němečtí důchodci :-)Ideální velikost pro dva.
Ivan Lelák Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Odesláno 18. července 2017 Tenhle Possl Concorde Compact je náhodou povedené auto, jen 5,4 m dlouhé, pro 2 lidi, kteří chtějí kompaktní bydlík, se vším potřebným. Přiznám, že se mi líbí víc než Transportery od Westfalie s vysouvací střechou, i když jinak nemám tahle auta, připomínající nacucané klíště, moc rád. Systém sklápění postele je perfektní, díky teleskopickým vzpěrám asi snadný a na rozdíl od větších polointegrálů se dá pod postelí sedět na sedadlech, která nemusí sklápět. Myslím jen, že drápání do patra nebude chtít absolvovat každý důchodce a pro mladé, aktivní lidi, zase chybí větší zavazadlový prostor, třeba na kola, ne každý chce na zádi vozit nosič, popř. box.
Lukyn77 Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Odesláno 18. července 2017 Ivane díky za popis a obrázky interiéru, vypadá to pěkně. No, kousek od auta na lavičce svačil takový postarší pár němců, cca 60ti letých ... tak zatím to asi dávaj, nebo tam mají výtah :-)
Ivan Lelák Odesláno 31. července 2017 Nahlásit Odesláno 31. července 2017 (upraveno) Když jsme se nedávno vraceli na motorkách z Ruska, už jsem se těšil na nějaký výlet s Důrou. A tak jsme v pátek vyrazili na víkend, aspoň kousek. Vybrali jsme si Český ráj, konkrétně Branžež. V autě jsme vezli koloběžky a nesměl chybět ani náš borderák Skoty. Na místě jsme našli trochu retro, ale jinak příjemný, lesní kemp Peklo. Sociálky čisté, ale už něco pamatovaly, takže nastal čas na využití naší vlastní koupelny a WC v jednom. Jak víte, naše Důra je sama o sobě trochu retro a tak není divu, že i WC máme "na dvorku". Nicméně, jak se ukázalo, perfektně funkční a využitelné i jako sprcha, což se hodilo po návratu z výletu na kolobrndách. Víkend byl bezva, v Důře spíme jako mimina, Drákulka umí v naší kuchyni vykouzlit skvělé dobroty, prostě paráda... Omlouvám se za fotky mobilem. Upraveno 31. července 2017 uživatelem Ivan Lelák
Valderek Odesláno 1. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2017 Ahoj Ivane. Mám jen dotaz, jak funguje ta sprcha ? Tam je nějaké čerpadlo na tu vodu s kbelíku ? Prosím o osvětlení díky
Ivan Lelák Odesláno 2. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2017 Ano, na konci tlusté hadice, která jde od sprchy, je ponorné čerpadlo na 12 V. Od něj vede kablík s vypínačem a 12V zásuvkou, 5 metrů dlouhý. Vždy přihřejeme trochu vody na vařiči a smícháme se studenou. Vědro má objem 14 litrů, ani ho nedáváme plné a osprchujeme se oba. Sprcha je za pár stovek, Čína jak vyšitá, má regulaci množství vody, ale stejně ji máme stále na max. Teď nám na rukojeti praskla převlečná matice a trochu to kape i jinde než má, na funkčnost to nemá vliv. Koupili jsme tuhle levnou na zkoušku, zda to vůbec využijeme a zatím se to osvědčilo, až někde najdu něco kvalitnějšího, vyměním to, ale tohle funguje celkem dobře. Obal sprchy se dá použít i jako nádoba na vodu pro sprchování, v sadě je i háček, držák s přísavkou a náhradní těsnění.
Lamiczka Odesláno 2. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2017 Možná už to tu bylo, ale čumím po vw caravella long a obyčejnějších vestavbách s postelí (v podstatě samodomo multivan) a Dšan z transporter klubu to má fakt vychytaný. Třeba se to někomu bude hodit pro inspiraci, kdo ještě neviděl... http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/
Ivan Lelák Odesláno 3. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2017 Lamiczka - to zase tak obyčejné vestavby nejsou. Má tam toho hodně, to snad ani nedělá jen pro sebe... Pěkné, díky za odkaz...:-).
Lamiczka Odesláno 3. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2017 Myslel jsem obyčejnější v tom smyslu, že tam není kuchyně, dřez, a spousta multifunkčních poliček a zákoutí.... Šlo mi o to zachovat auto v hodně původním rozložení a vestavbu mít opravdu "jednoduchou" jen jako náklad... Tohle mi právě přišlo dobře vychytaný i super řemeslně provedený. Některý ty vestavby už jsou hodně velký, mě šlo jen o ten box do kufru s postelí, jako dělal např tady do té caravelly long. Hrozně se mi líbí to kování, co používá - ty zacvakávací úchytky se zámkem jsou super.http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/Kempingova_skrinka_EVO-XXL_Caravelle_long_T5/ Jinak z toho co jsem četl, tak je to spíš z fandovství, že ty vestavby dělá pro sebe a pro členy klubu, neživí ho to... Hodně to zvažujeme na cestování s holkama. Nějakou T4 asi skrz finance a případný servis...
Sacíbagr Odesláno 9. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2017 (upraveno) Jinak z toho co jsem četl, tak je to spíš z fandovství, že ty vestavby dělá pro sebe a pro členy klubu, neživí ho to... Hodně to zvažujeme na cestování s holkama. Nějakou T4 asi skrz finance a případný servis...Kamarád si se stolařem nechal udělat podobné šuplíky a postel do krátkého Vita. Dokoupil Maggiolinu na střechu, kompresorovou ledničku a hotovo. Jezdí s námi a sólo často dávají Sardinii a Korsiku. Upraveno 9. srpna 2017 uživatelem Sacíbagr
M10 Odesláno 10. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2017 ...tak oni si lidi už dneska do kempu s sebou vozí i vlastní latrínu...no kdo by to byl před dvaceti lety řek...
Ivan Lelák Odesláno 10. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2017 Vždycky v kempu nejsme a v některých kempech jsou toalety daleko, popř. poddimenzované... WC vozíme druhou sezónu, zatím jsme ho nepoužili, až teď. A je to prima. Minule jsme ještě neměli štětku, na tu jsem tak trochu zapomněl. Sháněl jsem nějakou malou, variantou byly karavanové, ale dnes jsem to vyřešil u nás v krámě štětkou na nádobí a upravenou malou dózou...:-).
Lamiczka Odesláno 10. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2017 Tak podobný bedny někdo začal dělat jako typovky...http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nemci-nabizi-vec-ktera-udela-hotel-na-kolech-z-kdejakeho-auta-jen-za-60-tisic/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
African Odesláno 11. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2017 Krásný to máte klucí Včera jsem koukal na Autosalon, zrovna tam testovali VW Californii. Pěkné, ale ta cena je tedy nesmyslná. Okolo dvou mega už se dá přeci pořídit kvalitní plnohodnotný obytný vůz s mnohem více místa, anebo?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se