Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Matrace na zakázku objednána,ale ne MPO, nedávají bytelnější potahy na matraci do auta. 
A další věc řeším 😅 nějaký bytelnější grill/ohnistě. Nemáte tip kde mrknout a nebo jestli nemá někdo možnost udělat? 
Díky 

Odesláno
V 7. 6. 2026 v 12:01, Zdenek1307 napsal:

My teď zase kempování v Rakousku klasickým způsobem. Ale taky stále přemýšlíme, jestli nejít do nějakého obytňáķu nebo dodávky. Na druhou stranu, člověk, když má postavený stan, tak může s autem kdykoliv odjet. To bychom k obytňáķu potřebovali ještě moped nebo kola.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

My jsme nekolik let jezdily obytnym autem se ctyrmi psy, za obytkou platak a na nem Smart…. uz jsem ale zpohodlněl…..

• Like 1
Odesláno

Diky za tipy. U těch slabých grillů mám zkušenost (2koupené) že se zkroutí . Dělal jsem si i nerez a také nevydržel. 
Jednorázovky už vyzkoušené,myslím dobrá věc na rychlogrillovačku.

Našel jsem na netu něco podobného tady tomu skládacímu a do toho jdu. 
Až bude doma ,dám na ukázku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odesláno

Máme za sebou druhou letošní dovolenou. První byla poznávačka po Holandsku, teď jsme se vyrazili válet k moři do Chorvatska. Cestou zastávka na motosrazu ve Slovinsku a od minulé soboty jsme byli 5 dnů v kempu na ostrově Krk. Byla to má první dovolená obytňákem na jednom místě a mohu říci, že je to jednou za čas skvělý - relax, koupání, dobré jídlo, lenošení, kvalitní spánek, prostě balzám na duši.. Bylo tam sice vedro, ale dostali jsme místo na konci kempu, už pod stromy. Chtěl jsem větší, klidné místo kvůli našemu psovi, který se nekamarádí s cizími psy a dostali jsme tenhle skvělý plácek o velikosti 150 m2, který byl celý den ve stínu. A se zbytkem si poradil MaxxFan.

Bohužel, obytka utrpěla menší škody - nejdřív jsem utopil v moři klíče od auta. Hned jsem je vypral ve sladké vodě, ale přestal fungovat centrál. Zkusím vyndat z dálkáče baterku a uvidíme. Druhá škoda je ulomená noha od markýzy Thule (spodní výsuvní část) - pes byl přivázaný ke stromu na 15 m šňůře, ale šla kolem srnka a jak za ní vyrazil, šňůra při napnutí ulomila nohu. Pes sice zareagoval na odvolání, ale ta vteřina, co jsem čuměl do mobilu než jsem na něj zavolal stačila, aby se šňůra napnula a přerazila nohu. Předpokládám, že se dá koupit jako náhradní díl. Třetí škodou byla německá sklenice na víno, ve které je zespodu magnet a sklenice visí pod kuchyňskou linkou na magnetické liště. Magnet se ze sklenice uvolnil, sklenice spadla a rozbila se. Další nehodou bylo, že po otevření horní skříňky nad linou vypadla skleněná konvice, rozbila se a udělala menší díru do kuchyňské desky. Nejspíš to zatmelím, přebrousím a umístím dekorativní samolepku s kuchyňskou tématikou. No a poslední incident nastal v pátek v noci 4 km od domu. Srna se rozhodla spáchat sebevraždu, nenarazila do boku auta ale skočila pod auto, kde urvala třmen, který držel dlouhou tyčku od nádoby na šedou vodu, na kterou se nasadí klička aby se nádoba dala vypustit. Snad není poškozen i ventil, uvidíme, třměn je z plocháče, tak půjde přivařit. 

Takže skvělá dovolená, která se mírně prodražila.

Odesláno (upraveno)

@Ivan Lelák  Tak to je trochu smůly, naštěstí nic zásadního. Nám občas něco provede vnučka, takže už v autě nemáme v zásadě nic skleněného nebo keramického, navíc je to výrazně lehčí.

My jsem letos vyrazili teprve potřetí, delší nemoc nás zarazila a v 38 °C jet karavenem na 4 denní pobyt do kempu na přímém Slunci je "sebevražda", tak jsme to odložili na předchozí víkend.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
před 15 minutami, Josef01 napsal:

@Ivan Lelák  Tak to je trochu smůly, naštěstí nic zásadního. Nám občas něco provede vnučka, takže už v autě nemáme v zásadě nic skleněného nebo keramického, navíc je to výrazně lehčí.

My jsem letos vyrazili teprve potřetí, delší nemoc nás zarazila a v 38 °C jet karavenem na 4 denní pobyt do kempu na přímém Slunci je "sebevražda", tak jsme to odložili na předchozí víkend.

No jo, sklo se rozbije. Ale zapomněl jsem zmínit, že nám někdo ze stolku pod markýzou někdo pravděpodobně čórnul 2 karavanové hrnky (kombinace nějakého bambusu s plastem), které jsou nerozbitné, měl jsem je rád a díky spodnímu gumovému kroužku nekloužou ani za jízdy nerachtají. Je mi sice divné, že by je někdo ukradl, třeba se ještě najdou, ale stát se může cokoliv.. PS: Koukám, že máte koberec taky menší než markýzu, u nás to bylo nedopatřením, ale nakonec dobrý..

Odesláno

@Ivan Lelák my jsme si vybrali o něco menší schválně, jinak na to pořád prší a teče na to voda z markýzy. Navíc já šroubuju tyče markýzy do takové patky a většinou nepoužívám popruhy, které pak překáží, tak ten větší koberec pak vadí.

• Díky 1
Odesláno

Po několika letech jsem zjistil, že se gumové těsnění začíná lepit k plastovým oknům v karavanu, použil jsem přípravek na regeneraci gumy se silikonem, a hned je to jiná liga. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...