Josef01 Odesláno 25. května Nahlásit Odesláno 25. května (upraveno) @Maro To bude hodně těžký, 12. srpna je zatmění Slunce v severním Španělsku a bude tam celá Evropa. Upraveno 25. května uživatelem Josef01
Maro Odesláno 25. května Nahlásit Odesláno 25. května (upraveno) @Josef01 jojo, vím o tom, částečně jsme jedni z te celé Evropy, i když to nebyl primární cíl. Jako auta zatím podle mého rychlého hledání jsou, ale fakt nevim, kolik maji stát, jestli existuje nejaky camperovy rentalcars a jestli tam vlastně legálně muzeme spát v obytce. @wawrik Jojo i Island jsme zvažovali, ale tam pojedeme příští rok, udelame si návrat po 10 letech. Ta země je dokonalá (ale to jsme spolu uz kdysi resili ) Upraveno 25. května uživatelem Maro
Josef01 Odesláno 25. května Nahlásit Odesláno 25. května Přespávání bude silně individuální, jedna obec ok, druhá obec zákaz. Samozřejmě bere se přespání jako parkování, tedy bez vnějších znaků kempování. Spousta informací je v aplikacích typu Park4Night apod. Pobřeží a národní parky bych ani nezkoušel, tam to chce kemp. Mnoho měst má "áreas de autocaravanas" (vyhrazená místa pro obytňáky, často zdarma nebo levná s možností výpustě a vody).
Murphy97 Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května (upraveno) 17 dnu road trip za nami, tentokrat primarne Sicilie a par zastavek v Italii a v Rakousku po ceste tam i zpatky. Kveten je na tuto destinaci idealni, konstatni teploty okolo 24 stupnu. Na koupani to na tom vetrnem ostrove samozrejme jeste neni, ale na poznavacky super, u auta se uz take da sedet a se stmivanim jsme se stejne presunuli dovnitr. Videli jsme vsechna krasna historicka mesta, byli na Etne, na pistaciove farme, jedli pomerance primo ze stromu, navstivili Udoli Chramu, Pompeje, Materu a mnoho dalsich mist... Poprve s Californii, vsechno fungovalo jak melo, ten prostor nad hlavou s moznosti vetrani, kapitanske sedacky a spaci vestavba s vysuvem VanEssa - to posunulo uroven cestovani o level vyse. Prumerna spotreba za 5100km byla 7,05l/100km. Rozhodne nejsem pri presunech brzdou provozu, tak to mi prijde take super. Takze parada a uz se tesime na dalsi cestu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. května uživatelem Murphy97 3 3
Murphy97 Odesláno 30. května Nahlásit Odesláno 30. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
vraby Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Zdravím Nedělá tady někdo vestavby do auta? Jednoduchý rám a deska na spaní? Nebo tip kde mrknout. Děkuji
Josef01 Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Trochu větší karavan u Berounky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Murphy97 Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června ..no, kdyz jsem dneska videl inzerat na garsonku 27m2 v Argentinsky za 9 micu, tak se ptam proc ne rovnou tyhle 2-3 bydliky a pohoda
Josef01 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Bohužel ceny bydlení jsou nesmysl, takový karavan jsem viděl prodávat použitý v řádu 80 tis. USD. Tenhle tady je zaparkovaný celoročně, takže v podstatě chata. Mě dává smysl i relativně levné bydlení typu https://gotthouse.cz/. Cenu obytných aut letí pořád nahoru, takže můj se prodával v roce 2019 za 1.8 mil Kč a dnes má cenu 1.5 mil. Kč, to se nedá se automobily v této cenové relaci vůbec srovnat.
Prochy68 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 16 hodinami, vraby napsal: Zdravím Nedělá tady někdo vestavby do auta? Jednoduchý rám a deska na spaní? Nebo tip kde mrknout. Děkuji Zalezi jak ses narocnej, ja si pro svoje minimalisticky potreby vyrobyl tohle, stalo me to asi 1500 a jedno odpoledne prace. Kdybych misto lamino desky zvolil obyc osb tak jsem cenove na pulce. Vozim to v porad a vyndavam jen kdyz nahodou potrebuju vetsi kufr. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Zdenek1307 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června My teď zase kempování v Rakousku klasickým způsobem. Ale taky stále přemýšlíme, jestli nejít do nějakého obytňáķu nebo dodávky. Na druhou stranu, člověk, když má postavený stan, tak může s autem kdykoliv odjet. To bychom k obytňáķu potřebovali ještě moped nebo kola. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
vraby Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Zalezi jak ses narocnej, ja si pro svoje minimalisticky potreby vyrobyl tohle, stalo me to asi 1500 a jedno odpoledne prace. Kdybych misto lamino desky zvolil obyc osb tak jsem cenove na pulce. Vozim to v porad a vyndavam jen kdyz nahodou potrebuju vetsi kufr. Už to mám vymyšlené, jen spočítat materiál a udělám si sám . Poptával jsem ceny a chtějí za to docela dost. (13tis) 1
Murphy97 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Před hodinou, Zdenek1307 napsal: My teď zase kempování v Rakousku klasickým způsobem. Ale taky stále přemýšlíme, jestli nejít do nějakého obytňáķu nebo dodávky. Na druhou stranu, člověk, když má postavený stan, tak může s autem kdykoliv odjet. To bychom k obytňáķu potřebovali ještě moped nebo kola. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Myslis takto? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 3
Zdenek1307 Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 8 hodinami, Murphy97 napsal: Myslis takto? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ano. To už je jiný level 1
vraby Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června V obýváku na koleni vyrobeno za třetinu ceny. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
vraby Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června Dostal jsem tady tip na MPO matrace , nevíte ještě o někom aby jsme mohli porovnat a vybrat ? Chceme skládací v určitém rozměru. Díky
Ivan Lelák Odesláno 22. června Nahlásit Odesláno 22. června Začátkem května jsme byli v Holandsku a byl s námi poprvé náš pes. Po návratu jsem dal auto do práce, protože jsme dělali plot. Včera jsem auto přivezl a Bery se od něj skoro do večera nehnul, už chce zase vyrazit.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se