Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No to ma zaujima, pokial viem tak to bola jedna z najvacsich slabosti 96 ze sa casom ten cap rotoru uvolnil a rotor zacal drhnut o dynko.

• Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

skalis

Opravdu? tak to se divím. Já jsem totiž četl, že rubíny se používají proto, že nejsme schopni vyrobit tak malé kul. ložisko. Tedy spíše ne tak kvalitní, aby vydrzelo stejně dlouho jako rubín a také že se drobnou špínou nezaneslo a nezadrhlo. Proto se používají rubíny. Ale říkáš, že tenhle mechanismus je schopen vydržet stejně dlouho jako ten s kul. ložiskem? Myslím roky používání, aniž by se vydřela osa rotoru?

Zvláštní otázka vzhledem k tomu, že se to u Primu vyrábí 35 let a všechny ty hodinky docela bez problémů šlapou, myslím, že lepší důkaz nelze předložit...

Odesláno

No to rád slyším. také je lepší když má nižší frekvenci strojek? Četl jsem, že je méně náročný na čištění.

Odesláno

Zvláštní otázka vzhledem k tomu, že se to u Primu vyrábí 35 let a všechny ty hodinky docela bez problémů šlapou, myslím, že lepší důkaz nelze předložit...

To sice většinou šlapou, ale přirovnal bych to třeba ke Škodě Favorit. Taky jich dodnes spousta jezdí - vyhrkané, vymlácené, slyšíš každé ložisko a bál by ses s tím jet. Ale jezdí :D

Je to důkaz kvality?

Odesláno

a proč to tedy nezvednou na 4Hz, to snad není takový problém. Změní délku vlásku a přepočítají ozubení...

Odesláno

Tak to mě těší. Začínám uvažovat o Linee v černém nebo svatováclavské. A tam je právě tento stojek.

Není ještě něco co bych měl o těchto strojcích vědět? Dokonce si myslím, že jsou bytelnější než eta 2824 ale to se asi pletu. Nedokážu si jinak vysvětlit proč by byla o 2 mm tenčí než tím, že má slabší převody

Do techto hodinek jde dat i stroj s rucnim natahem, u kteryho nemam o zivotnost obavy ani trochu. ETA 2824 bude spis bytelnejsi nez primacky automat, je to odladeny a desetiletimi odzkouseny pracant.
Odesláno

To sice většinou šlapou, ale přirovnal bych to třeba ke Škodě Favorit. Taky jich dodnes spousta jezdí - vyhrkané, vymlácené, slyšíš každé ložisko a bál by ses s tím jet. Ale jezdí :D

Je to důkaz kvality?

Já mám tedy automaty několikery, myslím, že byly i dostatečně nošené a nic v nich nechrastí (minimálně rozvodovej řetěz určitě ne), a jdou jako hodinky... :D

Odesláno

a proč to tedy nezvednou na 4Hz, to snad není takový problém. Změní délku vlásku a přepočítají ozubení...

Kalibry pracující na nižší frekvenci mohou být velmi přesné a nižší frekvence mají také určité výhody. Nemluvě o tom, že tikot strojku běžícího na nižší frekvenci bývá příjemnější. Koneckonců, podívej se třeba na modelovou řadu Royal Oak od Audemars Piguet: kalibry 3120, 2385, 2913 a 2889 běží na 3 Hz, kalibry 2810, 2846 a 2140 na 4 Hz, zatímco komplikovanější kalibry 2802, 2808 a 2885 jen na 2.75 Hz.
Odesláno

... podívej se třeba na modelovou řadu Royal Oak od Audemars Piguet: kalibry 3120, 2385, 2913 a 2889 běží na 3 Hz, kalibry 2810, 2846 a 2140 na 4 Hz, zatímco komplikovanější kalibry 2802, 2808 a 2885 jen na 2.75 Hz.

Myslím, že většina z nás se na ně hned šla podívat do šuplíku :gora:
Odesláno

Sorbus: díky za vysvětlení. Náhodou Prim 98 či 96 nemá někdo? Jaké jsou zkušenosti a poznatky? A přesnost? Rád bych podpořil Prim, ale chci se ujistit, že mi hodinky budou šlapat i za 10-20 let. Dík

Odesláno

Strojek kalibr 98 se do mých nezodpovědných rukou ještě nedostal, tak nevím. Strojky kal.96 a 69 mají oba stejný můstek samonátahu a je tam pouze třecí uložení kov na kov - v můstku je zalisován čep a v rotoru je otvor.

Ale dle fotek bych si tipnul na stejný systém.

Byl jsem dnes na prezentaci a mohu potvrdit Honzovu domněnku - do můstku samonátahu je zalisován a zapertlován čep. Na čep je pak nasazen pastorek z beriliového bronzu, který je jištěný plíškem. Rubín je jenom krycí a slouží k tomu, aby nedocházelo k vzlínání oleje a zanášení nečistotami.

Odesláno

Jinak zpět k tématu - k hodinkám Adam 40. Byl jsem dnes na prezentaci, kterou měl konstruktér Petr Dressler, tak bych zde rád napsal některé detaily, které jsem zjistil.

Pouzdro je Linea 40, ve kterém je kalibr 98.00 - tedy verze s malým datem. Na pozicích 7 a 21 jsou viditelné otvory pro uchycení standartního ciferníku, které zůstaly tentokrát nevyužity. K přichycení ciferníku (či spíš jeho prstencové části) byl využit upravený vymezovací kroužek - na dvanácté a šesté hodině jsou vidět přiznané šroubky (nebo kolíčky, to už si bohužel nepamatuji a z obrázku to jde špatně poznat), které se mírně odlišují od ostatních indexů.

Plánuje se i verze s niklovaným strojkem - ta se mi líbila na vizualizaci mnohem víc. Zajímavé taky byly různé barevné verze - datové okénko a vteřinovka ve stejné ( a výrazné) barvě.

Taky jsem viděl Evu, ale o tom snad příště :whistle:

post-15382-049688200 1329591700.jpg

Odesláno

...Na pozicích 7 a 21 jsou viditelné otvory pro uchycení standartního ciferníku...

Prosím??? Někdo nabízí hodinky za 45k a ještě přizná technologické díry v "dekorativním" otvoru, který slouží u jiných řad k přichycení ciferníku??? Úplně vidím, jak kupuju auto s dírou v palubovce a pán mi vysvětluje, že jiný model tam má otáčkoměr...

Výrazně mi to připomíná díry v ciferníku Monster, když se z nich v Hongkongu bastlí za pár tisíc Planet Monster...

Odesláno

Na vystavených hodinkách jsem v prodejně díry neviděl, jedině že bych se přehlédl. Mám pocit, že fotky jsou z prototypu, nevím...

Odesláno

Na vystavených hodinkách jsem v prodejně díry neviděl, jedině že bych se přehlédl. Mám pocit, že fotky jsou z prototypu, nevím...

Já bych je tak nepodceňoval... cejtím z toho zenovou filosofii... zatímco jiní výrobci otevírají hodinky, aby se okázale chlubili nějakými zbytečnými komplikacemi, Novoměstští odstranili ciferník, aby nám ukázali... díry po odstraněném ciferníku... po shlédnutí takové scenérie již člověk může v klidu vyvanout.

Podobně např. u letounu Jak-42 (který má otázku již v názvu) vyrovnává tah třetího motoru ztráty způsobené zabudováním třetího motoru...

Odesláno (upraveno)

Naproti PRIM je prodejna Ralph Lauren. Měli tam tašku a byla "super" levná, stála pouze 18 tisíc. v USA je běžná cena 700 USD, takže ani nebyla předražená. Čekal jsem ale přezky ze zlata, nějaké komplikace, malé diamanty nebo něco podobného. Přiznám se, nic jsem nenašel, nechápu, proč hadrová taška stojí tolik peněz, v Číně ji vyrobí tak za 40 USD. Nebo ta cena je něčím jiným, co prostě někdo nechápe?......

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Já mám skeletony rád.

Ale tenhle částečnej skeleton (nebo jak to nazvat) se mi moc nelíbí.

Lépe to podle mě zvládnul třeba Armand Nicolet, kterej udělal limitku o 50 kusech v bílým zlatě a 50 kusů v růžovým. A už mají vyprodáno, byť cena nebyla malá.

Uvnitř bije historickej kalibr z roku 1948, nosil bych je rád.

Nijak nechci srážet Elton, ale pokud se dívám na Adama a tyhle Armandy, tak je vítěz jasnej a Adam to fakt není.

post-1118-046537200 1329607488.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...