Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Funfe jsi z Prahy? Zajdi si do chronoshopu. Já tam šel původně pro U1, pak jsem viděl 857 UTC a odešel přemýšlet domů. Drtuhý den jsem se vrátil pro 857 a odešel jsem s "pouhými" 657 protože jsem nechápal, co je možný za cenu lehce nad 20k (tenkrát ješztě zaváděčka). Navíc mi víc vyhovoval romzěr anžto jsem chtěl hodinky "nafurt" (děti, voda, písek, zahrada, střelba, horko, mráz, na ruce 24/7).

Sinn je víc než OK.

Upraveno uživatelem bandicoot
  • Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Bandi, já už tam byl a od té doby mám to dilema, které řeším. Mám to tam od přítulky deset minut pěšky a to tam ještě narazím na Kubsona, Cyrila, Z. a vůbec že já tam lez :suicide_anim: Vlastně je to Damasko, nebo Sinn??? Těmi dalšími se snažím přesvědčit, že třeba se dá ušetřit...

Odesláno

Já to mám po cestě domů, z baráku pár minut autem, znám to :)

Damaso a Sinn je oříšek. Obecně, Sinn jsou víc hodinářská značka, Damasko vís šlape do inovací. Je třeba posuzovat konkrétní modely spíš než výčet fíčur té dané firmy.

Já zvolil Sinn, je tam ta přímá vazba na Sinn palubní hodiny. Ani nemusím mít tegiment, kapsli. WR 200 a antimagnetičnst mi ke štěstí stačí.

Odesláno

Ono se musí vzít také v potaz další, případný prodej. Na tom se dá také ušetřit. Sinn jsou dobře prodejné...

Odesláno

Horhe: děkuju...

Skalis: nehulim,jen jsem chtěl dát odkaz na hodinky které by se třeba líbili a hlavně za dobrou cenu(nové) je mi jasny že jestli tam je priorota dvojitého času tak je to pasé a timto se omlouvám.

Odesláno

bandicoot: prostě si tam půjdu zase sednout a pořádně si je prohlédnu, jinak to nepůjde, hodinky se prostě musí vidět a držet, než se koupí. Když jsem tam byl posledně, tak se mi líbily víc Damaska, mají podstatně lepší přesnější lunetu. Teď mě to táhne k Sinn.

horhe: njn, už jsem za limitem, který jsem si kdysi dal, ale nechci podruhé udělat veletoč, jako s Accutrony a na laskajefajn "radši nic" :smile_anim:

skalis: děkuji, já bych mu složitě vysvětloval, že ty Stowy neprodávám abych koupil Archimede

Odesláno

A co takhle jít na to od lesa a pořídit stroj se dvěma ciferníky včetně indikace dne a noci?

Přehledné a origiginální včetně zajímavé modifikace strojku:

Simultaneous indication of 2 individual time-zones.

Centre hands for hours and minutes (T1).

Centre hour hand T1 with forward or backward setting device, hour by hour, commanded by two pushers.

Subsidiary dial with hours and minutes (T2) at 3 h including day and night indicator.

Subsidiary second at 9 h. Date window at 6 h. The date is synchronised with the centre hands T1.

Automatic forward or backward rotation of date if hour hand of T1 is set forward or backward over midnight.

Quick date setting device. Fine timing device and stop-second.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Zpracování je na tuto cenovou kategorii non plus ultra...

Trochu nad limit, ale při troše trpělivosti se to dá při tebou zamýšlené částce najít...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

A co takhle jít na to od lesa a pořídit stroj se dvěma ciferníky včetně indikace dne a noci?

Přehledné a origiginální včetně zajímavé modifikace strojku:

No tak to je parádní kousek, ale pro mě příliš světlý, oblekový a na první pohled za balík. S tím se dost špatně cestuje, prolézají tržiště a podobně. Chtěl bych si také po řadě hodinek z druhé ruky koupit funglovky.
Návštěvník Tada
Odesláno

funf5: Jedině Damasko nebo Sinn, vše ostatní je kompromis.

Odesláno

Damasko je na omak paradni, pohyb lunety je uzasny. Sinny se budou lepe prodavat, nemaji tak blbe znejici nazev, je u nich vetsi vyber. Lunetu samozrejme dvanactihodinovou. Dat na pilotky potapecskou stupnici je blbost a nikdy bych si takove hodinky nekoupil. Je to jako potapky s pruhlednym dynkem, nebo oblekovky s extenzi na tahu. A protoze myslim, ze Sinn dvanactihodinovou lunetu na 857 nema, nechce se mi to ted hledat, mozna se mylim, vychazi mi z toho Damasko, nechrono s gmt lunetou. Teda pokud ti nevadi to jmeno. Nenapadne, nerozbitne, odolne jako malo ktere, zadna konfekce. Kdyby mel Sinn v nabidce 857 bez UTC s moznosti dvanactihodinove lunety, tak bych bral ty. Kdyby takove byly v nabidce, uz bych je na kozenem remenu asi mel doma.

Odesláno

No tak to je parádní kousek, ale pro mě příliš světlý, oblekový a na první pohled za balík. S tím se dost špatně cestuje, prolézají tržiště a podobně. Chtěl bych si také po řadě hodinek z druhé ruky koupit funglovky.

Funglovky by to klidně mohly být: třeba se starším datem výroby

Je pravdou, že vypadají hodnotně, no to ale bych u hodinek za 30 spíše ocenil. Existujou ale i méně načančaný verze XXL Classic...

Návštěvník Snow
Odesláno

Přidávám hodinky, které mají GMT funkci hezky zpracovanou. Problémem bude, že značka na fóru patří k těm opovrhovaným, nevím proč. Navíc vedle glorifikovaných SINN či Damasko nebude mít v tomto vlákně šanci. Připichuji ji vlastně jen pro ty méně náročné, kteří si budou v budoucnosti thread prohlížet jako malou inspiraci.

Zeno Watch Basel Magellano

Návštěvník Snow
Odesláno

To je pravda, hodinky jsou hezké, GMT je velmi kvalitní, ale bohužel se jedná o zapovězené Zeno. Kdyby takhle vypadalo Damasko, to by bylo slávy.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Stravitelnější značkou by mohl být Ball.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

to funf5 - abych Ti výběr ještě více usnadnil. Pokud si koupíš Damasko, koupíš si jedny z nejhnusnějších hodinek vůbec.

:thumbsup_anim: konečně se to někdo nebál říci

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...