McStinger Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 (upraveno) V 29. 3. 2015 v 9:19, filo-boxer napsal: Jo, já taky. emer.JPG Ono to je relatívne. Vieš, koľko by stáli, keby boli čisto v mechanike, so zachovaním všetkych funkcií? edit: radšej pridám smajla, lebo to zas niekto zle pochopí. Upraveno 29. března 2015 uživatelem McStinger
Tomak Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Tak jsem zase plně přešel na baterku, prodávám i vrtič. Je to dobrej pocit.
Bushman Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 To já mám teď quartzovou pohodu. Jedny ručičkový a jedny digi. Oboje solár, oboje rádiem řízené. Těžká pohoda - jedny na ruce, druhý na okně, na obou přesný čas bez starostí, bez hlídaní, bez výměny baterek. Za cenu průměrných mechanik od průměrné značky top modely v quartzu. Jsem spokojený a ten úlet, kdy jsem se nechal naočkovat, že jak to není mechanika, nejsou to hodinky, už mám za sebou. Už zase vybírám hodinky, který se mi líbí a mají pro mne zajímavé funkce a ne jen proto, že jsou mechanický a tak je to správně.
Bushman Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 To určitě není problém, ale mně osobně to nic nepřináší. Jenom to, že se musím starat, aby se mi mechaniky nezastavily, abych nemusel pořád seřizovat datum a čas. Asi bych z nostalgie bral monstra, ty se mi líbily, ale už se do mechanik nijak moc nehrnu.
Bushman Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 S Rangemanama si vyhraješ až až... :-)
siwi Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 V 1. 4. 2015 v 19:04, PIT0MEC napsal: Tak pokud člověk není hodinkový nadšenec, tak je jasná věc, že solár+rádio+WR100 (a výš) je ideální kombinace. Ale zase pak není žádná zábava, hodinky šlapou jak mají a člověk si nemá s čím hrát Tohle byl přesně důvod mého odklonu od quartzu k mechanikám. Zároveň to ale neznamená, že bych ho zatratil.
Frostie Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 V 1. 4. 2015 v 19:04, PIT0MEC napsal: Tak pokud člověk není hodinkový nadšenec, tak je jasná věc, že solár+rádio+WR100 (a výš) je ideální kombinace. Ale zase pak není žádná zábava, hodinky šlapou jak mají a člověk si nemá s čím hrát Myslim, ze prave kombinace vyse zmineneho hovori o hodinkovem nadsenci, laik si koupi v Globusu Bentime a neresi to. Jinak je pravda, ze ta nemoznost si s hodinkami hrat, mi obcas na mych Lineage take vadi, ale klady prevazuji a nebojim se v zadnem pripade odklonu k mechanice. Zvlaste pak po nekolika spatnych zkusenostech s ni a jeji celkove mensi odolnosti v extremnich situacich.
krakra Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 V 29. 3. 2015 v 9:19, filo-boxer napsal: Jo, já taky. emer.JPGTak to je hustý, tydle jsem samozřejmě nemyslel -
Bushman Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 Tak s hodinkama si hraju rád, ale hraní nevidím v tom, že je musím neustále seřizovat a dávat pozor, aby se mi nezastavily. Líbí se mi právě to, jak bývají dražší quartzky nebo digi našlapané funkcemi (které třeba u mechanik ani nejdou zrealizovat). Na tohle jsou geniální právě třeba Promastery od Citizenu - ve verzi chronograf je spousta funkcí, rafičky běhají kolem dokola, když se aktivují různý funkce, kalibrace... tomu říkám hraní. :-) Ale chlapi, rozhodně vám ty mechaniky nehaním. Jen prostě pro mne ztratily to kouzlo, když jsem po cca ročním koketování s mechanikama zjistil, že moji zálibu v přesném čase prostě neuspokojí.
siwi Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 Promastery jsem měl a byla to pecka. Líbilo se mi, že to byly analogy a při tom dokázaly to, co digitálky. Třeba datum se 30. nemuselo překlápět na 1. nebo budík, co pípal v 7 ráno, ale ne znovu v 7 večer. Občas se mi po nich dokonce i zasteskne.
Bushman Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 Mě se po nich tak stejskalo, že jsem si je musel koupit podruhý :-)
odjinud Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Včera došlo k rozebrání mých dlooouho jediných hodinek, letitých ana-digi Casio AD300 a celkem mě potěšila jejich relativní složitost - prostě žádný quartz strojek velikosti pětníku a okolo prázdné nic.Mají 2 moduly (každý svoji baterku) nad sebou. Ještě že výrobce plácl na dýnko návod...Horní je ingilo osvětlení, dolní jsou vlastní hodinky. Otevíral jsem je, že potřebuji baterky vyměnit a už nepotřebuju test vodotěsnosti (a taky jsem línej to tam nosit), takže si to budu dělat sám. Má cenu pak okolí těsnění nějak pomazat nějakou vazelínou/olejíkem kvůli lepšímu těsnění nebo je to blbost?(přece jenom nějaká vlhkost, déšť, pot je může čekat).
Wagoneer Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Nejsem si jistý, zda se to hodí přesně do tohoto vlákna, ale zeptám se...Nedávno jsem dostal dobrou nabídku na Aquaracery v quartzu (WAP 1112.BA0831). Vzhledem k tomu, že se mi Tagy vždy líbily, začal jsem o nich shánět nějaké informace. Zjistil jsem, že je v nich ETA F06.111 s pouhými 3 jewels. To už moje Atlantiky za pět litrů jich mají v Etě 251.282 celkem 22. Jak se jako znalci kvarcek díváte na počet kamenů vs. kvalita kalibru?
siwi Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 V 5. 4. 2015 v 6:36, odjinud napsal: Včera došlo k rozebrání mých dlooouho jediných hodinek, letitých ana-digi Casio AD300 a celkem mě potěšila jejich relativní složitost - prostě žádný quartz strojek velikosti pětníku a okolo prázdné nic.Mají 2 moduly (každý svoji baterku) nad sebou. Ještě že výrobce plácl na dýnko návod...Horní je ingilo osvětlení, dolní jsou vlastní hodinky. AD300_1.jpg AD300_2.jpg Otevíral jsem je, že potřebuji baterky vyměnit a už nepotřebuju test vodotěsnosti (a taky jsem línej to tam nosit), takže si to budu dělat sám. Má cenu pak okolí těsnění nějak pomazat nějakou vazelínou/olejíkem kvůli lepšímu těsnění nebo je to blbost?(přece jenom nějaká vlhkost, déšť, pot je může čekat). Ano, tento systém Casio používal a asi stále používá u anadigi hodinek s indiglem. Také jsem jedny podobné měl. Bohužel se mi však výměna lithiové baterie nepovedla. To jsem se prostě nikdy nenaučil. Promazání těsnění svůj smysl má. Jednak ho tím zvláčníš, aby nepopraskalo a jednak bude mastný film odpuzovat vlhkost. V 5. 4. 2015 v 7:39, Wagoneer napsal: Nejsem si jistý, zda se to hodí přesně do tohoto vlákna, ale zeptám se...Nedávno jsem dostal dobrou nabídku na Aquaracery v quartzu (WAP 1112.BA0831). Vzhledem k tomu, že se mi Tagy vždy líbily, začal jsem o nich shánět nějaké informace. Zjistil jsem, že je v nich ETA F06.111 s pouhými 3 jewels. To už moje Atlantiky za pět litrů jich mají v Etě 251.282 celkem 22. Jak se jako znalci kvarcek díváte na počet kamenů vs. kvalita kalibru? TH v quartzu bych nebral. Na počet kamenů žádný názor nemám, protože tomu nerozumím. Jen vím, že strojek, co v TH dostaneš, můžeš mít v jiných podstatně levnějších hodinkách.
Wagoneer Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Siwi - myslím si to také. Šlo mi jen o "vstup" do Tagů, měl jsem nabídku lehce nad dvacet. Asi přišetřím na automaty...
siwi Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 V 5. 4. 2015 v 14:51, Wagoneer napsal: Siwi - myslím si to také. Šlo mi jen o "vstup" do Tagů, měl jsem nabídku lehce nad dvacet. Asi přišetřím na automaty... To rozhodně udělej. Obyčejný quartz za dvacku je prostě moc.
JirikH Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Tady je tedy příspěvků:-)Nad mechanikami přemýšlím, docela dlouho. Ale vždy nakonec racionálně zůstanu u quartz.Donedávna mě štvalo vyměňování článku. EcoDrive u Citizenu - vyřešeno. Radio C. - neřeším korekci hodinek. Titan - fantastický materiál i na tah (věčný). A je určitě podstatně odolnější na náraz než mechanika, nejen díky WR 200M. Nebo Citizen cal. 6750. Jde o starší, nemá EcoDrive a radio, ale 8 ručiček, dva odpočítávače (jeden se stopkami), stopky (viz foto níže), mechanicky prakticky neproveditelné... Když všehny ručičky běhají, velmi pěkný pohled.Pro úplnost - mám ještě nějaký Polar s HRM, speed metrem atd. (na kolo, běh), Casio PRG 270 s přesným měřením všeho možného (do hor). Dospěl jsem k závěru, že potřeby neukojím jedinými hodinkami. Nějaké univerzály a pak několik specialitek. P.S.: Ale mechaniky mi stále vrtají hlavou. Švýcarské odmítám, nejsem přesvědčen o poměru užitek/cena, nemíním to podporovat. Ale takové Deep Blue Fleet Admiral s modrými ručičkami, s kalibrem Miyota 9100... http://www.horlogeforum.nl/read.php?18,1761302,1761302
ivan_989 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Prosim vas preco je pohyb vterinovej rucicky na nastennych kvarcovych hodinach pekne plynuly a neskace to ako na naramkovych?
tico1 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Pri plynulom pohybe sekundovky je podstatne vyššia spotreba el. energie. Je dosť náročné navrhnúť strojček s plynulou sekundovkou do náramkových hodiniek,ktorý by mal výdrž baterky aspoň tie 2 roky. V nástenných hodinách to taký problém so spotrebou nie je. Potom je to už len o tom, ako často krokový motor dostane povel na pohyb.
ivan_989 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2015 Keby vyrabali kvarcky na ruku kde je je plynuly pohyb rucicky kludne nech vydrzi baterka rok, hned by som jedny bral
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se