Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jako člověk, který vystudoval mikroelektroniku a živí se počítadly uznávám, že pokuď je smyslem cena verzus přesnost, čisté digitálky nemají konkurenci.

Zase na druhou stranu si těžko dovedu představit mikrorytinou zdobené plastové pouzdro IO, do tvaru listů prořezávané nožičky, průhled na leštěné válcové pouzdro krystalu s precizně zaletovanými nožičkami. Dříve se krystalové oscilátory adjustovaly normálně ogumováním, ale to by se asi do hodinek nevešlo.

Mechanické hodinky mají smysl buď jako jistý druh šperku, kde místo váhy drahého materiálu hraje roli preciznost. Proto moc nemám rád (= nemám k nim citový vztah) velkosériové automaticky vyráběné mechaniky typu 2824. Jistým vrcholem jsou pro mně ručně vyadjustované strojky, kde tolerance pro adjustaci jsou v podstatě mimo běžné měření a vyžadují velkou dávku odhadu a času.

Nebo jako dobrá zábava - na quartzech je poněkud nepříjemné, že se moc rozebírat nedají, když ano, tak se letuje. Lepší quartz strojky v sobě mají spoustu mechanických serepetiček a komplikací, takže svoji výhodu jednoduchosti a bezúdržbovosti poněkud ztrácejí.

"Quarcky s plynulým pohybem sekundovky" existují -Bulova Precisionist, nebo vintážní ladičkové (cal. bulova 214, 218).

Ale co opravdu nedovedu pochopit je hloupé výlevy a shazování které předvádí "Rals". Člověče, dokázals poskládat aspoň nejjednodušší mech. strojek a opravit (ne zaměnit, ale i to se musí umět) nějaký quartz? Já vím, ty to k ničemu nepotřebuješ ...

Odesláno

Dobrá otázka. Já od něj očekávám do budoucna větší odolnost, dlouhé servisní intervaly co se celkového rozebrání, čištění a následného mazání týče. Technologie ve strojírenství, materiály atd. jdou neustále kupředu a zapomeň na to, že se něco z toho dostane do levných quartzek. Tohle bude v režii manufaktur. Jak mechanických, tak quartzových (grand seiko)

Technologie jde kupředu, to je jedna věc, ale to, že se zároveň vyrábějí čím dál větší šmejdy, to je věc druhá. Když byly vynalezeny quartzové hodinky, tak si můj otec sehnal jedny z prvních, co k nám přišly na trh. A nebyla to žádná Swiss luxus značka, stály o něco málo víc než ruský automaty, jmenovaly se Remex a byly made in Hong Kong, třeba to někomu něco řekne. Ty hodinky ale byly poctivě udělané, strojek byl komplet v kovu, ložiska v kamenech, bylo jich tam 7. A ty hodinky jsou v chodu dodnes, a to bez jakéhokoli servisu, kromě měnění baterky doma na koleně. A jak vychytat přesnost oscilátoru už je taky delší dobu známo. A bylo zvykem, že technologie původně dražší vývojem času pronikají do levnějšího sortimentu. Ale podívej se co se dělá dneska, koupíš hodinky dokonce i Swiss made, a tam vevnitř samej plast včetně ozubení a strojek pomalu zalisovanej že ani nejde rozebrat a vyčistit. Já si dovolím tvrdit, že slušně vyrobenej strojek technologií známou už v 60.-70. letech, vsezenej do slušnýho pouzdra do kterého se nepráší a neteče, vydrží šlapat i s 50 letým servisním intervalem, a netřeba tolik ani vymýšlet. Jenže dnes je všechno naruby, a když někdo něco takového vyrobí, tak tomu pozlatí můstek a začne se tomu říkat high énd, jako kdyby to bylo bůhvíco.
Odesláno

Abych quartzu jen nekřivdil, co se mi třeba líbí, je Bruno Söhnle z Glashütte.

Uvnitř je sice jen Ronda, ale strojek je hezky upravenej a celkově to jsou líbivý hodinky, který se svým pojetím a provedením hodně blíží slušným mechanikám. A díky quartzu jsou jejich komplikace snadno zaplatitelné, což by v mechanice moc nešlo.

Není zcela k tématu, ale když se tu občas hledají dámské se světlým cifrem a brilianty, tak tyto Armida jsou myslím super tip. Díky!
Návštěvník hodinkus
Odesláno (upraveno)

Nevím, nevím, ale tohle téma se změnilo na onanování lidí, kteří sem ani neměli vúbec přispívat. Agresivita, jak řemen. Takovou vždy zažívám, když diskutuji s myslivci. Arogantní hovada... Já si myslím, že výběr quartzek je slušný. Já osobně bych měl problém vybrat si jenom tak hned. Breitling dělal i dělá HEQ, hodně se mi libí Rolex Oyster, Omega má slušné quartzky, Seiko, Citizen Chronomaster se mi taky líbí, a jiné modely, jenž se již nevyrábějí, což je škoda. Mě ten výběr stačí. Já nosím hodinky i 10-15 let, ne jako někteří, co je střídají jako ponožky a furt neví, které jsou "ty pravé". A nejvíce mě baví diskuze, že které jsou to ty nejpravší vojenské hodinky. Odpověď zní - G-Shock. Snad 90 procent vojákú to ví. Marathon, Traser, Luminox..., to je pouze takový reklamní tah... Obdivuji quartz a automat je pro mě nic a za názorem si stojím...

A pane admine, myslím, že si nekonáte svou povinost. Prosím smazat múj login za tejden, neboť tu mám rozpracovaný jeden obchod a ať chlapec nepříjde o peníze. Nemám zájem zapojit se do soutěže, kdo má největšího kokota. Zbohem...

Upraveno uživatelem hodinkus
Návštěvník hodinkus
Odesláno

pořád čekáme na konkrétní velké množství těch top hodinek o kterých si se zmiňoval :rolleyes:

ale myslím že se toho nedočkáme :whistle:

Kde jsem psal o množství? Pouze jsem reagoval na nepravdu jistého prominenta, že není výběr. Kdo má rád quartz, rozhodně si vybere a nemusí to být ani HEQ. Já mám třeba Omega quartz a jsem naprosto spokojen. A když si budu vybírat další hodinky, budu mít určitě problém a ujištuji tě, že automaty to nikdy nebudou, to vím jistě.

A pane admine, promažte to tu, jo, ať jdou tihle hňupové na témy o automatech, páč mám dojem, že neměříte všem stejně a zbytečně se s nimi ztrapňujete. Zbohem pane admine, snažte se...

Návštěvník 12345
Odesláno (upraveno)

Zbohem pane admine, snažte se...

quartziku,já bych tě nemazal,ty sem stejně zase vlezeš jinudy. Upraveno uživatelem 12345
Odesláno

Už jenom, kdybych si teď chtěl vybrat high-end kvarc, tak nevím kde začít a který hoďky si koupit, takovej je výběr.

Kde jsem psal o množství?

Breitling dělal i dělá HEQ, hodně se mi libí Rolex Oyster, Omega má slušné quartzky, Seiko, Citizen Chronomaster se mi taky líbí, a jiné modely, jenž se již nevyrábějí, což je škoda.

Já mám třeba Omega quartz ...

quartziku, ty Omegy tě prozradily :D Jinak k tvým reakcím, takže HE quartz modely z tvého výběru by se daly spočítat na 1 ruce, spíš na 1 ruce truhláře. Jj z takového množství na výběr by se mi taky zamotala hlava, jakej je to výběr ;)
Návštěvník hodinkus
Odesláno

quartziku, ty Omegy tě prozradily :D Jinak k tvým reakcím, takže HE quartz modely z tvého výběru by se daly spočítat na 1 ruce, spíš na 1 ruce truhláře. Jj z takového množství na výběr by se mi taky zamotala hlava, jakej je to výběr ;)

HEQ není HAQ.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Návštěvník hodinkus
Odesláno

Výběr na scéně kvalitních quartz hodinek, či už vintage, nebo nových, myslím, že je slušný.

A pane admine, poslední krát apeluji na váš zdravý rozum, nechte slušné lidi diskutovat a slobodně se vyjádřovat, bez toho aby jej nějaká hovada zesměšňovala a opruzovala, dobře, nebo si budu stěžovat u majitelú portálu. Děkuji

Návštěvník hodinkus
Odesláno

Ty Damasko jsou nejaky sofistikovany vtip?

Damasko jsou tam omylem.

Návštěvník 12345
Odesláno

post-2432-055670800 1329170896.jpg

Analógové sportovní hodiny a kalendář, s průzračným řemínkem z ABS. Vodotěsné, 3 ATM. 1 baterie je přiložena.

Odesláno

Tak fajn, zúčastnění chtěli vidět tu plejádu HEQ, ale dostala se nám smršť různých hodinek, které se z velké části ani nevyrábí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...