Peta-Biker Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Podle mě nemáš pravdu. Nic nedostaneš v případě zaslání doporučenou zásilkou, doporučeným tiskovým pytlem, doporučenou slepeckou zásilkou a standardním balíkem. Pokud ovšem posíláš cenný balík, tak to neplatí. Sice dostaneš jenom těch 12,5K, ale to není nic. Nebo neumím číst? Řešil jsem to v minulých dnech, posílal jsem balík na Slovensko. Na naší poště mi řekli, že to umí pojistit max na 24 tisíc, ale já chtěl na víc. Na jiné poště mi poradili, abych to na třetí poště poslal jako obchodní balík a pojistil klidně na 100 tisíc. Tak jsem to poslal jako obchodní balík. Proč jsi něco tak drahého neposlal mi?
lolohh Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Proč jsi něco tak drahého neposlal mi? Protože sis neřek´
long Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Podle mě nemáš pravdu. Nic nedostaneš v případě zaslání doporučenou zásilkou, doporučeným tiskovým pytlem, doporučenou slepeckou zásilkou a standardním balíkem. Pokud ovšem posíláš cenný balík, tak to neplatí. Sice dostaneš jenom těch 12,5K, ale to není nic. Nebo neumím číst? Řešil jsem to v minulých dnech, posílal jsem balík na Slovensko. Na naší poště mi řekli, že to umí pojistit max na 24 tisíc, ale já chtěl na víc. Na jiné poště mi poradili, abych to na třetí poště poslal jako obchodní balík a pojistil klidně na 100 tisíc. Tak jsem to poslal jako obchodní balík. Ano nemám, znovu to čtu a máš asi pravdu, sorry, ale ani těch 12,5 litru by mě asi neuspokojilo pří ceně hodinek 50 000 kč.. Schválně skočím za hodinu na poštu zeptám se na to jestli ty uvedené a citované položky nejsou vyloučny i z cenných balíků, tedy z těch igelitových obálek? Tak jsem to alespoň pochopil když mi to minulý měsíc v Jindříšské vysvětlovali. Navíc jsou země, teď nemám v hlavě, které to jsou kam Česká pošta vůbec zásilky nepojišťuje a myslím si ale nevím to na 100%, že jsem to posílal do Itálie?
honza71 Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 (upraveno) Udělej si nákupní výlet do NDR a hodinky dobře zabalené pošli z první německé pošty. DHL Päckchen je za 4,10?, k tomu pojištění na 2 500? za 3,50? nebo 25 000? za 15?. http://www.dhl.de/de/paket/privatkunden/national/paket.html#Transportversicherung To zní zajímavě, ale jaká se v tomto případě dá adresa odesílatele? Těžko mi akceptují českou, ne? Se hlásím, že mě to taky zajímá, to s tou adresou. Měl jsem totiž stejný nápad, ale jeho zveřejnění tady v tom vlákně skončilo na problému "adresa odesílatele" ? Možná existuje varianta, napsat tam svoje údaje a adresu té pošty, z které zásilku odesílám. Když se to vrátí, tak si to na tý poště zase vyzvednu. Ale to jen fantazíruju. Zná tady někdo pravdu ? Z Prahy na čáru to je cca 100 km, takže by to bylo schůdný. Upraveno 17. února 2012 uživatelem honza71
sery.vlk Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Se hlásím, že mě to taky zajímá, to s tou adresou. Měl jsem totiž stejný nápad, ale jeho zveřejnění tady v tom vlákně skončilo na problému "adresa odesílatele" ? Možná existuje varianta, napsat tam svoje údaje a adresu té pošty, z které zásilku odesílám. Když se to vrátí, tak si to na tý poště zase vyzvednu. Ale to jen fantazíruju. Zná tady někdo pravdu ? Z Prahy na čáru to je cca 100 km, takže by to bylo schůdný. Honzo, než se tam rozjedeš, koukni na jejich AGB: http://www.dhl.de/content/dam/dhlde/downloads/pdf/dhl-agb-paket-express-national-englisch-06-2011.pdf Odst. 2 Prohibited goods: 6. Shipments containing cash, precious metals, jewelry, watches, gemstones, objects of art, antiques, unique pieces or other articles of value, check and credit cards, valid postage stamps or telephone cards or other means of payment or securities which, in cases of damage or loss, cannot be blocked, rendered worthless or replaced (Class II valuables) and which have a total value of over EUR 500; .....
kejklik Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 To zní zajímavě, ale jaká se v tomto případě dá adresa odesílatele? Těžko mi akceptují českou, ne? Pořád ještě existuje pojem "Poste restante". Občas si nechávám něco posílat na Hauptpostamt Zittau z eBay kvůli poštovnému a funguje to. Uvádím poštu, moje jméno, adresu pošty, požadavek "Poste restante" a prokazuji se pasem a CZ občankou. V následujícím odkazu si napište jméno města (německy) a zaškrtněte si volbu poste restante. Vypadne číslo a adresa pošty, která službu poskytuje. http://www.postdirekt.de/plzserver/PlzSearchServlet?lang=en_GB 02751 Deutsche Post Zittau Karel Budik Hodinar Poste restante Haberkornplatz 1 02763 Zittau
sery.vlk Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Odkaz na přehled podmínek České pošty pro přepravu do zahraničí: http://www.ceskaposta.cz/assets/sluzby/prehled-zemi.xls
kejklik Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 Honzo, než se tam rozjedeš, koukni na jejich AGB: http://www.dhl.de/content/dam/dhlde/downloads/pdf/dhl-agb-paket-express-national-englisch-06-2011.pdf Odst. 2 Prohibited goods: 6. Shipments containing cash, precious metals, jewelry, watches, gemstones, objects of art, antiques, unique pieces or other articles of value, check and credit cards, valid postage stamps or telephone cards or other means of payment or securities which, in cases of damage or loss, cannot be blocked, rendered worthless or replaced (Class II valuables) and which have a total value of over EUR 500; ..... Musíš číst podmínky i dál. Pokud si zásilku pojistíš (insurance) na 2 500 nebo 25 000?, plní pošta vždy. Vyloučené plnění je o stránku dál, např. pokud obal deklaruje hodnotu zásilky apod.
sery.vlk Odesláno 17. února 2012 Nahlásit Odesláno 17. února 2012 (upraveno) Musíš číst podmínky i dál. Pokud si zásilku pojistíš (insurance) na 2 500 nebo 25 000?, plní pošta vždy. Vyloučené plnění je o stránku dál, např. pokud obal deklaruje hodnotu zásilky apod. Já Ti nevim, já tam u toho pojištění čtu: (2) The following in particular shall be excluded from the scope of such insurance cover: 1. Damage to shipments which, pursuant to Section 2, paragraph 2 contain prohibited goods [ohledně definice "Prohibited goods" viz citace výše]. Mně to přijde celkem srozumitelný a jednoznačný.... i když to otázku adresy odesilatele neřeší. Edit: Tím ale nechci naznačit, že je DHL nespolehlivý přepravce. To v UK mají jinou pověst, ať už se jedná o Královskou poštu či všecky ty FedExy... Upraveno 17. února 2012 uživatelem sery.vlk
Tibb Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 Poslal bych je přes PPL CZ. Pojištění exportního balíku je do 100 tis. Kč v ceně přepravného, což bohatě postačuje. Hodinky dle Obchodních podmínek nejsou z přepravy vyloučeny. Doba doručení 2 dny. Poslat je můžeš přes jejich službu "svoz za hotové", řidič přijede na dané místo, zaplatíš mu hotově přepravu a je to..
kubson Odesláno 18. února 2012 Nahlásit Odesláno 18. února 2012 u PPL bych upozornil na nemilou "vlastnost" jakmile je jen malá chyba v adrese, vracejí balík zpátky - nesnaží se příjemci volat, nic.
Tibb Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 u PPL bych upozornil na nemilou "vlastnost" jakmile je jen malá chyba v adrese, vracejí balík zpátky - nesnaží se příjemci volat, nic. Mluvíme-li o balíku do zahraničí, tak tam to závisí od konkrétního smluvního partnera v konkrétní destinaci. U tuzemských přeprav, balíku na soukromou adresu, který asi Chronoshop využívá, to je naopak součástí přepravy, a řidič toto má za povinnost vždy, pod nepříjemnými sankcemi..
kubson Odesláno 19. února 2012 Nahlásit Odesláno 19. února 2012 Mluvíme-li o balíku do zahraničí, tak tam to závisí od konkrétního smluvního partnera v konkrétní destinaci. U tuzemských přeprav, balíku na soukromou adresu, který asi Chronoshop využívá, to je naopak součástí přepravy, a řidič toto má za povinnost vždy, pod nepříjemnými sankcemi.. mluvím o balících do Německa, kterých se nám polovina vracela z výše uvedeného důvodu
sibirnaya Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Odesláno 20. února 2012 pro PPL to prepravuje DHL, respektive DHL zrusilo svou sluzbu Euroexpres do 30kg pozemni prepravu po Evrope, takze ty to das na PPL, coz uz je dcerinna firma DHL ted, a oni to pro DHL nachystaj a dorucuje DHL. je fakt, ze adresa musi byt OK, sice chteji, aby tam byl telefon, ale ze zkusenosti zakazniku vim, ze vetsinou nevolaji..
Josef01 Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Nedávno jsem viděl na poště letáček na novou službu české pošty s pojištěním do 50-ti tisíc. Ještě se mi líbí tenhle dodavatel služeb, už jenom podle názvu CHRONOPOST
Hajek Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Co zkusit DPD ? Hodinky jsem posílal bez problémů (SK, FR)
sery.vlk Odesláno 6. března 2012 Nahlásit Odesláno 6. března 2012 Co zkusit DPD ? Hodinky jsem posílal bez problémů (SK, FR) Tak jasně, pokud je vše bez problémů, není co řešit. Pokud k problému dojde, začne se někdo šťourat ve smluvních podmínkách. Takže jde o to, jestli chcete mít jistotu. Zde výcuc z VOP: 5.4. Z obstarání přepravy jsou vyloučeny Zásilky a. které nejsou chráněny nebo zabaleny způsobem odpovídajícím jejich váze, tvaru, charakteru obsahu, zejména křehkosti nebo u kterých chybí potřebné údaje o Odesílateli nebo příjemci, b. které jsou zjevně poškozené, c. obsahující zboží zvlášť vysoké hodnoty, zejména drahé kameny, perly, šperky, drahé kovy, umělecké předměty, starožitnosti, sbírky, bankovky, mince, platební a jiné peněžní karty a ceniny, cenné papíry, nabíjecí kupony do mobilních telefonů, SIM karty, dálniční známky, výherní losy a telefonní karty operátorů, poukázky a vstupenky v hodnotě více než 520 EUR na zásilku, d. obsahující kožešiny, koberce, hodinky a jiné klenoty nebo kožené zboží v hodnotě více než 520 EUR za kus, ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se