gandalf Odesláno 2. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2015 Jo, ono to platí obecně, že pálí nestejnoměrně. To ovšem neplatí tak docela když rostlina na lusku vylučuje t. zv. volný kapsaicin v podobě krůpějí, někdy i přes slupku. To je "o hubu". Nezbývá než to trhat v rukavicích. Kdyby tohle nádherný počasí vydrželo, tak to byly orgie, ale zaplaťpánbu i za to.
Xenomorfus Odesláno 2. září 2015 Nahlásit Odesláno 2. září 2015 Tak to byl takovy pestitelsky pokus, kolega privezl ze sluzebky z Floridy nejaka seminka Morugy a nechali to vypestovat jednoho "pěstiče", ktery se tim bavi asi 20 let :-). Cosik se zezralo a nakonec prece jen zustanem u tech puree :-).
paia Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 První úroda z chinesek, které jsem nedávno zachránil od parazitů. Papričky pálí hned z kraje velmi štiplavě, ale není to naštěstí taková břitva, kousek jsem dal i já, přestože ty pálivé opravdu nedávám.
gandalf Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Tak to tedy nejsou chinesky. Podle tvaru jsem to typoval na "Sibiře", ale to bys jen tak nedal :-)
gandalf Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 (upraveno) To je "Sibiřské domácí" něm. Sibirischer Hauspaprika /je tam oblíbená/. Ale pálivost 7-10! Spíše jen 10. Na takového malého hajzlíka je to nepředstavitelný pal, chuť necítíš, jen okamžitý nástup palu a dlouho odeznívá. Je to velmi vděčné chilli, rychle a dobře roste, bohatě kvete a rychle plodí. Možno i ve větších nádobách, ale když má podmínky, tak je i metr vysoká. Já je mám jen jako zajímavost, občas jí nějakému borci podstrčím /já vim, že se to nemá :-)/http://www.chili-balkon.de/sorten/sibirischer.htmhttp://garten.max-lang.de/sibirischer-chili/index.htmlhttps://www.google.cz/search?q=sibirischer-chili&biw=1050&bih=629&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCNmV_KH72scCFQYmcgodIxQMAQStejně tak je zajímavé Habanero White - drobné bílé lusky, ale fakt ostrý, ale má chuť /chvilku :-)/. Taky možno pěstovat v nádobě, je menšího vzrůstu, dobře plodí /to si najdeš/.Žádný z těchto druhů nemá žádný hospodářský význam. Upraveno 3. září 2015 uživatelem gandalf
Návštěvník Kamil Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 ... občas jí nějakému borci podstrčím /já vim, že se to nemá :-)/
Návštěvník Chilliluk Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Ty jo, mám chuť zajet do Netolic a něco pořádnýho ochutnat - žením se, život stejně končí, tak je to jedno ...bych si klidně nechal něco podstrčit :-)
Toams Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 zdarte, mam taky dotaz. po minulorocnom jamajskom uspechu mi tento rok ako naschval skoro vsetko na jar pokapalo, ostali len bishops crown a novinka calico. k tomu nejake darovane habanerka, ale tie velmi nezarodia.to calico je super velkostou, rodi ako besne, ale chutovo ani SHU to nie je ziadna hitparada, takze otazka znie, existuje nejaky minikvetnikovy kultivar, co by chutil aj palil napr. ako habanero alebo tie jamajky?
gandalf Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 To Sibiřské domácí, nebo třeba Bolivian Bonsai. Ale ta sibiř pálí násobně víc.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Tak se mi zdá, že ačkoli už dvacet let nic jinýho jako přílohu k jídlu nejím, vůbec se v tom nevyznám. Je vidět, že praktický znalosti musí být doplněný teoretickýma a naopak, jinak je člověk stejně za blbce
paia Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Před sklizní míň nebo skoro vůbec nezalívej, papričky si natáhnou kapsaicin, třeba to bude lepší. zdarte, mam taky dotaz. po minulorocnom jamajskom uspechu mi tento rok ako naschval skoro vsetko na jar pokapalo, ostali len bishops crown a novinka calico. k tomu nejake darovane habanerka, ale tie velmi nezarodia.to calico je super velkostou, rodi ako besne, ale chutovo ani SHU to nie je ziadna hitparada, takze otazka znie, existuje nejaky minikvetnikovy kultivar, co by chutil aj palil napr. ako habanero alebo tie jamajky?
Toams Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 To Sibiřské domácí, nebo třeba Bolivian Bonsai. Ale ta sibiř pálí násobně víc.Na tu Boliviu som uz pozeral, skusim niekde zohnat chutove vzorky ... farebne by isla k tomu Calicu Vdaka Před sklizní míň nebo skoro vůbec nezalívej, papričky si natáhnou kapsaicin, třeba to bude lepší.Tak kapsaicin sa da dohnat kuskom morugy, 7pot alebo trinidadu ... s tou chutou to bude horsie.
gandalf Odesláno 3. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Semínka mám. Bolivijské jsem ještě všechno nerozdal /kytky/.
Sphinxx Odesláno 3. září 2015 Nahlásit Odesláno 3. září 2015 Páni, jedete někdo na čiližrouty do Brna tento víkend? Stojí to za to? Zatím mám čas tak 50/50, zítra snad dostanu povolení se zůčastnit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se