mik@ Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2016 Pozeram, ze ich maju aj na rohlik.cz... Na co sa tak daju pouzit tieto omacky?
roura74 Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2016 Pozeram, ze ich maju aj na rohlik.cz... Na co sa tak daju pouzit tieto omacky?Člověče budeš se divit, ale nejenom na rohlík. ;-)Tu Jalapenos jsem chtěl zkusit, ještě jsem ji neměl, ale ostatní jsou hodně fajn. Vzhledem ke třem dětem a manželce, která je extrémě citlivá na ostrý, nemám moc šancí na vaření s chilli. Mám sušený morugy od ségry a ještě jsem je bohužel nepoužil.
kral083 Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 Měl bych dotaz na erudované pěstitele. Některým rostlinkám hnědnou listy. Nepamatuju se, jestli se to dělo i loni. Je třeba nějak chemicky zakročit, nebo si s tím příroda poradí sama?
gandalf Odesláno 7. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 (upraveno) Jsou dvě možnosti - přehnojení nebo popálení od slunce. Vzhledem k tomu, že se to šíří podél žilek listů, tak bych typoval na to hnojemí. Koukal jsi ze spodní strany listů? Je to tam čistý? Jak moc zaléváš? Přesaď je do většího. Upraveno 7. dubna 2016 uživatelem gandalf
kral083 Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 Nechtěl jsem jmenovat, ale doufal jsem, že napišeš. Mám to za oknem, ze spodní strany listů nic není, takže možná moc vody. Nehnojím. Zkusim to přesadit a míň zalévat, dík.
dieegoo Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Ahoj, před nějakou dobou mi sestra přivezla z Brazílie hromadu chilli. Bohužel jim x-denní pobyt v sáčku neudělal nejlépe, k jídlu to moc nebylo a tak jsem aspoň vypreparoval semínka a zasel. Dokáže někdo z místních maestros identifikovat, co je která paprička zač? Zajímají mě hlavně kusy 1,3, 5, 6 a 8, zbytek se neuchytil.
gandalf Odesláno 10. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 5 by mohlo být Malagueta chilli, nebo Dedo de Moça to je takový běžný, skoro domácí. Nakládaj to do oleje, dělaj z toho pasty a podobně. Mělo by být ostrý. 8 by mohla být Biquinho chilli, velice slabé. 1 by mohlo být Cheiro, středně ostré, nebo /spíše/ Malaguetas numa banca. Víc nevim :-(
gandalf Odesláno 10. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Ono je to tam hodně složitý - protože jsem Brazilci velkej, hrdej národ, tak důsledně používají svoje názvy :-)
Jeremy Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) Tak mi došly gandalfovo mletý zásoby.Vzal jsem tedy dle instrukcí ty nemletý, zakoupil elektrickej mlejnek na kafe a namlel to. Říkám si, moc toho není.Problém je v tom, že jakmile jsem si to řek, tak jsem začal kejchat a slzet a kromě mě ještě celá rodina, která byla 5m ode mě. Teď už čtvrt hodiny větráme kuchyň a já kejchám furt. Voči jsem si vytřel trikem, taky kravina. Ty woe, to je dáreček! :-DDDD Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem Jeremy
gandalf Odesláno 11. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 A teď si představ, jak to vypadá u nás, když melu pro několik kamarádů. Ten strojek musíš nechat nějakou dobu v klidu, neotvírat, aby se ten mikroprach trochu usadil a větrat. Ale stejně tomu neujdeš. Mívám nudle skoro do pasu /já vim není to estetický, je to "ekl", ale je to tak/. Troufám si to dělat jen když jsem doma sám, ale stejně to schytám :-)
Jeremy Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Já to budu příště dělat v práci. Ale až po bonusech.
rooosta Odesláno 6. května 2016 Nahlásit Odesláno 6. května 2016 tak priesady uz su vonku... Haba Jacq, Haba red, S.J.Y., No name aj Baran rohy. Moj prvy pokus o pestovanie chilli tak uvidime :-)
gandalf Odesláno 6. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Držím palce. Já je mám ještě doma. Holt podhůří Šumavy.
rooosta Odesláno 6. května 2016 Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Sam som zvedavý čo z toho bude... postupne budem informovať :-)
gandalf Odesláno 6. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2016 Vypadají pěkně, stíníš jim, než si zvyknou na přímé slunce. Úroda bude dobrá. Nezapomeň přihnojovat. Když tak přes to hoď folii.
gandalf Odesláno 8. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Magorovo zátiší :-) No, už ty poznámky nějak vydržim. Prý je jich 136.
T.Gekko Odesláno 8. května 2016 Nahlásit Odesláno 8. května 2016 Magorovo zátiší :-) No, už ty poznámky nějak vydržim. Prý je jich 136.Paráda, mám cca 50 kytek a doma jsem za blázna :-) Čím jim svítíš, LEDky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se