Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pozeram, ze ich maju aj na rohlik.cz... Na co sa tak daju pouzit tieto omacky?

Člověče budeš se divit, ale nejenom na rohlík. ;-)

Tu Jalapenos jsem chtěl zkusit, ještě jsem ji neměl, ale ostatní jsou hodně fajn. Vzhledem ke třem dětem a manželce, která je extrémě citlivá na ostrý, nemám moc šancí na vaření s chilli. Mám sušený morugy od ségry a ještě jsem je bohužel nepoužil.

Odesláno

Měl bych dotaz na erudované pěstitele. Některým rostlinkám hnědnou listy. Nepamatuju se, jestli se to dělo i loni. Je třeba nějak chemicky zakročit, nebo si s tím příroda poradí sama?

post-41205-0-79972000-1460047306_thumb.jpg

post-41205-0-66352700-1460047317_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jsou dvě možnosti - přehnojení nebo popálení od slunce. Vzhledem k tomu, že se to šíří podél žilek listů, tak bych typoval na to hnojemí. Koukal jsi ze spodní strany listů? Je to tam čistý? Jak moc zaléváš? Přesaď je do většího.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Nechtěl jsem jmenovat, ale doufal jsem, že napišeš. Mám to za oknem, ze spodní strany listů nic není, takže možná moc vody. Nehnojím. Zkusim to přesadit a míň zalévat, dík.

Odesláno

Ahoj, před nějakou dobou mi sestra přivezla z Brazílie hromadu chilli. Bohužel jim x-denní pobyt v sáčku neudělal nejlépe, k jídlu to moc nebylo a tak jsem aspoň vypreparoval semínka a zasel. 

Dokáže někdo z místních maestros identifikovat, co je která paprička zač? Zajímají mě hlavně kusy 1,3, 5, 6 a 8, zbytek se neuchytil. 

post-10917-0-96977200-1460206257_thumb.jpg

post-10917-0-08777400-1460206407_thumb.jpg

Odesláno

5 by mohlo být Malagueta chilli, nebo Dedo de Moça to je takový běžný, skoro domácí. Nakládaj to do oleje, dělaj z toho pasty a podobně. Mělo by být ostrý. 8 by mohla být Biquinho chilli, velice slabé. 1 by mohlo být Cheiro, středně ostré, nebo /spíše/ Malaguetas numa banca. Víc nevim :-(

Odesláno (upraveno)

Tak mi došly gandalfovo mletý zásoby.

Vzal jsem tedy dle instrukcí ty nemletý, zakoupil elektrickej mlejnek na kafe a namlel to. Říkám si, moc toho není.

Problém je v tom, že jakmile jsem si to řek, tak jsem začal kejchat a slzet a kromě mě ještě celá rodina, která byla 5m ode mě. Teď už čtvrt hodiny větráme kuchyň a já kejchám furt. Voči jsem si vytřel trikem, taky kravina. Ty woe, to je dáreček! :-DDDD

Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

A teď si představ, jak to vypadá u nás, když melu pro několik kamarádů. Ten strojek musíš nechat nějakou dobu v klidu, neotvírat, aby se ten mikroprach trochu usadil a větrat. Ale stejně tomu neujdeš. Mívám nudle skoro do pasu /já vim není to estetický, je to "ekl", ale je to tak/. Troufám si to dělat jen když jsem doma sám, ale stejně to schytám :-)

• po 4 týdnech...
Odesláno

tak priesady uz su vonku... Haba Jacq, Haba red, S.J.Y., No name aj Baran rohy. Moj prvy pokus o pestovanie chilli tak uvidime :-)

post-2225-0-14150300-1462551200_thumb.jpg

Odesláno

Magorovo zátiší :-) No, už ty poznámky nějak vydržim. Prý je jich 136.

Paráda, mám cca 50 kytek a doma jsem za blázna :-) Čím jim svítíš, LEDky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...