Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

V 17. 8. 2024 v 19:51, gandalf napsal:

Kdybys to nechal dozrát, bylo by tam více chutí. Zelené se sklízejí kvůli průmyslovému zpracování, dopravě ... /t.zv. technická zralost/. Tebe doma nic nehoní.

To samozřejmě vím, ale když je zavařuji, tak raději zelené, jsou pak šťavnatější a přijdou mi i chutnější. Červené (botanicky zralé) mám raději na sušení, lepé se suší a mají více chuťi a pálivosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pánové, znáte tyhle korejský pálivý polévky? já to, jako milovník pálivého, objevil nedávno u nás u vietnamce. přiznám se, nic pálivějšího jsem asi nikdy nejedl a to se tedy nežinýruju. takové kuřecí vindaloo v indické restauraci je proti tomu vyloženě mdlé..

během konzumace začne nezadržitelně téct z nosu, řinout pot z celé hlavy, že potřebujete ručník.. ale nemůžu si pomoct, čas od času to musím mít. ta prostřední je extrém.

IMG_20240819_141613.jpg.0e76f99cea73b0b89e7525ea5a41b483.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kluci tak sem sebral prvni varku a chutnal...

Atarado a Aji supr asi jak sem cekal,

Habanero Yellow je neprosto fantasticka chut, nez se rozjede, tak to je za me top chut co sem u chilli mel, sladka, ovocna fantazie, to samozrejme trva jen chvilku pak se spusti peklo :) 

7pot nebudu komentovat to je uplna silenost

kazdopadne druha a treti varka pujdou do omacek, udelam tu samostatnou habanero, druhou udelam zluty peklo tj habanera+7pot a jako treti udelam smes tech cervenych Aji a Atarado, mam tam jeste PiriPiri ale to sem tam hodil spis z legrace

kdyby jste mel nekdo tip na recept habagnero, treba s mangem tak sem s nim..

IMG_3851.jpg

IMG_3850.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 8. 2024 v 18:24, sido napsal:

... Habanero Yellow je neprosto fantasticka chut, nez se rozjede, tak to je za me top chut co sem u chilli mel, ... 

Vidím to stejně, nejlepší odrůda 🙂 A omajdu haba+mango máme zrovna navařenou - když si vzpomenu, vyzpovídám manželku stran receptu...

Teď to mlsám v rachotě.

IMG_20240822_175732_097.thumb.jpg.5acf9196528f65ef740a146788e600cb.jpg

Upraveno uživatelem M.K.
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gandalfe, prosím tě, co si myslš o tomhle. Vysévám jen semínka z paprik, které ochutnám , letos mi z mého osiva vyrostla rostlina vysoká asi 70 cm a na ní jsi papriky, které vůbec nevypadají jako něco, co jsem snědl, nicméně pálí a chutnají jako chalapeňe.

Neznáš to náhodou, nebo by to mohla být nějaká mutace?

1724422467574296409704169782861.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...